fantastiskt helg!

Sitter här nybadad i soffan, nypeelad, hårinpackningen är borta samt ansiktsmasken.

Lägenheten har för första gången sen vi flyttade hit fått en ordentlig städning. Dammsög varenda millimeter, dammade och plockade undan efter denna vecka som gått. Tyckte prinsen för en gång skull skulle komma hem till en städad lägenhet och slippa se mitt bös som brukar ligga lite överrallt ;)

Otroligt sliten. Inte för att det var fest igår utan för att jag som vanligt inte kan sova länge efter en utekväll. Vi vart ut igår och har inte dansat och skrattat så mycket som jag gjorde. Att ha haft Linn Helen här i helgen har vart bra för mig. Behövde skaka rumpan ordenligt och släppa loss. Brukar oftast titta lite på klockan för att inte slänga pengar på taxi hem men inatt försvann tiden när jag såg att klockan helt plötsligt var halv 4 så bara log jag. Ville bara dansa mer och mer och mer. Micke och Linn Helen var inte sena med den tanken. För första gången på evigheter så kommer jag hem tidigt på morgonen. Dock så vaknade jag halv 9 och fick bara sova 4 timmar. Jätte pigg och börjar med dansande steg städa efter gårkvällen med Michael Jackson sjungandes ur mobilen.


Nu har Linnisen åkt hem till Oslo och jag ser fram emot att träffa prinsen igen. Han skulle kommit hem ikväll med bussen gick sönder och de blev 11 timmar försenade. Kommer på förmiddagen imorgon så ännu en natt själv.

Men den sista på länge . . . :)

exet med...

32d133d433e08e9fc6f99612193a101e.png

exet med Linn Helen och Micke ö. Så glad över att hon är här. Imorgon försvinner den härliga Oslo känslan ur magen och jag är utan henne och den härliga atmosfären. Saknar er i Oslo. min familj i Norge. Sara, Nikki, Linni, Gääbbi suck.

 


myyyshelg med favoriten!

Helgen kunde inte börjat bättre. (bäst kanske hade vart prinsens läppar mot mina)
Slutar jobbet vid kl 15:00 som vanligt. Rusar hem för att umgås med favoritkatten som bara ligger hemma och väntar på att mysa i sängen.

Mycket riktigt. När jag stiger innanför dörrarna så står han där och jamar. Ger honom tonfisk vilket han älskar och han slukar i sig massa. Misstaget där var att kanske inte göra det innan jag skulle gå ut sen för han stank fisk och han skulle ju tvungen ligga på mitt bröst sen med huvudet. Men va gör man inte för en sån katt. Smälter fullkommligt när han lägger sig ner på mig. Kunde gulla i en halvtimme med honom sen vart det att bege sig till hotellet igen för en afterwork.

UUUUnderbar afterwork. Skulle bara vara där en timme hade jag sagt till mig själv för skulle hinna städa innan mitt norska besök kom och gärna hinna handla frulla så vi slapp det idag. Men den timmen blev till 4 timmar så det var bara att åka direkt in till stan och möt henne vid bussen 21:30. Tillbaka till afterworken. Jätte glad att vi ska börja ha afterwork oftareför det begövs. Lära känna varandra utanför jobbet. När vi jobbar hinner vi inte prata eller så byter vi av varandra. Kommit på mig själv att känna mig otroligt ensam ibland men har vi afterwork så komenserar det och det resulterar i att man trivs ännu bättre på jobbet.Till älskade Linn Helen.

Stog och kramades flera gånger när hon gick av bussen. Som jag saknat henne. Käftarna gick i ett och det fanns så mycket att veta om vandra som vi inte sagt. En av få människor man kan vara sig själv med utan att någon bryr sig. Säger alltid vad vi tycker och tänker och uppskattar varandra. Min första kompis i Oslo och vi har hittat på massa tokigheter tillsammans.

Öppnade rödvinsflaskan så fort vi kom hem och satte oss ner i soffan för att prata av oss. Tokstollan öppnade sin jättelika väska och tog fram ett stort paket TILL MIG! åååååhhhh. de fanna så mycket fina saker där i och sa ÅÅÅHHHH varje gång jag tog upp en ny sak. Hon vet verkligen vad som är "Anna-Lena".

