Dagens I-landsprobelmJobbigt när 4 serier ligger på datorn och vill bli sedda men finner ingen tid för det. Nästa vecka så kommer det nya avsnitt så de måste ses snart. . .


ser förjävlig ut.

ska till SOHO idag.

duschat. mascaran vill inte försvinna. Ligger som en härlig hinna under ögat.
Blött hår härlig slickat runt ansiktet och i inte så mycket kläder.

Halv 7 var det samling. 4 timmar kvar.
Förstår inte hur jag kan känna mig så stressad. Men jag bara känner mig det.

Måste lära mig att stressa ner.

massage

Längtar tills på fredag!
Då är det dax för att utsätta min trötta (hur kan det göra så ont när man är så ung egentligen?) för lite kroppsberöring i form av massage som jobbet står för. . .

HALLELUJA!


Kommer ju ihåg sist jag fick massage.
HU JEDA MIG!
Men har hört ryktes vägar att denna dam är väldigt väldigt bra. Ser fram emot det. Min kropp(!) ser väldigt mycket fram emot det.

Drömmer mig bort. . .

need I say more. . . ??

Ja det är min pojkvän.

Ja han är inte klok.

Frågan är bara: Varför föreslår vänner detta när det har slinkit ner en hel del Capten Morgan eller whiskey?

Alla på festen i helgen tycket att det var fantastiskt roligt. Nu lite senare så kan jag bara skaka på huvudet och le ut det men då. . . då undrade jag om han var riktigt klok. Svar: det var han inte!

Vänner: " Men varför doppar du inte huvudet i dippsåsen så slipper du luta dig fram när du ska dippa"

Prinsen: "VILKEN BRA IDÉ!"

"MYCKET BRA IDÈ!"

Fotograf: Mikaela


Fotografering

 

Då har man vart fotomodell för jobbets hemsida. NICE!

Svettats som en gris och lagt på sitt allra finaste fotosmile. Har man "tur" så kommer det vara ett av de första fotona när man loggar sin in på hotellets hemsida. UNDERBART! ehm....

Jag som han tendenser till att inte bli bra på foton.

Typ som här nedan ;)

Fotograf: ?? någon från lönningspilsen i Oslo


ULF LARSSON RIP

En människa man har växt upp till.
Kommer ihåg söndags öppet. Satt med mamma å pappa och lillebror.
Fuskade till sig godis ur skålen. Kollade på Uffe Larsson.

Tänker och känner medlidande för hans familj.
Läs artikeln i
aftonbladet.


Underbar höstdag 29/9 2009

Underbart det är att vakna och inse att man inte behöver gå upp precis på en gång. Att man kan ligga och mysa LIIIITE till och att jag har valet att jag kan gå upp .. men bara OM jag vill.

Idag hade jag detta underbara moment. Prinsens klocka ringde. Killen som älskar att snooza gjorde det och det gjorde inte mig ett dugg. Hade svårt att vakna ändå för kunde knappt få upp ögonen. Väldigt trött nu förtiden. Vaknade vid kl2 inatt av att jag låg på täcket i mina kläder. Hade tydligen somnat och prinsen kunden tydligen inte väcka mig. Tecken på att man behöver sova??

Gick iallafall upp efter den 5te snoozsignalen och gjorde kaffe till oss innan han fick stressa iväg till skolan. Fixade mig inför en lunch med en vän jag träffade när jag var nere och jobbade som guide på kreta. Tiden går så galet fort. 2006 var det. 3 år sen. Har inte setts på 1 år. Mycket har hänt.

Om en timme ska jag ta mig till jobbet. Efter 4 dygns ledighet så ska jag på`t igen. 6 dagars jobb. Men det kommer vara fullt denna veckan. Precis som vanligt så tiden kommer att gå fort.

Tisdag: jobb
Onsdag: jobb, ost och vinprovning på SOHO med Linn
Torsdag: Jobb, Cabaret Lorensberg (tack Lena;) )
Fredag:jobb och fest för mig
Lördag: slappt och sen jobb
Söndag: jobb sen hem till Halmstad, träffa syster
Måndag: Halmstad, Ledig!


Fotograf: Christian Rydberg
(mina fotografier kommer men är för lat att blogga från min egna dator och orkar inte lägga över bilderna på prinsen som jag alltid använder. Många galna ligger på min kamera :)
En söt björnunge i Orsa Björnpark


ost och vinprovning på SOHO i Göteborg


Foto: Christian Rydberg

I torsdags var jag med kollegor på SOHO och invigning av "fest" våningen. Det var en liten frågetävling under den kvällen som löd: Hur många ljus tänder man på SOHO under ett dygn.

Jag svarade: 405 och rätt svar var 420!

När jag går runt i parken bland björnar och tigrar så får jag den glada nyheten att jag är en av de 5 närmsta som vunnit en ost och vinprovning på onsdag! Linn är medbjuden! MYSIGT de ska bli!


En ledig dag från jobbet


Fantastiskt att sova. Det har vart en fartfylld helg.
Reste hela kvällen i fredags upp till Stöten för en friluftshelg. Kom fram sent på natten (efter 7 timmars körande)och packade upp och tog oss en sängfösare. Mina vapen dragare denna helgen var prinsen och hansvän som är pojkävn med min fantastiska Lina och sen då vår nyvunna kompanjon Linn. Tillsammans var vi the fantastic five!

Upp tidigt på morgonen för att fortsätta 2timmarsturen mot Orsa och Grönklitt för att se på
björnarna, tigrarna samt vargarna. I Orsa mötte vi upp de andra vännerna som tagit sig dit så där gick vi . . . 13 vänner. Vankade fram och tillbaka bland djuren. Många åååhhhhh! hördes och kameran gick vild, inte bara på djuren utan jag, Linn och Lina hade våra berömde fotosessions även här. Många skrattanfall och lite bus senare så begav vi oss in mott Orsa "centrum" där det pågick en marknad och vi tog oss ett skråvmål innen vi begav oss med gör en BBQ. NYDELIG dag!


Vargarna i Dalarna

Det var fräckt att se dessa tuffa hunddjur så nära och de verkade riktigt hungriga när de fick mat.

En riktig mumsbit hittade vi när vi tog rundan runt vargparken.

Mysiga!

Fotograf även här: Christian Rydberg!


nallarna i Orsa björnpark

Fantastiska djur. Stora som tusan emn mysiga. Inte konstigt att man har nallar i sängen när man är liten coh man bara vill mysa med de när man ser de. Stora rumpor, lufsar omkring , lekfulla men ändå riktigt smidiga


Björnarna förstår att snart är de krubb på G. Samlas i matsalen :)
Dessa nallar borde insperara mig lite i att träna. Stog och spanade över parken när vi kom för att försöka se dessa lurviga varelser och helt plötsligt högt uppe i en gran ser vi TVÅ!! Dagens gympass . . . ja tack!

Kull! Du har den!

Dax att bada hela familjen!
Fotograf här: Christian Rydberg

Fantastiskt mysig dag. Har egna bilder men måste ladda kameran.

Nu e de nane dax. Sov gott!


Amurtigern i Orsa björnpark

I björnparken finns det inte bara björnar. Det finns även amurtigrar som är en av världens största tigrar. Fantastiskt vackra och eleganta kattdjur. En av tigrarna var mycket social och satt precis vid stängset och tittade på oss. Följde med oss när vi gick vidare. Riktgt bra på att sitta fint och bara låta oss fotografera. Fick inte så bra bilder på katten men en gammal kollega fick det.Fotograf: Christian Rydberg


En bra helg men fina vänner


Foto: mikaela
jag på isbjörnen i Orsa

 Sliten efter mycket bilresande ( 17 timmar i bilen under 48 timmar) men det var denna helgen värd.  I och med att hlgen var kort så blev det inte lika mycke sömn som man vill ha när man är ledig men vi hade så himla mysigt i vår lägenhet i Stöten. Så mycket bilder som jag vll dela med mig av och det kommer. Vill egentligen bara lägga mig och sova men har vart utan datorn under 2 dygn och det är mycket som jag ska uppdatera mig i . Bloggar, mail och för att inte säg de 53 notifications som fanns på facebook! Hade kanske nästan vart bäst om jg tog med mig datorn så slapp jag spendera mina sista timmar av min fördelsedag med att sitta här. . .


hänget tillbaka

har ju inte tid med det har jag ju sagt!

känner hur min hesa stämma blir ännu hesare och är rädd att det kommer bli ett faktum att rösten försvinner imorgon eller i helgen. Den årliga förkyldningen i september/oktober kommer precis som vanligt. Skönt att man kan lita på den ;)

Men har ju inte tid med det.

Har vart å myst på SOHO här i Göteborg med arbetskamrater. Mysigt men var ur form kände jag. Nästa gång blir de bättre. På väg hem hostade jag till. Då kom näsblodet forsande. GÖTT. som tur va som hade mrs Boss massa papper i väskan så de räckte till bilen iallafall. När jagkom hem och skulle borsta tänderna så kom de från andra näsan. Helt slut nu. 4e forsen av blod för den här dagen. Orkar inte mer.

