De bygger gården nu. Platterna börjar ko...

img_0486 (MMS)

De bygger gården nu. Platterna börjar komma på plats och lekplatsen e klar. Kanske inte kan hoppas på att gräset kommer snart om de inte rullar ut det. Härligt ute trotts att de e natt. Njuter i pyjamas shorts fast nog dax att gå in. Stjärnklart ute :)


Nu sätter jag in hörlurarna i öronen och...

img_0480 (MMS)

Nu sätter jag in hörlurarna i öronen och på med partymusiken. Powerwalk i en timme till gymmet (undrar man jag måste gå genom stan) och sen 1 h skivstång.


lägenheten - badrummet

Fortsätter med att visa runt i vår nya lägenhet. Sista var det ju köket [klicka här] och nu går vi vidare till badrummet.


Tvättmaskin och torktumlare är mycket uppskattat. Kan tvätta när man vill=tummarna upp.
Gillar detaljerna. Ett tillval, som egetnligen inte var så dyrt, men stor skillnad jämfört med de som skulle suttit där annars.
Handfatet, stort och bra.

Duschen - underbarar vikdörrar som egentligen inte skulle vart där men efter besiktningsmannens besök så beslutades det att det var det bästa, vilket vi bara hurra för.

Snyggt och inte så blött i hela badrummet när man duschar. Bra sprutt i munstycket jämfört med den gamla lägenheten där man ibland fick den i huvudet för att den satt löst så man inte vågare sprutta på av rädsla att den flög av igen


Nyinköpta korgar på torktumlaren som förvaring för toalettpaper och städgrejer. Praktiskt och organiserat. Precis som jag vill ha det.


Note to myself:
-gästhanddukar
-växt som tål badrum?

Ibland blir man galen. . .

undrar varför jag inte tycker det är så kul å vara här inne.
Funderat på det för jag brukar ÄLSKA att blogga.

kan det vara för att jag har blivit äldre?
Prioriterar annat?
Eller kan de vara allt jag vill säg som kanske inte är värt att komma ut?

Ibland funderar jag på att ha en anonym blogg där jag kan skriva av mig och ingen vet att de e jag...
Ofta brukar jag skriva inlägg som jag bara sparar utan att lägga ut dem.

Ibland är hela världen upp och ner . . .
Bitter-Lena försvinner säkert snart. Men energin som brukar hjälpa till och trycka tillbaka henne hinner inte med. Behöver mer sol. Ser fram emot semestern i sommar. Äntligen en betald semester och mer än 1 vecka. Där man bara kan ta hand om sig själv.

 LÄNGTAR efter att samla positivenergi.

Nu:...

img_0464 (MMS)

In till stan och luncha med Micke mus


Vårfräscht!

img_0474 (MMS)

Fått det vårfräscht runt matbordet. Underbara tulpaner är inköpta och hylla från plippa/fabiano är uppe


Shoppingspree

img_0473 (MMS)

Förlåt. Vet inte varför jag blir galen i shopping. Har jag väl börjat så kan jag inte sluta :)


love

går inte ens å beskriva hur underbart jag har haft de ikväll. dansat järnet med mina vänner. de vet hur man rör sig och jag är blyg men love it.

you rock!!!

lägga sig ner och försvinna

Ibland vill man bara blunda hårt och försvinna från jorden ett tag.

Igår var ett sånt tillfälle...

i-landsproblem

att vakna 07:30 av att man tror att byggarbetarna raserar grannhuset. HALV 8!

bättre hade kanske vart en halvtimme senare. galet trött och tjurig nu. Bara bita ihop och åka och träffa en gammal vän. Sen blir det jobb mellan 14:30-22:00..


over and out!

Anna-Lena upp i dagen

Flyttar 5 km från jobbet.
Bestämmer sig för att prommenera hem efter jobbet vilket tar en timme. Väl hemma inser jag att jag har glömt min plånbok med leg, visakort och busskort.

Ska bjuda svigers med dotter på middag. Tömmer spargrisen och i kassan betalar jag med mynt. 15 tior lägger jag fram. pinsamt??

inte då.. en del i min vardag... e fattig så det speglar sig bra ändå...

haft en toppen kväll med flickorna. pratat och druckit vin.