Somnade för första gången utan att ha svårt att sova. å utvilad sitter jag här nu och väntar på att sömntutan ska vakna. En ny dag i Göteborg väntar på norskan!

jag är...

0-45d5c4b67eaf85f59407abe428adf5e4.png

Kolla varifrån!

jag är så kär i mons!


give me...

0-222a8c24d49722f046dac5dce197eaa2.png

Kolla varifrån!

give me five!


det första...

-af0e8da538540790df25d059a4f13b4.png

Kolla varifrån!

det första jag ser när jag kommer innanför dörren är mussisen. Han jamar och går bort till vardagsrummet, stannar och tittar på mig, jamar tills jag följer efter och går in till sovrummet. 

Han väntar snällt tills jag har lagt mig under täcket så hoppar han uppbi knät och lägger sig ner. 

Vem smälter inte då egentligen??? 

Vågar inte gå upp för att borsta tänderna.

Natti natti 
En lång dag i morgon med


Note to myself:

* jobba kl 07-15
* hem och byta om
* afterwork med jobbet
* handla mat för helgen
* möta Linn Helen på stationen kl 21:30

torsdag 28 januari 2010

Det har vart lagom stressiga två dagar nu och mindre blir det inte att göra i helgen.

Igår var det jobb från kl 07-15:00 (lägg till att jag inte somna förrän halv 2 för att jag inte kunde somna). Efter det så var det ner till affären för att handla massa gott tills vännerna skulle titta inom senare på kvällen. Hinna duscha, laga mat samt damma och dammsuga hela lägenheten , städa och diska.

Skulle fått vara kattvakt från och med igår men då det snöade så mycket så kom Mons inte förrän idag. Somnade som en stock någon timme efter midnatt och vaknade när klockan ringer klockan 8. Ingen sovmorgon här inte.

Ska hinna:

*tvätta
*vara vaken när katten Mons kommer
*laga mat til idag och imorgon
*äta frukost
*hinna ner till gymmet och vara där i 2 timmar
*gå hem
*duscha
*äta lunch
*fixa mig inför jobbet
*jobbat började kl 14:30

Helt slut nu när jag kommit hem från jobbet. Mycket sömn kommer det antagligen inte bli hllt för ska vara på jobbet kl 07:00 imorgon. Men sen är det helg.  Hoppas på lite sovmorgon trotts att jag har besök. 

Natti natti :)

26 januari 2010 - hemma i Göteborg

Vaknade efter mycket om och men kl 8 imorse. Hade svårt att sova som vanligt och slocknade efter att jag bestämde mig för att testa pappas spikmatta vid halv 2.

 

Kom fram tidigare än beräknat till Göteborg så belönade mig med att åka inom affären och laga lite mat till idag och imorgon. Nu är det 3 arbetsdagar framför mig (hade den 1a av 4 nyss) sen kommer Linn Helen ner och när hon åker så kommer prinsen hem från 9 dagars semester i Alperna.

 

Längtar massa efter honom nu. Kommit in i en underbar smekmånadsfas (som min lärare på gymnasiet så fint hade sagt) och känner hur det pirrar härligt i magen när jag tänker på honom. Saknar när vi inte är tillsammans.  Härlig känsla med jobbig när han är borta. . .

 


Nu blir det natten. Ska försöka sova. Försöka . . .


nu:

Guldbagge galan


hemkommen från syster yster

Så mysigt att hälsa på och glad att de fanns tid för det.
Som vanligt är Elsa inte sen med att försöka få uppmärksamhet.
Det gruffsade lilla trollet med fantastiskt mycket energi gillade att busa. 

Satt och mös i soffan framför brasan i vardagsrummet och pratade om ditten och datten. Tycker så mycket om att vara på besök där och ser fram emot en hel del nu när jag bara bor 1½ timme bort.  
Charmtrollet Elsa. Pruttungen!


off we go to sisIm off!


25 januari 2010 - hemma i Strawtown

Det var fantastiskt att sova så länge man ville och känna sig riktigt utvilad.

Vaknade upp i mitt barndomshem (dock inte mitt egna rum då det har blivit ett datorrum nu) och var avslappnad. Somnade som vanligt vid kl 1-halv 2 då jag ligger och vrider mig eftersom det känns konstigt att sova själv. Måste lära mig att slappna av. En vecka kvar nu och kan inte gå runt å vara trött hela tiden bara för att jag måste sova själv.  :)

Efter att jag fräschat till mig så åkte jag och pappisen ut till Tylöbäck och åt lunch tilllsammans och satt å snacka de i någon timme. Fick tag på syster yster och bestämde att vi skulle komma inom henne och resten av familjen ikväll.