Blir en bättre dag imorgon. Nu e de slaggen som gäller. Jobb imorgon med. Sen är de 4 dygns helg som e inplanerat.


vart är energin?


från helgen i Oslo

Inne på min tredje film ikväll och har en pizza i magen.
Försöker kurera mig med lite te. Kommer gå bra. Har inte tid med att må dåligt. 2dagars jobb kvar. Imorgon blir det till och med mys med jobbet och det gillas. Kul att träffa de utanför arbetstid.

Fullt upp hela helgen. Kanske vila på måndag?


tisdag 22 september

Idag har vart en nästan helt vanlig tisdag.
Vaknade (läs blev väckt) av prinsen. Hade sagt till mig själv att jag skulle upp som vanligt vid halv 9 för att inte vända på dygnet trotts att jag börjar sent idag (halv 3).  Lagom sliten. Väckt mig själv ofta inatt av allt snörvlande och hostande. Lite rädd att jag håller på att bli dålig men det har jag inte tid med alls.

Fyller ju snart år! Ska iväg i helgen igen. Ska lägga mig så fort jag kommer hem så hoppas jag att den här konstiga känslan och antagligen den kommande förkyldningen försvinner. Blir inte riktigt mitt glada jag när jag inte mår helt topp.

Det var intervjuer till
säsong 09/10 i Stöten. Vart inne i stan för att möte upp mina gamal chefer för en lunch mellan intervjuerna. Lite nostalgi. Men vi ses til helgen igen för att då ska vi upp och mysa när det inte finns några turister där.

2 timmar kvar på jobbet. Inte blitt så mycket paus idag. Skönt för gillar när det hela tiden är saker att göra. Dax att röra på påkarna igen :)

imorgon. . . .

 . . ny dag och nya möjligheter.

Innan vi ska nana blir det att kolla på lite lägenheter. Hittat många bra som vi ska kanske ska gå på. SPÄNNANDE!
Bästa nu är att krypa ner och inte vara själv utan med HAN :)

MYYYYS!

Lönningspils med gamla jobbet i Oslo

Skönt att inte mycket har förändrats sen jag lämnade dem. Lika härliga som vanligt. Min Oslo familj!

Det hittades ett par glasögon som snabbt blev populära

Värdparet. Tack för allt!

Kvällens linslusarFavorit Linn Helen. Always in my heart!


min helg i OsloHar haft en fantastisk helg i Oslo. Sitter på bussen hem och har somnat till någer gånger för är helt slu trotts att det blev en mycket stillsam helg. Försöker ladda upp bilder men av någon anledning så är min datorn lika trött som jag själv. Idag har det vart en hel del stressande då jag velat hinna med så mycket. Hann ta 2 luncher på mitt gamla jobb. Kul å träffa alla igen coh många ble glada samt förvånade att jag var tillbaka. Fick höra mycket positivt vilket är kul å höra.

 Att man är uppskattad och saknad på sitt gamla jobb.
Att det alltid kommer att finnas en plats ledig för mig.
När en av de högsta cheferna kommer sätter sig med en under lunchen för att ge mig positiv feedback och lite skryt.
Men framför allt att höra att jag är saknad. Fantastiskt att höra.

Trotts att jag kände att jag saknade alla samt att höra att jag gjorde ett bra jobb där så känns det skönt att själv känna att jag är nöjd med mitt val med att fytta till sverige. De kommer alltid å finnas kvar där i Oslo.


hem mot Gøteborg

Idag blir det hemfærd mot Gøteborg som gjelder men først ska jag till mitt gamla jobb och luncha. . Ska bli så nydeligt å se alle sammen igjen.

Sara har vart en toppen værdinna och tagit han dom mig så bra och hennes mann och barn ær precis lika fina.  Fått lægga upp min norska lite nær jag snackar med barnen vilket bara vart mysigt. Men ikvæll ligger jag hos min prins igjen. Det saknar jag æven om jag sovit som en stock hær.

Igår satt vi uppe efter at barnen vart lagda och bara pratade och smuttade på lite vin. MYYYYS!

Dax att fixa till sig och ta sig till banken och låsa upp min dosa som jag lyckats å slå fel kod på flera ggr. GØTT!
Bilder kommer nær jag sitter på bussen hem då jag kade ligger på min dator och væntar på att visas :)

full rulle!

hær i oslo ær det full rulle. Ganska seg igår efter fredagskvællen.
Ser fram emot lunchen imorgnomed gamla kollegor.Sne ær det hemfærd. Dagarna går fort och snart ær jag hemma med prinsen igen. Det ser jag fram emot.

Glad att jag hær hærliga kompisar hær i Oslo och det ræ skønt å vara borta ibland. Men som man sæger:

BORTA BRA MEN HEMMA E BÆST!

ælskade Oslo-land!

Då var jag i Oslo! Trivs som en prinsessa hemma hos Sara och hennes sambo och barn. Kænner mig så vælkommen. Igår så fort jag kom till Oslo så snabbade jag mig hem till sara før att sen ta mig till resten av "famailjen" og lønninspilsen . Det var full gas på de som redan hållt på sen klockan 4. De mår sækert som de førtjænar nu.

Stackars Linn Helen.

Idag ær jag lagom sliten men har gått i 2 timmar och fikat med en væn. . Ikvæll blir de hyffsat lugnt. Vi ska æta middag och sen sjunga lite singstar och kosa oss.

Ska inte gøra prinsen mer orolig. Stackarn .Ringde inte som jag skulle igår coh gjorde honom verkligen supre orolig. Søtnosen. Fått ganska dåligt samveta så får gottgøra sen nær jag kommer hem. All rætt att vara orolig. Har haft mina missøden nær jag åker till ett annat stælle utan honom så
førstår :)

Redan tagit 100 bilder och mer lær det ju bli. Galna vænner. I LOOOVE!
Men en sak ær sæker. Jag æslkar Oslo men kænner att det ær ett avslutat kapitel och att Gøteborg faktiskt ær mitt hem. Mina vænner kommer jag alltidha kvar och de ær bæst men att flytta till Gøteborg var ett bra val trotts allt :)

Lönningspils

Kommer vara fyllspäckat checka nu när jag åker upp till Oslo.
Hinner knappt kommer fram och sen ska jag möta upp vännerna/gamla kollegor/familjen för lönningspils. Kommer vara en ganska lugn helg för mig i och med att kroppen är knas och jag ska lägga om mina matvanor lite.

Jag och en kompis pratade om det i veckan. Det var mer än en månad sen jag flyttade till Göteborg och det känns konstigt att det har gått så lång tid sen. Kommer kännas nostalgiskt att åka till mitt gamla jobb på måndag. Sitta i kantinan men alla gamla kollegor och prata.

Tänkte iallafall hinna med 2 luncher, då alla äter olika, innan jag tar mig in mot stan och sentralstrasjonen för att åka hem till Göteborg igen.

5 timmar kvar tills jag sitter på bussen. Får hålla tummarna att det inte är så många som åker med bussen idag. Brukar inte åka swebus för tycker att det är så trångt. Som sardiner i en burk. Kaka på kaka. Bus for you är mycket bättre och inte alls farligt dyrt. Eftersom det ändå tar 4 timmar att åka ska man ju faktiskt njuta lite. Luta sig tillbaka och sova lite...

Pirrar lite i magen. MYYYYS!

idag. . .

. . . ska jag till älskade Oslo land!

måndag den sjuttonde september vecka trettioåtta tvåtusennio

 

Min lediga kväll i måndags spenderades ju med Linn och Lina. Suttit och skrattat över många av de korten vi tog under den kvällen. Mycket trevligt. Gick til ett stället med nästan inget folk. Perfekt! Satt och prata och skrattade till sent in på natten. Vakterna underhöll oss och bjöd på perfekt service vilket uppskattades mycket!


foto: Linn

Jag och Lina


foto:jag

Lina skulle posa utanför toaletterna vid teatern på avenyn. Linn kom precis ut och visade med hela sin kropp vad hon tyckte om det besöket :) Mycket bra kort!

Konstig igen

Foto:jag

Min kropp har slutat lyda mig nu sen jag flytta hem.
Testat olika saker men nu ska jag börja röra på mig och äta nyttigare för att se om det hjälper. Prinsen ska hjälpa till. Vi ska försöka äta nyttigare båda två. Tänkte jag skulel göra som de tipsade om i en hälsotidning. Att föra en matdagbok. Äter fortfarande de jag vill men det kan vara nyttigt för mig å se va för skit jag stoppar i mig eftersom kroppen inte verkar må bra av det. Började med det igår. Får se hur det fortsätter. . . Kommer så klart att gå jätte bra!!