Jag är så himla lyckligt lottad som går så bra ihop med dem. Nästan så att man längtar tills prinsen åker iväg igen så vi kan ta det igen...

fredagssolen går sakta med säkert ner


Sitter å väntar på att Lina Sun ska komma.
Tänkte hälla upp rödvin och poppa lite popcorn.

Mitt vanligt plattade hår har under 2 dagar vart lockigt. Tänkte se hur håret blir när jag inte plattar det. Kanske till och med kan tycka om det :)

Lägenheten - köket


Kan inte låta bli att älska lägenheten. Massa tjöt de kommer bli från min sida men älskar att vara hemma (papper är på väg så att jag kan skriva mig här med så att det blir hemma på riktigt).

Älskar lugnet man känner när man är i den trotts att det är värsta byggarbetsplatsen utanför då PEAB håller på med området fortfarande.

Vet att mammisen och pappisen säkert är sugna på att se hur jag har det hemma ( men ni måste komma snart och hälsa på - vilket gäller alla andra jag känner med!) så jag har tillägnat tidig morgon till att fotografera lite. Ta fram detaljer som jag tycker om. Tar del för del i lägenheten i olika inlägg....

Vi börjar med köket. En fantastisk plats att arbeta på. Känner min prins ganska så bra för vi är nog inte färdiga med den. Om något år kanske det finns en ö där där vilket han alltid velat ha och det finns de plats till så varför inte :)
En av mina favoritplatser i lägenheten. Älskar fläkten, spisen, skåpen runt fläkten och helheten.

Lite detaljer på bänkskivan (älskar detaljer och framförallt förvaring till min pojkväns förtvivlan):

servettlådan - julklapp från svägerska med pojkvän
glasburkar med dyligt - ikea
kaffekokare - som ska utbytas till ngt bättre (inte min ide *host)*

Köket från sidan. Från vänster:

*Diskmaskin längst ned - mycket efterlängtad
*Micro längst upp - efter 8 månader så fick vi en  
*Bara kranen i sig är bra. I den gamla lägenheten så hade vi två kranar, en för varmt och en för kallt vatten. värdelöst!
*vitt och fräscht
*härlig brun arbetsbänk
 


Note to myself:
- diskställ i metall
- lika antal glas/porslin ( då vi har diskat sönder lite)
- vin att lägga i vin hyllan

 

 


djur besök


foto: musse busKan inte låtabli att le. Snart får vi finbesök hem til oss. Kissekatten ska gästa oss.

1a gågen i vår nya lägenhet coh jag är lite nervös. Han vissste precis vad han kom till i den gamla och verkade trivas riktigt bra. Men hur kommer han att gilla denna???


Thai restaurang med svärmommy här i soliga göteborgI söndags så lyxade svärmammisen till det och bjöd ut oss på hennes favorit thairestaurang och vi var inte sena med att tacka ja till att träffa henne. Underbart gott och vi gick därifrån med en matkoma som heter duga.

(konstigt nog så kurrade min mage efter meeeeer mat en halv timme senare)

På söndag blir det tjejkväll i min /vår lägenhet. Svärmor och svägerska kommer hit och äter mat med mig. Avslutas säkert att vi svirar till det på balkongen med vin i händerna... Kanske till och med ett i varje hand  :)

 moahahahahahaha


oj oj oj oj .... tomt här inne

Måste nog erkänna att jag inte alls har haft någon blogglust den senaste månaden. Min lilla mindator är så långsam att jag sitter och surfar mycket bättr på min iphone. Dock blir det så himla svårt att blogg från den. Sidan funkar inte på iphonen och att mms blogga funkar inte heller då jag bara kna få till en rubrik och jag älskar att skriva mycket.

Lägg till massa planering med den nya lägenheten coh nu flytten som är avklarqd nästan Lite saker som står på inköpslistan men det är ingen jätte bråttska med det utan vi tar de som det kommer.

