Bästa som finns😍


Helgen som vart

 

Fredagen började med Nikki och vin på Bulls uteservering

Alltid lika god frukost med mammi

Mousserat rosevin och tilltugg

Krabba tillagad. Favoritmat maten när jag bodde hemma.

Ute och svirade till 3 på natten. Mamma hade säkert vart ute längre om inte hennes dotter blev så trött

Mys Elsa nanar

 

Härlig och händelserik helg i Halmstad:-)

 


...


En GOD morgon

Turkisk yoghurt
Hallon
Nötter

Check!
Dagens möte kan börja:-)


När en lördag inte kan bli bättre

Mammi,jag å vin gör Halmstad<3

 


Memories


När mamma är borta dansar katten på bordet...

Får direktkontakt med kattvakten på instagram...

I seeee you!

Busunge...


Pame Halmstad!!

Mot Halmstad.

På väg mer till hemstaden å min fina familj. Ska bli skönt å slappa hemma i 3 dagar.

Fredag: Det blir vin å mat ikväll med bästaste Nikki.
Lördags: löpning och lunch med vänner samt kväll med mamma inplanerad
Söndag: sambon anländer och sen blir det en dag med familjen å fira systersonen<3

Det kommer bli en fab helg!


Vad vore livet utan dig?????

 

 


Dagens konstaterande:

Man måste fortsätta träna på saker man är grym på annars tappar man grymheten...

Det kom jag på efter dagens step pass. Herrejissanes vad galet dålig jag var idag! Även om det är ny koreografi så brukar jag hänga med efter något varv. Framför allt så måste jag kämpa för att bli av med all energi.

Idag var katastrof! Såg ut som en sprattelgubbe som var sönder. Orkade inget och kände mig ganska värdelös. Men det va träning, jag svettades och jag är helt slut.
Nu väntas myskväll med sambon... JEIIIIJ!


2012-04-19


Lycka..

Lycka är när man vaknar av sig själv innan klockan har ringt. Solen skiner och man är utanför lägenheten innan kl:07.00 För andra dagen i rad för ett hårt träningspass.

Igår var det skivstång och idag var det indoorwalking. Nu är jag på väg hem för att få upp sambon så vi kan springa lite tillsammans.

Längtar dessutom efter helgen. På fredag sätter jag mig på första bästa tåg/buss ner till Halmstad för en weekend.

Planer:
Fredag - vin med vän
Lördag - löpning, familjemys
Söndag - till systeryster å fira systerson som blivit såååå stor! Galet vad tiden springer iväg. Det va inte länge sen jag sprang runt å va glad över bebisen som vart född och nu går han sista året på gymnasiet!!!

Från förra besöket i Halnstad. Frukost med Nikki

Frukost med mammi

 


Dagen efter feelings

... "Göteborgsvarvet" känns ganska bra med tanke på att jag var orolig för:
1. Att jag ute skulle orka hela sträckan.
2. Att jag var för otränad.

Självförtroendet är inte alltid på topp när det kommer till min träning men igår fick jag mig en liten boost. Det är ju absolut inte omöjligt att klara under 2 timmar. Jag ska bara våga ta i lite och inte slappa mig igenom varvet vilket är ganska lätt att jg gör då jag är bekväm av mig:-)

Lite träningsvärk har jag allt men utöver det så mår jag toppen. Hade tänkt spinning och skivstång efter jobbet men lite för seg i kroppen så det blir en långprommenad med bästaste svärmor och sen god mat:-)


Göteborgsvarvets premiärbana från 1980

Åh! Lätt det härligaste i träningspass jag gjort på länge!

Det går inte ens att beskriva känslan när man 07:45 står redo att stiga av vagnen och chauffören önskar oss lycka till i högtalarna när vi går av vid Heden.

Känslan av att komma ner till Heden och man där möts av hundratals löpnördar (precis som jag själv) redo att springa 21km bara för att träna lite.