090917 - bus!


foto:jag

 

I väntan på att min besökande vän ska ge sig av mot Säve och London så går vi en prommenad i Lunden (där han bott tidigare när han bodde i Göteborg. Inte alls långt bort från mitt jobb och lägenhet. Super vacker utsikt och tervligt med massa lekplatser... :)

Nu sitter han på planet till London för att gå på bröllop. Önskar han 4 fina dagar!


Mickes 18 timmar i Göteborg

Hade ju besök av Micke igår. Mötte upp honom på centralen och tog oss sen hem till mig. Satte oss ner och smuttade på varsitt glas vin. Trevligt. Lite senare tog vi oss in till stan för att möta upp mina tjejer och sätta osspå en pub och bara ha de trevligt. Tiden sprang iväg och vi traskade hem när det stängde. Det var en kväll med mycket skratt. Micke tyckte bra om dem och de tyckte bra om honom. Du är välkommen tillbaka Micke mus!


foto: jag


Foto: Lina


foto: Lina

Tack tjejer för en fantastisk kväll. Träning på måndag!

im off.

mot centralstationen och hämta upp Micke.
längtar!!!

Fick ett mail för några dagar sen

från mamma. Fick mig att tänka lite. Vi är bra knasiga faktiskt:

"Vi har för bråttom i vår hektiska värld för att vi skulle ha tid att stanna och tänka på livets grundläggande frågor, såsom:

Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden, än ambulansen till patienten?

Varför finns det parkeringsplats för rörelseförhindrade framför skridskobanan?

Varför beställer folk en dubbel osthamburgare med stor pommes frites och Cola ligh

Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?

Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?

Varför är inte ordet förkortning kortare?

Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?

Varför finns det inte kattmat som smakar mus?

Varför står det på hundmatburken 'ny bättre smak', vem har testat detta?

Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material

Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut?

Varför tvättar vi handdukarna, händer är väl rena när de torkas?

Varför använde Kamikaze-piloterna hjälm?

Hur har man fått skylten 'gå inte på gräsmattan' ut till mitten av gräsmattan?

När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det

Har arbetarna på Lipton kafferast?

När jag köper en ny bumerang - hur blir jag av med den gamla?

Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt överhuvudtaget lås? "


Drog lite på smilbanden när jag läste det.
Mycket stämmer. Knasmänniskor!

IDAG!

. . . kommer Micke på besök från Halmstad.
Vi ska passa på å ta med honom ut, jag, Linn och Lina.

Jajamensan!

uppe med tuppen

Lite segt att gå upp halv 7 imorse när jag hade klampat innaför dörren 5 timmar tidigare men insåg att jag skulle ta mig en liten powernap när jag kom hem.

Hde ade bokat tid med en barnmorska för att snitta lite i armen. För er som inte vet det så AVSKYR(!) Anna-Lena sputor. Sist jag gjorde detta så fick jag en bedövningssalva som tur va. Men när jag kom dit idag och såg tjockleken på den nål som bedövningen skulle komma igenom måste jag sett väldigt förskräckt ut, för en annan barnmorska frågade om jag mådde bra och hon försäkra sig om att allt skulle gå bra. SKA HON SÄG! Hon behöver inte få in lillfingerstorleken på sprutan i armen. Men kunde inte gå därifån å ha de ogjort så det var bara att läsa om gravtester som var upptejpad jämte sängen jag fick ligga på så jag fick något annat å tänka på.

Lite komplikationer blev de ju så klart precis som jag befarat. Fick ett extra snitt i armen då hon hade lite problem. GÖTT tänkte jag. Man hörde hur kniven for över armen. Ritsch, ratsch, ritsch ratsch. GÖTT! Hon frågade om det gick bra (såg antagligen förskräckt ut) men jag svarade med en fantastiskt lugn stämma att allt var ok. Nu sitter jag här. Nu är det över. Men om tre år ska jag tillbaka. Ta ut den j*vla staven för sen bli det ingen mer. Vem vet, kanske entrar e ny fas i livet

(va inte orolig Henrik. Långt kvar ;))

gör stan osäker

Igår var jag helt ledig fån jobbet.
Det var härligt. Satt och fixade med mitt fotoalbum hemma hela dagen. Supermysigt att bara vara i sin värld och sitta å titta på alla foton och minnas. Har vart ganska så dålig på att framkalla bilder på sistonne.
Bilderna som kom var från vår semester Kreta och min första säsong i Stöten.

300 st kort som jag efter idag äntligen är klar med. Blv av någon konstig anledning massa dubbletter så nu tänkte jag vara snäll å posta lite kort till de människornna som var med på dessa för det är så dumt at slänga dem.

På eftermiddagen så gick jag och prinsen på visning på en lägenhet i närhete. Den var jätte mysig och tyckte genast om den begge två. Minus var att det var en motorväg precis vid huset och man kunde inte sitta på balkongen utan å höra alla bilar. Så vi bestämde oss för att leta vidare. Tog mig till stan för att möte upp Lina och en till nyvunnen vän. Satte och och tog några öl/vin. Super mysig kväll och klockan tickade på och helt plötsligt så var klockan över midnatt och jag som skulle upp tidigt....

Men det var det värt!

kompisen till den första


foto:jag


Ny fylld


fram, tillbaka, fram tillbaka

Alldeles slut.

Frukost.
Utcheck.
Haft näsblod.
"Bakat" paj.
Kokat kaffe.
Dukat för 10p.
Delat upp tårtor.
Joggat mellan konferensrum fyllda med godis (och jag har sagt åt mig å inte ta öven om de vill att jag ska smaka) och receptionen.

Men dagen har gått så fantastiskt fort. mindre än en timme kvar sen är det 2 dygns ledigt för mig. Imorgon är det en ny vecka fylld med spännande händelser.

Måndag: Ledig, lunch med halmstadbo, visning på lägenhet
Tisdag: jobb
Onsdag: jobb, Micke på besök 1 natt
Torsdag: jobb
Fredag: jobb, MOOOOT OSLO!
Lördag: Oslo
Söndag: Oslo
Måndag veckan efter: fortfarande oslo och lunch med tjejorna på gamla jobbet - sen hem till Göteborg

Tanken var att jag skulle åka hem till sommarstaden Halmstad idag men en lägenhetsvisning blev flyttad till på måndag så får boka in en ny vistelse om 2 veckor. Får stanna kvar och scrappa lite med alla
foton jag har fått istället.

Inspiration


Inspirerades av svärmor som har en "kryddträdgård" hemma.
Nu har även jag det!
Tyckte att köket blev lite mysigare med det gröna i fönstret och det är så gott med färska kryddor tycker jag. Lite billig vardagslyx måste man unna sig :)

inflyttningspresent


foto: jag
av crazy motherinlaw Annika och svägerska Filippa.

Bockar och bugar. Passar perfekt i vardagsrummet och lyser upp våra myskvällar!
Speciellt nu när vi närmar oss mörkare tider.


foto:jag

jämte tvn fick den stå


Innan jag går och lägger migså måste jag faktiskt skryta om min prins som är en av de finaste.

Han var ikväll på fest med sin nya klass (som jag förövrigt ibland undrar om de finns eller inte då jag varken sett eller hört något av de. Hade vart kul å träffa de) Får sms av honom om att han vill hem från festen. Klockan är bara halv 23:30. Klassen skall lämna förfesten men min prins vill hem till mig. Även om jag kommer ligga hemma och sova när han kommer hem.

Söt han är.

Min!Efter en tung dag och väntan på en likadan . . .

. . . är det nu dax att gå och lägga sig.

Fullt upp ikväll på jobbet. Men det var härligt att ha massa å göra så länge jag inte vart själv med allt. Alla hjälper alla. typ iallafall. Det är de bästa :)Trivs så himla bra på jobbet. . .

Två tummar upp!!

Men efter imorgon ska de bli skönt med lite ledigt.
Det vart en ordentlig uppstart för mig på jobbet. Massa jobb men nästa veckan så blir det lite ledigt. Då ska det besökas oslovänner och ska luncha med gamla kollegor på måndagen. Halv 12. Precis som vanligt. Längtar så fantastiskt mycket. Det är det tråkigaste med att flytta hem. Lämnade ju alla älsklingarna där.

Men upp med hakan. Imorgon är en annan dag. Sen är det bara 5 dagar kvar tills jag träffar sötisarna igen. Då blir det att byta ut svenskan till norsk igjen :)NATTI NATTI!


par/söndagsmiddag

Jag är inte för parmiddagar/aktiviteter egentligen.
2 par som går hand i hand och ser så där slämmigt lyckliga ut. Men Lina och Oskar, jag och prinsen är inte riktigt så. 4 bra polare som har riktigt trevligt tillsammas. Jag är glad att jag har träffat Lina för vi e tokiga tillsammas. Sen att våra pojkvänner är bästa vänner sen barnsben gör det inte sämre! Lätt å prata med och kan var spontan och behöver inte kolla av med Oska hela tiden utan att göra något. TUMMEN UPP!