Summa summarum över mitt liv nu den senaste tiden:

FLYTTEN!
Nu dröjer det absolut lång tid innan nästa.

Nu helgen som var bestod av massa packande. Gjorde flyttmat i form av sushi:Mycket lätt att fixa och inte så mycket stök med de i måndags när 2 flyttlass gick från gamla lägenheten till den nya. Uppskattat var det iallafall coh kanske inte den vanligaste flyttmaten heller. Hade prinsen fått sitt förslag på mat igen  så hade vi bestältl jättemånga cheesebugare på mc donken som nu är vår granne här i Göteborg.


I vårt nya kök! (stolar coh bort ska snart bytas ut men det dröjer nog. utemöbler till balkongen står högre upp nu när det är sol där)


Lovar at lägga ut bilder på hela lägenheten här. Kommer nog ganska snart för prinsen drar till fjällen imorgon så jag har dator för mig själv :)


Första kvällen

img_0457 (MMS)

..i den nya lägenheten. Allt e klart nästan. Soffan kommer imorgon


Sushi tillverkning

img_0455 (MMS)

..till alla flyttgubbar/kvinnor imån


resereporter


Solresor
(här) erbjuder några få utvlada att vara resereportrar. Hur underbart låter inte det?
Om man blir den utvalde resereporter bjuder de en + eventuella medresenärer på resa och boende. Det man ska göra är att skriva en dagbok över det man gör och ta bilder.

Hur fantastiskt som helst!

Der man måste ha är:
en laptop - check
en digitalkamera - check (jag har en systemkamera)
en blogg - check

När åker jag?


fy tusan va underbart de va ute i solen idag!

sitter hemma och har precis duschat efter löprundan. Gick en härlig powerwalk till skatås. Killarna skulle spela fotboll vilket inte var något för mig så jag sprang/powerwalkade tilbaka. Där dödade man 1½ timme av denna dagen ute i härliga solen.

Pratade de 25 minutrarna tillbaka med en gammal kollega och god vän (Anna) under nästan hela vägen vilket var underbart. Lite kvalitetstid trotts att vi befinner oss 70 mil från varandra (om det nu är det till stöten från göteborg)


NU:
Fixa mig inför kvällen med majki!

planer för fredag den 9 april:

* Efter jobbet blir det en långprommenad i solen - check
*Dejt med Micke


Det ska vara sol hela helgen enligt vädergudarna..

Håller verkligen tummarna även om vi måste packa så mycket vi kan och tillbringa lite tid på ikea imorgon så gör det ändå så att humöret håller sig på topp. Ledig denna helgen så släpper allt jobb och focuserar bara på flytten och att njuta av solen.

Svenska och norska deklarationen har kommit nu och det ska fixas i helgen med så att jag blir nöjd med resultatet.

Pirrar i hela kroppen.
SOOOOMMAR!

Solen skiner= prommenad/ springa

img_0446 (MMS)

Solen skiner= prommenad/ springa


upp å hoppa - torsdag 8 april


Underbart med sovmorgon.

Tror inte att prinsen tyckte de va lika kul att gå upp kl 8 imorse. He he.. så går det ibland.

Själv sitter jag med träningskläderna på redan coh väntar på att klockan kan bli halv 12 så jag kan prommener ner till gymmet. Funderar på att sola lite innan kanske.

Idag vi ge besked om lånet till banken coh sen jobba.

5 dgar kvar till total lycka i ny lägenhet!

shott var det här - för vissa iallafall

img_0445 (MMS)

Jag tog mitt vinglas och var nöjd sen


slaggen och prommenad

efter jobbet prommenerade jag av mig i den underbara solen ner till stan å lite till. Mötte upp prinsen efter 45 minuter och sen tillbaka för lite mat. Inte hunnit äta sen frukost på jobbet.

Legat och slumrat till nu efter jobbet och prommenaden. Energin bara försvann. Men dax att gå upp.

Känner mig inte klar med att röra mig så kommer ta mitt älskade step up pass i kväll. Efter det blir de snabbt in i duscheb för att sen dra mig ner till stan och mötta upp på Handelspuben för ett glas vin(inte mer för det är tidig träning imorgon innan jobbet)

ÄLSKAR SOLEN!