Tiden bara sprang iväg (ha ha.. Sprang.. Fattar ni??) och helt plötsligt var vi halvvägs. Jag hade två fantastiska upplevelser den här morgonen:

1. Känslan av när hundratals löpare springer på Göta Älvbron och hela bron gungar. En riktigt härlig kick! Lite läskigt men det pirrade i magen.

2. Känslan av när vi springer genom Nordstan 09:50 precis innan affärerna öppnar och alla bara står och glor på oss.

Egentligen finns det många andra härligheter med de här två timmarna. *Fantastiskt att man har en vän som gärna springer med.
*Underbar känsla att känna att man klarar av att springa så länge, så långt!
*Alla ansiktsuttryck på människor vi sprang förbi. Det är inte varje gång det kommer så många löpare på en gång bara då där.

Nästa år, samma tid, samma kanal!

(nackdelen idag var mina löparbyxor som skavde mot hälen... Var så uppe i varv och så lycklig att jag inte kände att det blödde...)


Förberedelser:

Varit uppe sen 06:00 och ätit och förberett mig.Tänk om jag skulle träffa mig själv från september. September-2011-AL hade skrattat ihjäl sig om hon visste att april-2012-AL frivilligt går upp för att springa 21 km en lördagsmorgon.

Oavsett vad så känner jag mig laddad. Nervös men laddad.

Har fyllt mina vattenflaskor (present från syster) och packat ner energisnacks. Pulsklockan är på armen och vagnen mot Heden går 07:30.

Aaaaaahhhhhhh!!!!


Viiiiila

Efter intervallerna i onsdags och skivstången igår har jag riktigt tunga ben. Fredagen var planerad till löpning hem från jobbet men ska nu vila ordentligt till imorgon kl 8:00. Då ska det joggas 21,1 km. Uppvärmning för varvet kan man kalla det.

Lite spontant anmälde jag mig för några veckor sen men funderade fortfarande när Karin fråga om vi skulle springa. Då blev det mer verklighet. Tror inte riktigt jag förstått att jag ska springa "varvet" redan imorgon.

Ramberget. Har gått upp för berget en eller två gånger när vi precis flyttade hit till Göteborg och med många pauser kom man äntligen upp. Nu ska vi springa upp. HUJEDAMIG! Men tar man i så är man snart uppe på toppen och då på väg ner igen.

Ser riktigt mycket fram emot imorgon:-)
Lördagsnöje


Ömma ömma kropp

Intervallerna igår tog mer än jag förväntat mig.

Låg avslagen i soffan resten av kvällen och de var knappt att jag orkade göra klart matlådorna jag påbörjat som puttrade på spisen. I morse vaknade jag med en galet utmattad kropp. Fasar lite för hur kroppen kommer att må på lördag kväll eller kanske söndag efter att jag och Karin tagit oss an forna Göteborgsvarvet...

Som jag sagt tidigare... Skräckblandad förtjusning till utmaningar.

Nu ska jag på med träningskläderna igen och köra ett styrkepass:-)


Långa intervaller på cykel

Sitter helt förstörd i soffan. "Skönt" förstörd om det går att säg så...

Hade en dejt med Karin på gymmet idag. 50 min intervaller... Jag har längtat efter intervaller så det var med en blandning av skräckblandad förtjusning jag satte mig på cykeln.

Karin har förmågan att peppa mig som ingen annan kan. När jag känner att jag inte orkar mer finns hon alltid där. Hon behöver egentligen inte säg någonting men hon inspirerar mig så att jag bara vill fortsätta även om jag någon sekund tidigare inte hade energi kvar.

Fick bra tips om min benhinna också så nu är det operation fixa benet. Det gör INTEN ont när jag springer men värken finns när man trycker på benet. Så fram tills lördag är bland annat voltaren och jag bästa vänner. Roligheter med Karin (21,1 st roligheter) planerade på lördagen som jag inte vill missa.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen... Alla borde ha en egen Karin. Både när det kommer till vän och träningsdejt!

Kärlek!