Trotts att jag inte tycker om parmiddagar/aktiviteter så är det inbokat en söndagsmiddag hos oss i vår nya lägenhet. Lina är inte sen: "Låter grymmt. Vi tar med vinet då!" får jag som svar när jag berättar om middagen. Hon fattar vinken!


foto: oskar

Snyggot när hon och oskar var och hälsade på oss i Oslo för någon månad sen.

För att tillfredställa prinsen . . .

. . . som promt ville ha låga glas (jag dricker alltid ur stora glas då jag alltid är törstig) så köpte vi dessa.
IKEA också så klart. Nästa gång vi ska flytta (då vi har en egen lägenhet och inte en hyesrätt) så kommer vi inte åka till IKEA något mer utan nu har vi allt bas och kan leta på andra ställen. Men tyckte dessa var ganska så fint. Härlig turkos färg och de passade oss båda två så vi slog till på 3 av varje.


foto: jag

Vårt nya vardagsrum


foto: jag

Har inte vistats något här inne sen vi flyttade hit för snart 2 veckor sen. Köket eller sovrummet vilket har gjort att jag inte riktigt kännt mig som hemma. Men nu är det inte mycket till som ska göras för att allt ska vara perfekt. Lite tavlor och hyllor men annars så är vi hyffsat nöjda.
Så här såg det ju ut innan.

Hade en super mysig morgon idag. En sådan morgon jag längtat efter redan under min tid kreta 2006. Vi vaknade, kokade kaffe och satte på god morgon tv på 4an, gjorde frukost och åt framför tv:n. Så fantastiskt mysigt. Hade öppen balkongdörr och det var härligt varmt.

GRATTIS LILLEBROR!

Tiden går så fort. I och med flytten så fick jag med mig foton på mig och min bror när vi var fem resp sju år gamla. Kommer inte ens ihåg någonting från den tiden. Så söta, så och oskyldiga vi såg ut å vara då. Så mycket galet man gjorde ihop.

Nu ses vi knappt. Jag flyger runt överallt och han e i Halmstad. Ska försöka hinna med å träffa honom snart ( och syster med!) Fick tag på honom idag iallafall (token orkar inte ha en mobil så det är inte så lätt att få tag på honom och hör å häpna så har han inte facebook!) och grattade honom. En gemensam födelsedag kanske blir att ordna??

23 bast!
Oj oj oj.
Tiden går så fort!

avi från posten

Mina kort har kommit!


fredagsmysMycket bra fredags eftermiddag/kväll igår. 
Lånade crazy motherinlaws bil och tog oss ut mot netonnet och IKEA. 
Stavmixer/vattenkokare och annat gött på IKEA för flera svenska riksdaler inhandlades. Hoppas på att vi inte kommer shoppa så mycket mer för nu börjar pengarna verkligen ta slut och kontantinsatsen till kommande lägenhet försvinner mer och mer.  

Efter bärande och stånkande upp till lägenheten med alla grejer och städande och monterande så har vi äntligen en fungerande lägenhet och vardagsrummet är numera det rummet jag tycker mest om. Vi öppna de en flaska vin, hackade upp gurk och morotsstavar med dipp och myste i vårt nya vardagsrum, vid det nya soffbordet och hade fötterna på den härligt mjuka/lurviga mattan. Den fina lampa lyste fint i hörnet tillsammans med ljuslyktorna på bordet.


GriffeltavlaTittat på det länge men har alltid fått ett nej.
Varför ska vi ha en sån när vi flyttar hela tiden. Men nu flyttar vi inte mer hoppas jag. NU stannar vi. Därför e denna inköpt.

GRANIT
billig, iallafall prisvärd!

Redan test ritat/skrivit på den


tips på god nyttig mat i GöteborgSLIMFOOD

Sushi och god sallad.
Finns olika sallader att välja mellan och det bästa är att är man som mig som vill ha allt så kan man komponera sin egna sallad med för samma pris som de andra salladerna. Perfekt! i vanliga fall så brukar jag alltid vela ha samma som prinsen tar eller att vi får köpa två stycket och sen dela för att jag itne kan bestämma mig. Men nu tar jag de bästa ingridienserna och så e jag nöjd sen. PERFEKT!


Fredagsdejt

Jag och prinsen har en dejt idag. En hel eftermiddag/kväll tillsammans bara jag och han. Det är ovanligt nuförtiden så det ska bli jätte mysigt. Ska börja med att åka till ikea om inte allt för länge. Sen hoppas jag att vi hittar på något mysigt ikväll. Lägenheten känns mer och mer som hemma nu. Ska inhandla några få saker till.

Soffbord
Matta
Hyllor


Flera sånna hära förvaringslådor

Mer burkar. Som sagt Anna-Lena gillar när det är
enhetligt. :)


många som skall bjudas på te?

Onödigt måste men ack så trevligt att ha hemma.
Härlig tekanna av glas ( som jag ser mig själv krossa vilken minut som helst) som tas fram vid myskvällar eller gästbesökGRANIT 300.-


nu tar vi nya tag

Haft ett mycket givande och ganska så peppande samtal med mrs boss idag. Nu är det snart officiellt.
AL ska ta tag i träningen igen efter uppehåll sen mars/april.

... snart...
nästa månad.


va tusan gör man ??

när en nära vän vill ut och ta ett glas och jag börjar 7 imorgon och det kommer bli en tuff helg?

Följer med på ett snabbt glas/ev. alkohol fritt och sen hem i sängen?
Eller tackar nej och ligger i sängen redo för en ny tuff dag?

Hmm....

Gissa om han är nöjd . . . ?Nu är iallafall elektroniken i vardagsrummet klart.
Pojkvännen är mycket stolt med det han har shoppat ihop. Lika viktigt (om inte mer) är det för honom att ha de bästa och snyggaste inom bild och ljud som jag tycker det är att ha mina
pyssel projekt. Men nu tror jag att han är klar med alla inköp för en tid framöver.

platt TV

PS3 med trådlösa kontroller

Spel till PS3 x 2

Högtalare

Bas

någon grej som gör det möjlig att spela upp filmer och bla bla bla via PS3

Hemmapyssel

Efter
pumpen så gav jag mig på kryddorna. Alla hade olika etiketter och jag tycker om när saker och ting har en helhet. Det var bara och lägga burkarna i varmt vatten och skrubba skrubba skrubba. Sen plocka fram bokstäverna jag köpte av Syster med vännina i deras scrappbutik Skrapperiet. Mycket bättre så här.

Pyssel hemma

Skönt att bara sova ut tänkte jag innan jag gick och la mig jämte min däckade prins igår efter att jag mött upp honom efter hans ute kväll. Icke sa nicke. Han skulle upp tidigt. Lyckades somna om när hans klocka ringde med en mycket irriterande signal men när KNARRANDET fortsatte så gick jag upp vid halv 9. Började jobba halv 3 så täntke att jag skulle pyssla lite. Väntar fortfarande på att mina foton ska komma med posten så de kunde jag inte pyssla med så jag gav mig på de sakerna som vi köpte igår.

Började med pumpen som kom från lagerhaus:

Det finns en diskmedelspump åhlens jag tittat på länge men jag tyckte att de 135.-(!) som de ville ha för den var för mycket så jag bestämde mig för att ordna en egen. MYCKET finare och framförallt billigare:) En likadan fast där det står T v Å l finns även i badrummet.

besök av en halmstad vän?

Fick precis ett samtal.
Kanske micke mus kommer nästa vecka.


JAJAJAJAJA!

Passar perfekt då jag slutar tidigt på onsdag och börjar sent på torsdag.
Anna-Lena är glad!

Fördelsedag =björnparken


Snart ska de firas 25 års dag. Planen var att styra ihop något i Göteborg men då vi planerade att åka upp till Stöten nu i höst och det var den helgen som passade bäst så la jag födelsedagsplanerna på hyllan lite. Kan ju alltid fira där uppe med.

Vi ska till björnparken i Orsa och sen käka en härlig middag. Kanske till och med ta ett glas eller två. Hoppas på att vi ska prommenixa på berget.

Förra året hade jag lite ångest när alla vänner och gamla kollegor började ta sig norr ut och göra säsong på nytt. I år känner jag inte samma sak. Skönt att komma på besök. Synd att det är så lång bilfärd dit bara. 7 timmar istället för 4 när jag bodde i Oslo.

Men nu längtar jag efter morgonprommenader i höstiga stöten utan några gäster. Bara njuta av den härliga naturen och tystnaden.

MYS!

långprommenad


samarie ravinen på Kreta och en guidekollega från solresor

Måste röra på mig mer. Ska börja träna men de kommer nog inte bli förrän nästa månad.