Dit mina tanka oftast far när jag behöver semester. . .


Foto: LIA perioden 2005 på Kreta som sen blev till heltidsjobbs om guide/reseledare


Så himla kul vi hade de.
Jag har tragglat detta om och om igen.
Tänker ofta på min tid på Kreta.

Allt jag vart med om. Alla människor jag träffat. Alla rädslor jag fått ta tag i. Allt ansvar och hur jag växte som människa.

Så mycket positivt det har medfört mitt liv. Så mycket härlig feedback man fick nästan dagligen av gäster, kollegor och chefer som gjorde att man MYCKET SÄLLAN suckade när man steg upp även om man gick och la sig 4 timmar tidigare efter 20 timmars jobb dagen innan. Saknar livet även om jag är super lycklig över hur bra jag har det med min prins och det vi har åstakommit under våra 3 år tillsammans även om jag inte var på Kreta.

Saknar solen som ofta fanns där. Saknar poolen utanför våra lägenheter som välkomnade oss under fiestan. All god mat. Trotts stressen i vardagen hade jag ofta ett harmoni i kroppen.

Till er som fortfarande är unga och har tid att resa massa innan vuxenlivet kommer:

-VÅGA TESTA RESELEDARLIVET!

renovering pågår här i bloggen men stopp just nu . . .


Bild: vår lägenhet innan den är färdigbyggd.Tänkte att jag ksulle bli nöjd med renoveringen här inne men orkar inte mer. Vill ha en sommrig look här men då solen inte behagar att titta fram så blir de lite senare.

Just i skrivande stund pirrar det extra gött i magen.

Ofta när vi (läs; jag och sambo) pratar så börjar meningarna ofta med:

-sista gången vi gör detta i denna lägenheten.


Tvättar stora tvättar i tvättstugan. Nästa gång jag måste tvätta så blir det i vår nya lägenhet. Ingen tvättstuga där inte. Denna veckaä är underbar. 4 dagars jobb kvar sen blir den en helg där man utlovar att solen ska skina (gud hjälpe mig om det inte blir så). Fredagen (kanske) har jag lovat bort mig till Micke och resten av helgen ska det packas ordentligt så att det bara är att komma med lastbilen på måndag morgon efter mötet med banken.


SMS-inlägg

img_0441 (MMS)


tråkigt här inne

blir nästan lite mörkädd när jag går in här. va tusan är de för header. VINTER.
Nej. måste ta tag i det. blir ju deprimerad.. Finns väl en grund till att jag bara skickat mms de senaste inläggen. Mste göra en förändring här inne..


snart...
kanske...

Ska bara orka ta fgram kameran och sätta in minneskortet i datorn. öppna mappen och välja bilder.. vem orkar de igentligen ??

4 flyttlådor senare=nästan alla kläder borta

img_0440 (MMS)

...


kiwi, melon och gröt frukost!

img_0439 (MMS)

...


välkomnades med vin efter jobbet

img_0438 (MMS)

Världens bästa pojkvän. Tänt alla ljus hade han gjort med :)


solen skiiiiiner!

img_0435 (MMS)

solen skiiiiiner!


Dax för att fylla magen med lite gött. S...

img_0428 (MMS)

Dax för att fylla magen med lite gött. Slappa efter en stressig dag på jobbet...


Kan man få folk att välja trappan istället för rulltrappan??


tips på preventivmedel

jobba på mitt jobb denna veckan. vips så blir de inga barn på några år.
Suget försvinner... :)

Tummen upp för prinsen!

soffa - check!


Foto: Från Oslo hos Nikki. Saknar digIgår hittade vi vår soffa. Den är beställd men kommer dock 2 veckor efter att vi flyttat men vi får leva med den vi har förtillfället under den tiden. Så himla lycklig när vi gick där och tittade på saker till den nya lägenheten. Prioeriterar denna månaden. Inget kul som kostar = kommer älska allt i lägenheten.

 Jajamensan.

Så får de bli.