 

2008

 


Instagram

För er som har instagram så heter jag annnalenna:-)


April 2007,2010 och 2011

 

 

2007

Året jag började blogga. Gjort en säsong i Stöten i Sälen efter att jag vart iväg som reseledare. Träffade sambon så då bara var min bästa vän. Tänk om jag hade vetat att rödtotten i repan skulle bli min....

 

2010

Vi blir med lägenhet i Göteborg. Efter nästan 2 år i Oslo så hade vi pengar till att köpa. Efter 3 år tillsammans och 4 olika tillfälliga boenden så skaffar vi oss en ihop. Nu är det du och jag MOT världen älskling!

2011

Sötegöte växer. Solen skiner och trädgårdsmöblerna tas ut. Mycket grill. Mycket balkong.

Mycket mys.

 Påskhelgen

Det har varit en underbar helg. 2 fina dagar med spring ute vid havet och 2 regniga hemma dagar med inslag av en tur ner till päronen i Halmstad.

Nu är det tillbaka till Göteborg som gäller. Tillbaka till vardagen. Längtar efter mina riktiga träningspass igen på gymmet. Blir nog inte mycket löpning i veckan med mitt dumma ben.
Med 1 månad kvar till varvet så måste jag ta hand om mina ben.

Tackar Henriks pappa för en underbar påskhelg i VBG!


 

X

 


Kryper tätt intill

Bästa som finnns


Halmstad imorgon:-)

Imorgon blir det till att träffa familjen. Myysigt!

Vädret är visst inte jätte lovande men får lov att göra det bästa av det.
Inte vart i Halmstad sen februari när jag träffade mamma men pappa har jag inte sett sen Filippinerna. Dock kommer det blir en del Halmstad den närmaste tiden.

20-22/4 för att fira systersonens födelsedag å mysa med vänner och UTGÅNG!!!

7/5 är det vårruset som jag valde att springa i Halmstad. 5 dagar innan Göteborgsvarvet så ser det som en sista löpning innan för att rasta fötterna. Sen blir det bara långpromenader och lite styrketräning innan.

Men imorgon blir det mys och mat:-)

Påskdagen

Vindstilla
10 grader
Sol i ansiktet

Det blev en runda själv. Den rastlösa själ jag är orkade inte vänta på att kärleken skulle bli sugen på att följa med ut. Underbara hav!

Uppvuxen med hav och det börjar kännas nu efter 3 år i Göteborg (bodde ju vid bukt och en sjö i Oslo).

En timme till havet i kollektiv trafik i Göteborg vs. 3 minuter med cykel i Halmstad.

Saknar havet. Önskar jag bodde närmre mina päron. Har ju Henriks familj vilket är underbart men mammis å pappis och mina syskon är långt bort.

Snart väntar cykeln på oss. Ta en tur till stan:-)

 

 


Mys löpning i varberg

Jag missade att packa ner pulsklockan i väskan tyvärr så fick lite panik i morse när vi skulle springa. Jag är lite för fokuserad på siffrorna när jag springer. Vill gärna springa snabbare/längre distans/längre tid än sist. Sällan ute bara för att bara njuta. Slänger alltid ett öga på klockan. Måste kolla pulsen. Måste kolla distansen. Måste kolla hur länge jag vart ute. Måste alltid ha koll.

Jag såg då missen av pulsbandet som möjligheten att bara springa längs stranden och njuta. Dock kunde jag inte släppa kontrollen helt så jag laddade ner Runkeeper och la den i fickan.

Det tog några km innan jag släppte tanken att ta upp mobilen för att kolla hur snabbt jag sprang och i slutet njöt jag bara av hur härligt det var. Vi sprang längs med havet, fåglarna kvittra och solen sken underbart på oss. Hann även tänk på hur romantiskt det var(nörd).

Imorgon: samma tid, samma kanal
YES!!!

 


Nu: 1 timmes löpning på stranden!

Vädret är underbart. Finns inget mysigare än att springa med sambon i långsamt tempo (lite känningar i benhinnan igen). Långsamt prat-tempo längs med stranden i Varberg med strålande sol....Påsk=Varberg

Glad påsk!
Kom igår och stannar till tisdag. Livet är toppen:-)


Är det påsk??