Kommer ihåg hur duktig jag var när jag jobbade som guide. Ville röra på mig mycket så ville alltid ha samarie ravinen som utflykt varje tisdag. 18 km vandring i bergen, upp och ner. Tidig morgon då vi började vid 5 för att hinna ta sig till ravinen och gå igenom innan sista båten gick tillbaka. Försökte sova medans gästerna gick och sen SPRANG vi igenom. Försökte slå nya rekord varje gång. Smal som en sticka blev jag (för smal) med all träning och all mat som inte hanns äta då jag stressade för mycket hela tiden.

När jag tänker tillbaka på den tiden, på hur duktig jag var, förstår jag inte riktigt varför jag slappat till det så mycket som jag har gjort nu.

SKÄRPNING!


ingen jul

Kom på det i allt jobbande ikväll

Det kommer att bli en "riktig" jul för mig i vinter. Precis som i mina ungdomsår så firar vi julen i Fillipinerna.
Ingen stress över julklappar, julmat eller annan stress. Bara njuta av att umgås med familjen (dock inte hela tyvärr) och god mat ( som vi slipper laga).  Det blir alltid så mycket stress under julen. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tycker om det här med julklappar och en vvanligt traditionell jul. Det gör jag verkligen. Super mysigt. Men jag är mer för att man samlar hela familjen och myser istället.

Julgranen jag hadde när jag säsongade i fjällen :)
Man tar det man har. . .


Inredning baby :)

På ikea i fredags. Köttbullarna är ett måste.

Det hanns inte med någon shopping till lägenheten idag. Imorgon efter jobbet så tar vi oss en tur in mot city och inredningsbutikerna. Kanske till och med kan fjäska in mig i en skobutik(?) men den chansen är inte så stor. Då blir det nog en del pustande och frustande eller en svans som bara följer efter mig vart jag en går för att han inte vet vad han ska göra.

Nej får allt nöja mig med att han faktiskt tycker det är lika kul som mig (nästan iallfall) när det kommer till att handla till VÅR lägenhet :)

Vädret, frågetecken?

Va e det med vädret?

Ska vi verkligen säg att hösten offeciellt är här?
Nej . . .jag tor jag väntar lite med att lägga in sommarkläderna. Men offeciellt har jag börjat shoppa inför hösten. En av de mysigaste årstiderna är på väg.  ( Hade jag bott kvar i Oslo hade jag kanske kännt att vintern hörde till där men nu är jag i Göteborg där det inte finns någon snö under vintern)

Mössa, halsduk,vantar och jacka är inhandlat.
Ett par av alla jag planerar köpa inhandlades igår.

Planer inför en vinterresa till solen börjars planeras mer och mer.

Fillipinierna.
6 år sen.

Släktträff. Paradis. Alla människor på hotellet där vi brukar bo.
Stränder. Sol. Bad. Snorkling. Massage. Kärlek. Jeepney. Tricycle
Bungalow. Njuta. Mat. Utforska. Båt. Flyg. Vattenbuffel.

 

Längtar!!

 

 

 


tidig morgon :)

Ska vara uppe tidigt idag. In mot stan och kolla lite inredning med prinsen innan jag sticker till jobbet och han till skolan. Vaknade med magknip i morse vid halv 9. Aj aj aj.

Nu: lite fix och trix.
Sen: stan och jobb.

Ha de gött

shopping e heeling för kroppen

galet nere idag.

Magen krånglar idag igen.

Men en dagmed Lina och hennes syster på stan idag gjorde lite susen. Inte shoppat på ett tag emn nu fick ja lite nytt iallfall. Härligt

im off

till stan och se om jag finner lyckan i någon secondhand butik :)

Lina here I come!


ledig dag

ledig idag.


njuter för fulla muggar.
Tänkte sova ut.

Såg framför mig igår hur jag låg och mös i sängen och knappt vaknade när sambon gick till skolan vid halv 8. Vaknade runt 7 av att hela lägenheten knarrar. Det här golvet alltså! KNARR KNARR KNARR KNARR.

Så nu sitter jag här. VAKEN!

Aja. Det är en dag imorgon med. Han böjar senare då. Längtar tills jag känner mig utsövd igen


25-27 september


Har jobbat 2
säsonger i Stöten och ända sen jag slutade så brukar vi åka upp så ofta det går för att hälsa på. Om 3 veckor ska vi upp. Får fira min födelsedag där uppe i och med att ingen annan helg passade. Ska vandra i Bergen (eller hur Thomas!) och ta en tur till björnparken i Orsa. Ska bli riktigt mysigt. Gick in för att se hur det såg ut i stöten nu och de är så vackert även om det inte ligger snö där just nu :)


mer och mer som hemma

Efter en fylld bil med saker från ikea och 3000.- fattigare så känns vår lägenhet mer och mer som hemma. Få saker som fattas med de kommer säkert nästa vecka.

Gårdagen blev inte riktigt som planerad. Nelly på push blev inställd. Dont need to say way. Men fick en trevlig kväll med en vän jag kännt länge. Blev en trevlig kväll med lite rosè drickande och tittade på sport.. ehm... inte riktigt det jag brukar titta på när jag vill ha trevligt men de gick fint.

Hemma halv 2 och möttes av en prins vid spisen.

Vaknade halv 8 för att  gå upp och tvätta och har gjort det hela dagen. Behövdes. Nu är allt rent och fint (behöv bara en dammsugning) sen kan vi montera upp tv-bänken och prinsen ska inhandla tv idag :) Ser fram emot en hemtrevlig lägenhet :)

Nu är jag på jobbet. Lungt och stilla men står redo att ta mig an alla tervliga gäster. Redan fått en privat konsert när en artist som bor här övade tillsammans med sina körtjejer. . . Bra start på en jobb kväll tycker jag.

Ha en tokfin lördag allesammans!

Ikea och Nelly

Idag är en riktigt bra dag.
Bra dag på jobbet och sen blir det till ikea och inhandla massa. Skrivit en låååång lååång lista över MÅSTE-HA. Jag som är en kvinnligvarelse tycker att det finns många MÅSTE-HA saker. Planerar och planerar och klappar i händerna hela tiden för att jag älskar det här så mycket. Inreda e livet. Ska undersöka om det finns någon symaskin jag kan få låna och sy lite. Fått massa inspiration av olikla hemsidor så vill fixa å dona lite. Klippa och klistra.

Efter shoppingturen med prins och hans mor så ska jag snabbt byta om till gala. Ska tillsammans med en vän gå på

NELLY HIGH HEELS PARTY @ PUSH

Ska bli kul å göra något speciellt har inte träffat Lisa på jätte länge. Flickvän till prinsens kompis och bodde i Oslo under första månaderna när jag bodde där. Myspys. Blir inte något festande för mig då det har blivit lite mycket på sistonne.

Dax att forsätta med att se va jag kan göra på hotellet. Inga gäster är inne. De 2 som bor här nu e ute och ränner. Får

Ny dag nya möjligheter

Livet i Göteborg knatar på och jag blir lyckligare och lyckligare. Det börjar ordna sig i lägenheten och imorgon blir det en tur till IKEA för att köpa de saker som fattas. Ekar lite creepy i lägenheten så det måste fixas.

Snart dax till jobbet.
På med arbetskläder och skor och prommenixa de 30 sekundrarna ner till hotellet.

 Underbart.

Älskar tiderna på hotellet. Får så mycket mer ut av livet när man jobbar som vi gör. Jobbar eftermiddag idag och förmiddag imorgon. Sen är jag ledig fram tills eftermiddagen på lördag. Perfekt.
Ett dygn med massa kul å mys å hitta på. Och sovmorgon :)

Hunnit med så mycket idag. Upp å hoppa vid 9 för att se om jag kunde tvätta min skjorta som jag har på hotellet men de va upptaget. Piké idag då men de ska fungera bra. Sen så var det mysa hela morgonen vilket är vardagslyx då prinsen inte skulle va i skolan förrän senare. Frukost tillsammans och planerade lite inköp till lägenheten. När prinsen begav sig till skolan gick jag ner till banken vid Liseberg och fixade en internetdosa eftersom man verkar ha försvunnit i flytten. Sen var det en shoppingtur längs gatan ner till Redbergsplatsen. Lite pill till lägenheten som jag tyckte vi behöver med de pengar jag egentligen inte har :)

Mötte Lisa i trappen och skrev andra handskontrakt sen var det ut igen för att handla lite saker på ica som behövs.

Ska beställa lite foton på nätet med så att jag kan fortsätta med mitt scrappande. Inte lika bra som
syster men kan ju bara bli bättre.

Livet är en gåva!
Ta hand om det. . .Tänker på dig ofta . . .


8 km

gick en prommenad igår med Karin.
gick 8 km. "Det är inte så farligt" tänkte jag som inte hade en tanke på att jag faktiskt inte har tränat sen februari!

efter 4 km så tänker jag att vi har gått länge och att vi snart är framme. Frågar glatt hur långt det är kvar och hon säger att vi precis har paserat 4km . Oj oj oj . Bara å knata på. Som tur är har vi mycket att prata om så tiden rinner bara iväg men jag har ont i mina fötter som tusan. Var ensam hemma igår så firade turen med lite sushi och sen fyllde jag på vårt matföråd lite.

