Lidingöloppet 29/9 2012

Då var äntligen Lidingöloppet avklarat:)
Jag har haft en liten hatkärlek till det loppet pga rädslan att springa 3 mil i terräng samt nyfikenheten på vad kroppen klarar av.

Min kropp klarade absolut av att springa. Galet stolt över hur bra den pallade 20 km! Tanken var att ta det lugnt i 6:30 takt men när jag lunkade fram å tittade på klockan samtidigt så visade den 5-5:30 mesta dels. Funderade länge på om klockan var sönder för det kändes för snabbt (det kan ju vara så att jag blivit bättre;).

En mil försvann fort och två mil kom också väldigt fort. Fräsch kände jag mig också - vilket nu gör att jag längtar ihjäl mig efter göteborgs varvet nästa år då jag ska slå personbästa!!

Efter två mil kom den sista milen... Och backarna... Hej på dig aborrebacken. Tyvärr hade jag redan sagt till mig själv att jag skulle gå i den backen och jag kände mig bekväm i den tanken då klockan visade gott om tid till mitt mål på 3:30. I den takten som jag sprungit hade jag nästan kunnat springa i mål närmare 3:00. Misstag att gå då musklerna slappnade av och blev kallare å fick sånna kramper i benen som var galna! Benen gick knappt att röra, stretcha och stretcha. Ville lägga mig ner och gråta men glad att jag är envis då jag plågade mig fram med stretchningar, smått joggandes och gåendes. 3:15:16 blev tiden. 15 min till godo. Glad över tiden samtidigt som jag är besviken över krampen för förstörde dröm tiden på 3:00:00. Nästa år.....

Men sen ett stort grattis till min idol Karin som nu är klar med svenska klassikern! Fy tusan va grym du är!!!!!

Innan starten 

Springer:)

Innan vi tar oss till starten... Moppe skjuts:)

Blå tåget och restaurangvagnen på väg hem:)

Den omtalade Abborrbacken. Många stannade och fotograferade, även jag.

Första vinglades för kvällen.  Fortsatt men en middag på EAST med Oscar och Lisa och sen drinkar.


Ge mig Lidingöloppet!!!!!

Det börjar pirra i magen när jag tänker på nästa helg. Nu blir de inga mer långpass. Vill att det ska bli helg nu! Nu nu nu!

Riktigt nervös men j*vligt förväntansfull!
Jag har redan börjat packa... Ha ha
Och börjar kolla väderprognosen redan nu. Hoppas att det förblir som det visar nu:)


back in the days

 
 
Sitter i Halmstad och väntar på att tiden ska gå efter en relativt kort löptur då himlen öppnade sig. Inne och tittar på gamla bilder som finns på mammas dator och hittade några från hennes besök förra året när Lucia var liiiite. Jag dööör!
 
Vill så gärna ha en liten till. En liten så att Lucia slipper vara ensam så mycket som hon faktiskt är nu. Vi pratar om det och är ganska överrens...
 
 

Det brinner!

Det brinner i Halmstad. Hållit på i snart ett dygn och längre blir det! Efter att vinden vänt och polisbilarna försvann var det en sjö av bilar med Halmstadbor som ville se händelsen:)

När det inte händer mycket i en stad så blir alla nyfikna när det sker sånt här:)

 


memories

 
Vill åka tillbaka snart igen! <3
 
 
 
 
 

Den där vildmarksleden!

Jag har vetat om vildmarksleden enda sen jag började springa. För lite mindre än 1 år sen sa Karin glatt:
"När de blir sommar ska vi springa Vildmarksleden. (18km!) den är jätte rolig!"
Jg bara tittade på henne och undrade om hon var galen. Men nu längtar jag.

Jag har gjort två försök till att springa den där leden men har aldrig kommit runt hela vägen. Det var inte för att jag inte orkade utan snarare för att det var så dåligt skyltat att vi sprang fel.

Jag blir tokig! Fick smaka på den lite lite när vi vek av ifrån mil-rundan i torsdags men sen försvann märkningarna så det var bara att springa tillbaka. 15,5km blev det då. Önskade mig ett ordentligt långpass den här veckan och trotts att jag är i Halmstad å måste springa själv så ska jag försöka mig på den imorgon. Laddat upp med podcaster för underhållningens skull:)

Men Karin, nästa sommar är det du som visar vägen runt vildmarksleden ;)


#word


Man klarar alltid mer än man tror!

Lidingöloppet: Im gonna kick your ASS...