Påsk hit å påsk dit.
Alla tar visst ledigt så här års. Långledigt kallar man det... Hmm...

För mig betyder det fullt hotell och det har det betytt i tre år. För fyra år sen var jag också en av dem som var ledig så här års. Vi bodde i Oslo och efter onsdagens jobb satte vi oss i bilen för att ta oss oss hem. Norrmänen åkte till sina hytter och vi åkte till Göteborg för "långledigt".

På vägen hem på motorvägen, en halvtimme innan Göteborg, krockar vi. Kör rakt in stängslet som separerar vägbanorna.

Får ett överraskat lugn och min första tanke är att få ut alla ur bilen. Min och förarsidan får inte upp dörrarna som är intryckta. På andrasidan åker bilar så vi klättrar ut ur fönstret på vår sida. Min andra tanke är att jag inte vill förlora mina saker om bilen exploderar (sett för många filmer?) så hämtar min resväska ur bakluckan innan vi tar oss till andra sidan vägen.

En snäll kille såg krocken från andra sidan vägen och har redan stannat och ringt 112. Han springer över och frågar om allt är ok. Föraren hade panik men vi andra var ganska lugna.

Ambulans och polis kommer efter bara några minuter ( bra gjort) och vi åker till sjukhuset för en koll.

Som tur är var min pojkvän i Göteborg så det första samtalet jag gjorde var till honom. Efter att det gick upp för honom vad som faktiskt hade hänt slänger han sig i bilen för att möta oss på sjukhuset. (SNUTTEN!)

Ja de va min dymmelonsdag för 4 år sen:-)

Glad påsk!!


Tisdags mysen

Vad har hänt med Göteborg? Kan inte komma på när det var så fint väder så här länge. Älskar den blå himmeln. Visste det är lite kallt men vad gör det?

Snart närmar sig påsken och med det kommer hotellet att fyllas med små kids. Två veckor av springande barn. Underbart kul med folk på hotellet:-)

Helgen kommer att spenderas i Varberg. Lucia får mysa med Henriks pappas katt och vi får komma ifrån storstaden, springa längs med stranden:-)


Uppe med tuppen!

Indoorwalking - check

 

 


Rödvins craving!

Njuter ensam hemma efter lång och härlig ledig måndag...

Älskar måndagar! Alltid ledig och får alltid massa gjort. Nu har vi kommit igång med valberedningen.

Ja då anser jag att jag får lov att fira med vin...

Japp

-A


En fantastiskt jäkla bra dag!

Enda sedan jag vaknade imorse har jag vart på fantastiskt bra humör (okej då, bortsett från bitch-AL runt 14:00 som var hungrig så har jag vart på strålande humör).

Sov tills jag vaknade... Åh vad jag älskar att vakna av mig själv å få mysa med mina favoriter, trotts att det var kl 8:00.

Drick kaffe och njuta av en lugn morgon. Sen tillsammans av sambon börja VÅR dag med att springa tillsammans. Den klart bästa present jag köpt till honom är de där löparskorna. Å vilket underbart väder det har varit!!!

Mös tillsammans på stan och kollade in ny inredning till köket. Nu ska det bara inhandlas:-)

Ikväll kommer några grannar över till mig för att prata om omval till styrelsen. Det ska vara klart inför årsstämman och jag har sagt att jag ska hjälpa till.


För ett år sen i april

Så liten...

Tänk att du har bott hos oss i över ett år. Älskar dig prutten!


Biiingo!

Tjatat sen vi blev tillsammans för 5 pr sen att vi ska spela Bingo Lotto. Lite nostalgisk för vi brukade alltid spela det när jag var liten.

En helkväll med familjen med en stoooor godisskål och alla en lott var.

Idag när vi var å väg från affären såg jag en kille sälja lotter å efter lite tjat så gav sambon med sig. Jeeeij!

Det ska han va glad över:-) nu sitter jag här, hundra kronor rikare! Å jag försöker övertala honom bingo lotto nästa söndag. He he


Earth hour 2012