Börjar inte jobba förrän halv 3 idag. Ska ha ett möte sen e de 15mmar jobbet under 24 timmar.

Boktips !


Har varit inne en bokperiod under sista delen i Oslo och även här i Göteborg då jag avskyr å vänta och det har vart runt 30 minuters resväg till och från jobbet. Har använt den timmen av dygnet till egentid (viktigt att ha egentid med sig själv) och läst ganska mycket böcker.

Sista boken jag läst fick jag låna av svärmor. En sorts kärlek. Sista delen av boken kunde jag inte läsa när jag satt på vagnen eller bussen för hann inte långt förrän tårarna rann. Fick läsa de sista kapitlena hemma och då satt jag och stortjöt i soffan, på toa, i sängen eller i soffan.

Vet inte om det var själva berättelsen i sig i och med att det var baserat på författarens liv när hans fru gick bort i cancer (som det står på baksidan av boken så började de med bröstcancer coh slutade med att den hamnade i levern) eller om det var att min älskade farmor dog med cancer i levern. Att jag kände mig lite skyldig som inte kom hem så ofta då jag bodde i Oslo. Fick en liten inblick om hur det var. Hemskt å läsa om men viktigt å veta.
Tyckte de va lite jobbigt å komma in i boken annars hade den fått full pott


Funna foton från förr

När jag städade hemma i mitt flickrum så hittade jag en gammal engångskamera i en låda som jag visste måste vart från den tiden jag jobbade på stena line för det var bara då jag var utan kamera en kort tid. Även om jag visste att bilderna inte skulle vara bra då det var 2 år sen detta var så beslöt jag mig å testa å framkalla. Fick fram några bilder fast de va inte så bra. Men de va lite nostalgi att se de igen. 2 år är ganska länge sen men de kändes som om de va igår. Så himal kul vi hade tillsammans på den båten.

Busiga men ändå seriösa.

Lagom kompott!

I butiken

Zilla med zeta och busungen

I Grenå fick vi gratis inträde till hajarna. Spännande!

I väntan på att båten skulle gå.

före och efterbilder i vardagsrummet

 

Detta var den stora avlastningplatsen. Här lång alla väskor möbler och tavlor (en blev sönder trampad igår men va tusan gör de??) Nu har vi organiserat lite här. Ett soffbord ska hittas, matta och gardiner ska inhandlas samt en tv men de har prinsen mer koll på än mig. Foton ska även upp här.


före och efterbilder på köket

 

Rensade ut alla påsar och väskor och ställde iordning bordet. Kanske ska fixa oss ett mindre matbord senare. Gardiner ska upp och porslin ska inhandlas. Grytor är beställda via en på mitt jobb så de kommer om några veckor.

Storhandlng av matvaror ska vi också ordna men vi klarar oss för tillfället.


Före och efter bilder på sovrummet


Vi är inte alls klara här inne. Ska upp lite tavlor på väggarna och någon matta samt gardiner menvi sover inte på en avlastningsplats iallfall :)


Farmville nörd

 

En kollega till mig på jobbet introducerade mig i det här med farmville på facebook. Nu har jag blivit en riktig nörd!

Måste gå in varje morgon för å se till att allt går rätt till och se vad jag kan göra mer för att tjäna lite pengar. Men det är härligt med lite tidsfördriv tycker jag. Händer inte så mycket på hotellet just idag (tur det för det är min första dag ensam här så jag villt a de lite lungt) Har ont i hela kroppen efter flytten igår så det är skönt att jag slipper springa :)

Nästan 17 timmars flytten

Skål på oss!

Vi började vid 9 tiden på morgonen och gick och la oss vid 2.

Helt slut idag. Vaknade vid halv 8 och ville fortsätta packa upp resten av alla mina saker. Tror jag har glömt en del hos prinsens mamma för hittar inte väskan med ljus, internetbank dosa och kalender. Letat som en galning. När vi hade flyttat upp alla saker efter många om och men och hjälp av svärmor så satte vi oss ner, svettiga som tusan och skålade i vinet som vi fick av min svärfar samt åt lite mackor vi köpt. För att sen fortsätta med upp packningen. Vi är inte klara ännu men lägenheten men allt vi haft med oss är där de ska stå. Ikea på fredag för att inhandla resten.

 

Fotograferat lägenheten så de kommer lite bilder av den snart. Sitter på jobbet och det är inte så mycket å göra nu så tar tillfället i akt :)


planering och flytt

 

När jag ändå hade vägarna förbi Halmstad så passade vi på att prata lite om vintern.  Pappa slängde fram god choklad och sin pärm så satt vi planerade och drömde oss bort. Tänk att de inte blir en så lång kall vinter ändå :)


tömde nästan hela mitt barndomsrum

 

 

Kändes lite konstigt igår när jag tittade in en sista gång i mitt barndomsrum. Nästan helt tomt. Säng och alla minnen var borta. Men livet går vidare mot nya mål men det känns lite konstigt. Till och med den flyttlådan jag började fylla när jag var 18 och jag började längta efter en egen lägenhet är nu även borta. Det var spännande att packa upp den idag tyckte jag.

Fotoalbum, tavelramar som ska fyllas med foton, smörknivar, underlägg etc.

Flyttning igår till lägenhet i GöteborgVi vaknade tidigt. Hade möte med banken om lånelöfte vid 10 så tog oss ner till Partille.
Sen var det bara å gasa mot en mack där de kunde tänkas hyra lastbilar. Efter 3dje försöker så hittade vi en mack där de hade lastbilar inne.  Sen var det bara å tuta ner mot min fördelsestad Halmstad för att lasta möbler.


flytt

nu är det flyttdax. Ska spendera hela dagen men att flytta saker från halmstad och varberg till Göteborg....

LOVELY
2009-08-31 @ 09:05:06

några älsklingar i Oslo

Jag börjar mer och mer känna mig klar i att flytta från Oslo var helt klart en mycket bra idè även om jag längtar tillbaka ofta. Träffat många härliga vänner som jag vet att jag kommer å träffa igen. Tänker på alla vänner och "familj" - gamla jobbet. Saknar lite att vi inte är många på jobbet då jag älskar att vara social och vi gjorde alltid massa roliga saker tillsammans. Å andra sidan bor jag äntligen i Sverige och börjar rota mig lite samt att jag tycker mycket bra om mina nya kollegor som jag inte kännt alls länge. Dårar, men på ett positivt sätt :)-Älsklingen jag hittade i Halmstad som blev en av mina bästa vänner i Oslo

-Galen pannan som tog mig med storm från första stund i Oslo.

- Tänker på dig min ängel!


2009-08-27 @ 23:21:02


Kretareunion!!!!

Mina gamla kollegor från guidetiden är tillbaka i Rethymno och Kreta UTAN mig.
Hade fått ledigt från förra jobbet i Oslo och de va planerat att jag skulle med men i och med flytten hem och nytt jobb så kunde jag inte följa med. Så jäkla typsikt.

Hade förträngt vilken dag de skulle åka men fick precis ett SMS av Fredoshini som påminde mig:

"Hello Honey!
Vi sitter på Paggis nu. ---->
Vi har det bra här på härliga Kreta.
 Puss å kram från oss alla."


Kul.... hmm.... KUL!
Åter igen så kommer alla minnena tillbaka. Galet. När jag var på kreta i maj så rev jag upp alla minnen.

"Åh där brukar vi sitta och äta!"

"Åh där ligger kontoret!"

"ÅÅÅÅÅÅHHHH... öns godaste pizza"

"Nä men åååååååååååååååå...."

"IIIIIIIIIIIIIIIIHHHH"

Allt var bara minnen. Men nästa sommar igen kanske jag kan ta mig ner med vänner och minnas åter igen. Nästa sommar ska jag baske mig ta ut semester. Kosta va de kosta vill!När vi inte satt i vår racerhyrbil så låg vi vid poolen...


...Eller busade vid i havet.

Mot palmstranden. 5-10 minuter ner och 25 minuter för att komma upp. Svordommar kom ut min mun då kan jag lova. Och svettades som en tok. Men de va värt det :)

Imbrosravinen som går till den södra sidan av Kreta

Kournaslake - vattenskjöldpaddjakt


Grottorna i Matala

VILL TILLBAX!!!
2009-08-27 @ 20:48:16

dax att samla vuxen poäng

Då går jag.
Ritat mig en karta.Får se om jag fattar när jag väl närmar mig.
 Skrivit ner en tidtabell om jag måste ta bussen.
Efter 5 månaders utebliven träning så ska jag börja smått med att försöka gå så ofta jag kan. Borde hinna på 90 minuter tycker jag väl. Det är ju ganska centralt dit jag ska...
2009-08-27 @ 17:03:00

Köpa lägenhet??