Löpning

Fantastiskt att det blivit en stor del av mig å mitt liv...
Nu: Malou och de snackar löpning


måste vila ibland

jag har en förmåga att inte vilja vila och måste därför påminna mig då och då att det kanske inte är bra att träna 7 dagar i veckan. 
Förra veckan så fick jag ont i knät efter ett långpass och sen fick jag lite ont i halsen så tog beslutet att det var kroppens sätt att säg till mig att vila. Så det har jag gjort nu och knät känns bättre och halsen är inte lika irriterad så imorgon kör vi igen! 4 dagar innan helgen som då ska infinna sig i halmstad för att fira mig och min brors födelsedag :)
 
skönt att få komma hem igen till mammi och pappi <3

mer semester åt folket

 
mer semester kommer det att bli :)

<3


Hannas 25 års fest - maskerad 8/9

För 2 månader sen damp det ner en inbjudan till en 25 års fest som inte var vilken inbjudan som helst. En maskerad. jag och sambon skulle vara "The incredibles". Ingen av oss visste vilka det var så vi satte coh ner för en filmkväll för lite reserch.  Efter några timmars letande på stan efter en dräkt så blev resultatet :

De andra kom som:
Wolverine, Tarsan, Harry Potter, Juno och Voldemord
Voldemord - födelsedagsbarnets sambo
Mr Incredible, Pirets och Juno
Mr Incredible och Elastigirl
Junos tjej, Zorro´s Elena och Mr Incredible
 
Tack för en fantastisk kväll :)

Aaj

18 dagar kvar till mitt hittills störta lopp. Nervositeten över att klara det har släppt. Ta mig igenom gör jag. Det kommer att vara jobbigt men det är inte konstigt... Det är 3 mil...I terräng...

Dock har höger knä börjat göra ont. Skulle springa vildmarksleden igår på 18 km. Det kändes så himla bra den första milen, som inget i världen kunde stoppa mig... Sen kom känningarna i knät runt 12km och vid 13km fick jag lägga av. Ville inte pressa mig och få ännu ondare. Det får inte ske! Så nu är det inte någon löpning på ett tag utan spinning, indoorwalking och styrketräning...

Imorgon får jag äntligen träffa Karin!!!
Spinning å styrka står på schemat <3Ibland känns det för bra för att vara sant...

... Då måste man nypa sig i armen...


semester i Norge, 20-25 augusti

 
Sommaren börjar ta slut och jag råkade sätta mig vid sambons dator och kom över fotona som dagits under vår spontan semester (då vi råkade komma över en veckas ledighet tillsammans). Den veckans blev till en bilsemester i Norge. En resa som blev en spontan semester där vi gjorde vad vi ville just den dagen samt en nostalgi tur till Oslo där vi bodde för 3 år sen. 
 
Första stoppet blev i Kristansand efter ca 70 mils körning. Råkade hamna på ett litet mysigt hotell som var bättre och billigare än väntat. Och Kristiansand i sig var mysigare än vi trott så vi stannade i två nätter istället för en. Utforskade, solade och badade, grillade och sprang när vi blev för rastlösa...
 
 
Spontangrillning på en udde...
Utsikt över Kristiansand
Södra Norge bjöd på underbar natur och utsikt
 
Efter två dygn i Kristiansand begav vi oss mot resans hödjpunkt :PREIKESTOLEN. 3 timmars vandrande i norsk natur. På tok för liten tur med facit i hand men fick absolut en blodadtand både två <3
 
Första km avverkad och även den jobbigaste då den bara gick uppåt. Det krävdes ett foto :)
....samt ett hoppfoto
Halvvägs
Nästan framme...
En höjdrädd gosse men dock lika imponerad som jag av vad han såg..
 Efter några km´s vandring möts vi helt plötsligt av den här synen. Mäktigt! Stod bara och tittde på den. När vi började gå så regnade det lite men det hade slutat och molnen på himlen hade flyttat på sig och solen mötte oss på klippan. 
Hann nästan ta ett foto på fötterna över klippkanten innan min söte höjdrädde sambo var på väg tillbaka med fötterna :)
Obligatoriskt foto
(det är jag med de rosa shortsen)
Kunde inte motstå att gå ännu högre upp
Vattenfall på vägen över bergen mot Oslo...
Vacker bergsnatur 
Avslutade vår semester med 2 dagar i Oslo/Drammen. Hälsade på mina gamla kollegor och festade med dem på kvällarna. Kunde inte vara ett bättre avslut!
 
Underbara semester, vi ses snart igen!

the incredibles


Ett problem mindre...

Införskaffade mig för ett tag sen nya lättviktsskor som jag tränat mycket i samt även sprang i under midnattsloppet. Hade funderingar på att eventuellt köra dem på Lidingöloppet men bestämde mig för att låta bli.

Efter midnattsloppet så har jag då sprungit i mina första skor som nu blivit för tunga! Känns som två klumpar på fötterna och bara tanken på att springa med dem i nästan 4 timmar skrämmer skiten ur mig...

Tog mig in till stan för att testa ut nya skor och mina före detta plattfötter är inte så platta längre!!! Wiiii! Så idag flyttade dessa hem till mig:
You and me baby!

Göteborgsvarvet 2013's anmälan gjordes några dagar efter 2012's lopp var över. Nu bara 5000 platser innan de stänger anmälan så har även Madde anmält sig!!!

Stoltare än stoltast. Kommer ihåg när hon tyckte jag var tokig för ett år sen då jag började springa.... Nu är det min tur att locka henne till att bli lika kär som jag blivit:)