Fick med mig pappa in till stan så jag kunde köpa present till hennes minsting (som förövrigt inte är en mini längre för han bara växer och växer).

Imorgon blir det att åka tillbaka till Göteborg igen.

 Pratade precis med svärfar och planerade in när kissekatten ska komma till mig på onsdag. Längtar så himla mycket. Vi ska bara sitta och mysa och jag kommer inte ha tid för något annat än honom :) Eller jooo. Men mycket fokus på älsklingen!


nytt på kylskåpsdörrenLetat ett tag efter kylskåpsmagneter att ha på kylen där hemma. Vet inte riktigt vad det är med mig och magneter för jag var mycket för det även när jag flyttade ner till Kreta, Stöten och sen vidare till Oslo.

Känns kanske mer som hemma när man kan sätta upp personligheter på kylskäpsdörren? Iallafall så hittade jag ramar med magneter bakom på "Bolagret" i Göteborg när jag tog min veckotur där inne för att kolla och mysa och fantisera till den nya lägenheten.

 Perfekta.

Skulle egentligen sitta på en magnettavla som skulle sitta på väggen men sket i det. Nu sitter det 4 foton av mig och prinsen på kylskåpet och jag bara myser när jag går förbi.

 VI!


Inflyttningsfesten i fredags


Foto: I Mickes nya lya
Fick tillbaka min systemkamera innan jag äkte till halmstad då jag lämnat kameran hos Micke på hans inflyttningsfest. Blev dock inte taget så mycket bilder men allit kul å se på dem så i efterhand.  :)

Blev lagom många och det var trevligt att sitta och snacka allesammans.
Perfekt att Micke bor några minuter gångväg från mig så man lätt kan ta sig där. Annat blir de ju när vi flyttar i april emn det löser vi sen .)

"när kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var . . . "


Bild: Jessica Anderssons berättelse om en svår barndomJag har ett stort intresse av att läsa sanna historier. Läst många självbiografier och förundras alltid om hur lite man faktiskt vet när man dömmer andra människor. Ändrar ofta uppfattning efter att jag läst klart biografierna. Satt på bussen idag ner till Halmstad när jag började läsa om Jessicas liv.


Fick upp ögonen för henne när hon var med i Fame Factory och jag föll för hennes vackra röst och utstrålning. Hejjade på henne och tyckte att hon var så stark när hon tog sig igenom tävlingen trotts att hon hade Liam i magen.

När jag läste boken i bussen kom jag på mig själv att försöka hindra flödet av tårar som rann ner för kinderna. Många har det varkligen så himla bra och man klagar ändå. Jessica är så stark som delar med sig av sin barndom till alla som vill läsa om det för jag kan inte tänka mig att det var lätt.

Har redan läst halva och hennes historia är hemsk. Har inte ens vart i närheten av den barndommen. Kom ihåg när jag var liten och det stora problemet jag hade då när jag gick i 9an var att alla fick vara ute längre än mig. Borde fattat att de va en piss i nissan (som vi säger i Halmstad). Jag har haft en riktigt bra barndom!


I föräldrar hemmet i Strawtown

Har kommit fram till Hstad nu och sitter i vardagsrummet och tittar på fotbollen och pappa ligger jämte på spikmattan. Känns alltid som om man åker tillbaka i tidsmaskinen och blir 19 år igen när jag bodde här sist.

Satt och tänkte på det nyss. Jag är 25 år! Är inte alls den lilla flicka jag var när jag bodde här.

Sträcker på mig lite och känner mig stolt. Har vart med om så mycket sen jag gav mig ut i världen efter jag slutat skolan. Överallt i mitt barndomshem finns de bilder på mig, min bror och syster. Tänk att jag har vart så liten.

Måste ju lägga in några här för att visa mini me - Mini AL.
Stor tavla som hänger i mitt gamla sovrum

Julafton 1986 - Bror 1 år och jag 3 år
jag 3 år


  4-5 år


 


Mini me och syster yster


buss ner till Halmstad

saknar dig sötnos!