18:30 är det visningsdax för mig.
Prinsen är inte hemma så får ta att gå på den själv.
Vi flyttar ju visserligen in i en lägenhet på måndag men den är bara tillfällig
fram tills att vi har köpt en lägenhet. Då det blev lite dyrt med den första
lägenheten vi hade tänkt oss så har vi gått vidare och börjat titta på betydligt
billigare alternativ och har förhoppningsvis hittat en som vi ska buda på.

Möte med banken i morgon och signera papper för lånelöftet.

Va vuxen jag börjar bli :)
2009-08-27 @ 16:56:05

herrejissanes vilken massage det var igår!!
Kom dit i tron om att det skulle vara en helt vanligt massage jag skulle få.
En vanligt halvkroppsmassage tänkte jag innan jag kom dit och kände hur avslappnad jag skulle bli i hela kroppen efter detta . . . trodde jag!

En liten stund in i den, vad jag trodde, fantastiska massagen så börjar hon att halvslå mig med sina handflator. "Det är säkert som de ska vara", tänker jag och försöker slappna av. Hon fortsätter med att massera min hårbotten. Jag ligger och njuter hinner nästan tänka att detta var det mest underbaraste jag vart med om. Mina tankar avbyts med att hon draaar mig i håret och sen slänger sina långa naglar precis som man gör med en lie genom hö. *ritch ritch ritch ritch* Tror ett tag att alla hårstråna ska slitas från hårbotten.

Va tusan händer?

Spänner mig sen igenom den konstiga massagetimmen - feg som jag är vågar jag inte be henne ta de lungt. Hon hinner med att dra i alla hårstrån och riva igenom håret en gång till innan massagetimmen är slut. Hon hinner nästan fråga om jag vill ha lite pepparmintvatten men jag är snabb med att avböja och är redan utanför dörren och halvvägs hem när hon stänger den efter mig.

Fick dock ett tips om hur min hårbotten ska slippa vara så torr:
Olivolja blandat med äggula
Ha det i håret i 15 minuter och skölj.

Vågar jag testa det?

2009-08-27 @ 16:50:55

tidig morgonprommenad


Mysigt å gå upp tidigt för att ta sig en tur och utforska området jag faktiskt inte är så bekant i.
Hittade många olika stigar. Nu har jag vart hemom och ätit frulle och ska nu ner till massören 2 trappor ner.
300.- för en timmes massage.
 Inte illa.

Får hoppas att hon är så bra att jag kommer tillbaka :)

Ha de!
2009-08-26 @ 10:37:18

All kärlek till er
Alla nya och gamla vänner
Min härliga familj "gammal" som "ny"

Ni är de som format mig till den är jag idag.
Älskar det. Man klarar allt med lite vilja vilket jag har bevisat även om det kanske inte är stora prestationer men det har vart jobbigt för mig men klarat igenom mycket. Det ger med sig med tiden.

Tänker man "lycklig" så blir man lycklig.

2009-08-25 @ 23:44:55

all kärlek till dig
lekt med den hela dagen.
Kan inte sluta.

Men nu kom min andra kärlek hem från nollningen så får lägga ifrån mig den ett tag.
Men imorgon är de en morgonprommenad som gäller och sen vid 11 har jag en massage timme som skall avnjutas. Har så förbaskat ont i ryggen att jag inte kunde annat än å unna mig det.

2009-08-25 @ 23:30:08

Lyxar till det
Ingen är hemma.
Bara lilla jag.


Då kommer mozarellan och tomaten väl till pass som jag kände för någon vecka sen. På med lite salt, olivolja och persilja plockad från balkongen så slinker den lätt ner. MUMMA!
2009-08-25 @ 20:14:40

vändejt


Efter att jag hade slutat jobba så mötte jag upp Mikaela och tog oss en fika på stan. Mysigt.
Snart ska hon upp til fjällen och jobba en säsong till så det var lika bra å ta tillfället i akt och ses en sista gång innan vi ses där uppe i september.


Jag har bestämt mig för att jag ska bli duktig å gå varje dag nu när jag hellre lägger pengarna på en lägenhet än ett gym så efter mackan så tog vi och gick. Efter halva vägen så delade vi på oss och gick hem till våra olika hem.

JAG gick vilse.

Upp för ett berg
Svettig som tusan.
Regnet kom.
Jag som hade planerat å fotogafera inte på vägen hem.
Gick å gick å gick.
Kom aldrig frammåt kändes de som.

Tillsist kommer jag fram till Chalmers.
Va tusan. Har jag inte kommet längre???

Ger upp och tar vagnen sista biten.
Svetten rinner.

Nästa gång tar jag inte med mig 2 väskor.
2009-08-25 @ 19:26:54

vändejt


Efter att jag hade slutat jobba så mötte jag upp Mikaela och tog oss en fika på stan. Mysigt.
Snart ska hon upp til fjällen och jobba en säsong till så det var lika bra å ta tillfället i akt och ses en sista gång innan vi ses där uppe i september.


Jag har bestämt mig för att jag ska bli duktig å gå varje dag nu när jag hellre lägger pengarna på en lägenhet än ett gym så efter mackan så tog vi och gick. Efter halva vägen så delade vi på oss och gick hem till våra olika hem.

JAG gick vilse.

Upp för ett berg
Svettig som tusan.
Regnet kom.
Jag som hade planerat å fotogafera inte på vägen hem.
Gick å gick å gick.
Kom aldrig frammåt kändes de som.

Tillsist kommer jag fram till Chalmers.
Va tusan. Har jag inte kommet längre???

Ger upp och tar vagnen sista biten.
Svetten rinner.

Nästa gång tar jag inte med mig 2 väskor.
2009-08-25 @ 19:26:54

min nya balkong

i och med att jag kom tidigare till jobbet idag så gick jag även förbi den nya lägenheten som har inflyttning om 7 dagar. Den är omringad av natur så hade lite svårt å komma fram och fotade lite runt omkring. 

Balkongen har 2 dörrar.
1 från sovrummet och 1 från vardagsrummet.
LYX!

Hoppas verkligen att vi kan få nyckeln 1 dag tidigare så att jag kan flytta på min lediga dag.

balkongen

utsikten

2009-08-25 @ 19:14:04


MIn älskade kameraRåkade komma till jobbet lite tidigare idag så bestämde mig för att ta en tur i skogen jämte där och se om jag kunde få med någon morgonsol.  Älskar kameran. Svårt å ta foton på sig själv och har inte riktigt lärt mig den men de ska jag nog kunna lära mig ganska så snart.
2009-08-25 @ 18:33:57

lägenhetsbyte

Fått det slutgiltiga beskedet angående lägenheten som ska vara vårt hem tills vi hittar en bostadsrätt..
Inflyttningsdatum på den lägenheten vi ska bo i nu ett tag är 1 september!
7 dagar kvar. Sen är det flyttbil ner till Halmstad och Varberg med lite gött. Längtar! Snart är det slut på hattande och dattande och flytt.

2009-08-24 @ 23:14:36

canon 1000DÄntligen är den min!
Sucktat efter denna fantastiska sak i flera månader och idag tog jag tummen ur r*ven och åkte bestämt ner och köpte mig denna innan jobbet. Lycklig. Nu ligger batterierna och laddas. Den ska med mig imorgon på en fototur efter jobbet.

Anna-Lena ÄLSKAR å fotografera!

2009-08-24 @ 23:06:24

födelsedagsbarnet
Svärmor fyllde år nyligen och då firades det med ett sjömatskalas.
Krabbklor, kräftor, musslor och räkor skalades och slafsades.

2009-08-24 @ 12:20:32

bakning på jobbet

Håller på med lite upplärning på jobbet nu de första 3 veckorna. Första veckan satt jag i receptionen och förra veckan var det städning och köket. Har bakat en massa och de e riktig kul. Speciellt när gästerna tycker att det är gott. Denna vecka blir det receptionen på nytt för att sen vara själv från och med nästa. Lagom nervös men de ska jag kanske inte vara. De komemr att gå bra det vet jag :)


Förra veckan bakade jag bland annat en kladdkaka. Över det tog jag lite vitchokladsås och lite florsocker. Det var mumma!

2009-08-24 @ 11:57:18

saknar er alla i Oslo


Vart jag än går ser jag märken som påminner mig om mina gamla kollegor och det gör lite ont i mig. Nästan varje dag när klockan slår 11:30 så tänker jag på mina gamla lunchkompisar som går ner till kantinan för att äta. Så roligt de har. UTAN MIG! Ser fram emot en lönningspils snart i Oslo. Krama om alla mina gamla kollegor och busa som tusan.2009-08-24 @ 10:20:31


MItt liv som nyinflyttad i Göteborg fortsätter


Det händer mycket hela tiden i mitt liv förutom att jag jobbar som en galning.
Ska väl erkänna att jag var väldigt skeptisk till att komma "hem" igen men blir bar mer och mer positiv. Allt bara flyter på. Jobb löst sig som en smäck och nu även lägenhet. Har nu en lägenhet som ligger 30 sekunders gångväg från jobbet som vi får lov å ha tills vi hittar en lägenhet som vi vill köpa. Borde egentligen sluta oroa mig hela tiden för hur de kommer bli - som den kontrollfreak jag faktiskt är - och bara ta de lugn för att brukar lösa sig.

Njuter som bara den med min tillvaro.

Vart lite dålig med min uppdatering här men inte orkat. Måste hinna med å slappa lite med :)
Lovade mamma att jag skulle vara bättre på å skriva här inne så får fixa de ;)
2009-08-24 @ 10:11:02

min 1a vecka som göteborgare

Har haft en ganska så hektisk vecka sen jag kom hit till Göteborg i söndags och försöker passa in.

Arbetar 6 dagar denna veckan och känner att jag mer och mer kommer in i det och börjar trivas riktigt bra. Mycket trevligt hotell och som en kollega sagt så är det rena dårhuset vilket passar mig utmärkt :)

Lagom sliten. Det har verkligen vart full rulle. Har jobbat och parallellt träffat mina kära vänner som jag missunnat min närvaro under den tiden jag inte vart i samma stad.

Idag kommer prinsen hem från Oslo. Han har med de sista lasset med alla våra saker sen är vi offeciellt göteborgare igen och min attest från skatteverket där det står att jag är svensk igen kommer snart i posten.

Sliten så ska snart sova.
Im out!
2009-08-15 @ 21:46:51

sitter på jobbet

trivs faktiskt bara mer och mer.
Händer mycket hela tiden och jag älskar det.

Mer kommer inom snar framtid. Hinner bara inte just nu :(
2009-08-12 @ 20:47:28

FÖRSTA DAGEN AVKLARAD

Skönt att ha 1a dagen avklarad. Galet trött och ska sova för ska upp tidigt imorgon å jobba igen.
Får berätta hur det har vart då. . .


Over and out!

2009-08-10 @ 22:56:20

första dagen som en riktig göteborgare... Spännande!

Ska ner och klippa mig nu.... Fixa till råttboet :S
Är inte på jobbet i Oslo längre. Känns lite konsigt. Klockan ringde 6:23 som den alltid brukade göra. Behövde inte gå upp. Kändes riktigt konstigt. Dax att fixa till sig.

I`m out of here. . .


2009-08-10 @ 09:20:56

pirr i magen

om en timme tar jag mig in till stan med packning och allt och lämnar denna lägenheten för gott.

No more Oslo.
hmmm
No more Oslo...

Nu börjar verkligheten komma ikapp.
Hade en fantastisk kväll igår. Började fint och stilla med att sitta i en ring runt soffbordet hemma hos Sisseliss till att senare på kvällen slänga bort det och dansa som galningar. Hade en fantastisk kväll och hoppas på att få se fotona från kvällen snart. Kunde inte fått en bättre avslutning på det
här kapitlet i mitt liv


2009-08-09 @ 12:06:30

off we go!


Nu ser vi till att
de här bli fantastiskt!
2009-08-08 @ 15:15:41

Mot Nikki och sen blir de party baby!Solen skiner äntligen och nu e jag klar för kvällen
Fest hos Sissel från jobbet men först ska jag in till stan och möta upp Nikki, Linn Helen och Johan.
Sista kvällen här i Oslo kommer att blisuverän. Fantastiska vänner så förväntar mig inte så lite här . . .
2009-08-08 @ 15:13:54

snart en ny dag och näst sista dagen i Oslo


Väskorna är nästan fördigpackade och lägenheten är små städad. Längtan efter Göteborgflytten blir större och större. Anna-Lena är en mycket otålig jente och de känner jag nu. Ser frem emot morgondagen men längtar till Göteborg och mitt nya liv massa.

Dax å sova snart. En ny dag imorgon full med bus.
Avskedsfest för mig och välkomstfest för en gammal kollega.
Ska bli så kuuuul!

Natti . . .
2009-08-07 @ 23:24:54

sista dagen på jobbet

Då var sista dagen avklarad på jobbet.

Blandade känsor jag sitter och ser tillbaka på den. Känns fortfarande overkligt att jag inte ska tillbaka dit på måndag igen. Att jag kommer gå igenom nya dörrar på måndag för att jobba. Men samtidigt så kommer det att bli spännande. Känner mig galet rastlös nu och vill inget annat än å börja mitt nya liv i Göteborg och äntligen slå mig till ro. Inte flytta snart igen.

I dag bjöd jobbet på tårta. Inte så förtjust i tårtor men gillade att folk samlades på vår avdelning för att säg hej då. Jag och en av teamledarna hade sista "intervjun" för jag slutade och jag fick så mycket ros och vi pratade så mycket minnen och första intryck att jag kände att jag växte och växte och nästa sprack, så mycket skryt fick jag. 

Fick en stor bukett blommor och en bok som jag ser fram emot å läsa. 
Värker forfarande i hjärtat men känner att detta nu är ett kapitel som nästan är slut och känner att jag kan avsluta det utan att må allt för dåligt. Satsade 100% och gick ut med full pott! 
2009-08-07 @ 23:12:13

pack kväll med wii

De har vart full fart hela veckan. Har skjutit upp det där med å packa hela veckan då de funnits roligare saker å göra men insåg att gör jag inte det idag så kommer de bli tight då hela helgen är full.fastnade framför tvn :S
2009-08-07 @ 22:19:21

kommer sakna er kollegor!!!

De gick ut ett mail idag till alla om att jag ska sluta på fredag.
Hade tänkt å köra en fuling och bara sticka utan å säg för mycket (bara de som jobbar på min avdelning som vet). Men efter det att mailet gick ut visste alla (måste väl vara en 100 st eller något) och folk började höra av sig. Ser fram emot framtiden i Sverige men det gör ont i hjärtat å lämna min stora familj här i Oslo. Man lovar ju å höra av sig och ses . . .

Jag är verkligen inte tjej som tycker om å säg hej då så blev ställd när till och med Chefen orkar ta sig tid på semestern och skickat mail til mig om det.

Känner mig så omtyckt om alla på jobbet ska veta att jag aldrig kännt mig så behövt, duktig och omtyckt som jag gjort här.

LØNNINGSPILS I SEPTEMBER NOEN!?Alle for en og en for allesammens!

2009-08-05 @ 15:16:01

Solen lyser med sin frånvaro

Det skulle vara sol hela dagen enligt yr.no
Hade stora problemer med å hitta kläder igår då  nästan hela min garderob är sänd till Göteborg med prinsens bil. För första gången  på länge så gör jag misstaget å dricka kaffe under stressen med å bli klar till jobbet. Blev hyper stirrig och började kallsvettas. Stress är ingetför emig. Speciellt inte under tidsbrist. Missade t-banan igen. Inte min vecka alltså.
Igås kom aldrig t-banan och nu när jag för en gång skull var sen så kom den i tid...2009-08-05 @ 11:27:51

snurrerier i huvudet


Efter mitt 5e
rödvinsglas (boxen var tom så kunde inte ta mer) kände jag att ögonen blev tyngre och tyngre så det var dax å slänga sig i sängen och släcka lampan. De där glasen känns faktiskt så här dagen efter men inte så farligt mer än att jag är seg. Det hjälpte mig iallafall med å komma igenom en förfärligt tråkig kväll. Efter jobbet idag ska jag hem till en söt kollega på middag.
 
NIIIIIICE!
2009-08-04 @ 12:42:03

e man patetisk när . . .

. . .  man sitter ensam i mörkret och saknar sällskap?
. . .  när man sitter ensam i mörkret och dricker vin?
. . .  man sitter ensam i mökret och är inne på sitt 4e glas vin?
. . .  man sitter ensam i mökret och e inne på sitt 4e glas vin och saknar sällskap


Kanske . . .

. . .  men då får jag vara patetisk. Thats me!


2009-08-03 @ 22:17:32

OKEJ OKEJ! Jag erkänner!


Jag har väldigt väldigt stora planer på att gå till affären idag och mysa till det!
Om det bara slutade regna!

Jag är en looser som suttit suttit framför tvn och slappat sen klockan 17:00.

Men de regnar ju ute. Kläderna e fortfarande genomvåta efter att jag sprang hem från t-banan efter jobbet.
Fast de ligger fortfarande i en hög innanför dörren.

Borde kanske plocka upp de. . .

Tur att prinsen inte är hemma under denna veckan

Ingen som skäller på slarviga jag.
2009-08-03 @ 19:59:12

ensam, åh så ensaaam!


Måste nog erkänna att jag känner mig ganska så
ensam . . .
2009-08-03 @ 18:00:58