 

Efter en hyffsat lugn och stillsam helg på jobbet sitter jag nu på bussen ner till Hstad för att mysa med pappa.

 

Ska njuta av 2 härliga nätter av bara lugn och åker på tisdag  upp till Göteborg igen för att jobba 4 dagar innan helgen nalkas igen och prinsen kommer hem från Alperna.

 

Inte träffat pappa sen i november. Sen åkte han till Filippinerna och vår resa blev ju itne av så kunde inte åka ner . . .

 


Uppe tidigt som tusan

Det var inte lätt att gå upp när klockan ringde imorse.
Jag tänkte jag skulle gå hem och packa direkt efter jag slutat jobbat och sen sova med Micke och Danne hade andra planer.

De kom och hälsade på, på hotellet och satt där för att dricka någon öl. Sen gick de med mig  hem då jag bor bakom jobbet. De skulle ut och göra stan igen nu när Danne var på besök
Brukar inte lägga mig tidigare än kl 00:00 så det var ok. Men bara för det så somnade jag inte förrän kl 01:00.

Det var bara att ta tag i saken när klockan ringde. Sista dagen på en 6 dagars vecka sen blir det mys i Hstad i 2 nätter. Längtar till att jag sätter mig på bussen vid kl 17:00 och bara myser ner i stolen med iphonen i högsta hugg och tittar på film/sover.

Ska hinna köpa 2 bingolotter om pappa vill vara med och spela ikväll. Har inte gjort det sen när jag gick i skolan  (8 år minst)

Dax att börja jobba.
Ses  snart pappilappen!

lördagen den 23 januari 2010

Det var inte jätte kul att heta Anna-Lena idag kan jag säg.
Men det var fantastiskt att få ha sovmorgon!

Vid kl 2 igår natt så kände jag att jag skulle vara en bra tjej och ta mig hem.
Köpte en korv utanför "Lounge". Skuttade glatt iväg till spårvagnen.

Innan jag hunnit ta första tuggan så tappar jag den härliga korven med vitlöksås och kvar står jag förvånat med bara bröd i handen och en hand full med sås.

Kommer bort till Brunnsparken där jag ska byta till min buss. Har 6 minuter på mig så skuttar in på MC Donalds och beställer en "El Nacho". Skuttar vidare till bussen som är redo att gå så tappar bugaren när jag springer.

Resultat: ingen natta mat för AL.Låg i sängen och njöt till filmer på datorn hela dagen tills jag började jobba vid kl 14:30.
Precis slutat jobba så ska packa min väska för jag ska tillbringa 2 dagar i Halmstad och med pappisen. Ska slappa riktigt mycket. Ser framför mig strandpromenader och slappa hemma kvällar. Kanske till och med bingolotto imorgon om jag hinner fram imorgon.

Även en "intensivkurs i facebook" med pappa.

Nu blir det kvällen och nattis för mig. . .

vi har de för bra för att vara sant

<3


jag och...

-74c4794a6103eadd8a2ea5f3cb89bab.png

Kolla varifrån!

jag och Micke


loung

7f0850e7f84447a8b3b448972544ccae.png

Kolla varifrån!

loung


ensam . . .

Nu var man ensam i lägenheten.

Sovit väldigt dåligt inatt.

Kycklingmamman som man har blivit så var jag orolig att prinsen skulle missa bussen ner till alperna så kunde inte somna om efter de första 3 snoozningarna vid kl 03:45 inatt. (han hade LOOVAT att inte snooza eftersom jag skulle upp kl 06:20 för att jobba). Fick försöka få upp honom
denna gången också, vilket har blivit mitt jobb.

Sa hejdå till honom (efter mycket skrammlande och prasslande, då han älskar att packa i sista minut) vid kl 04:20. Slänger mig i sängen och försöker sova. Hinner somna om men så ringer det på dörrklockan. Vaknar med ett ryck.Går upp.

Där står han igen.

Glömt passet.

Ok.

Puss. Hej då. Kommer sakna dig. Älskar dig. Hej då.Lägger mig igen men har svårt att sova. Vaknar många ggr innan klockan ringer kl 06:22. Drömmer att jag försover mig. Skönt de ska bli med sovmorgon imorgon. Längtar redan. Kanske till och med ska strunta i att springa.

Får se . . .

Nästa stopp för dagen blir att inhandla en inflyttningspresent till mr Börjesson, duscha och sen kila över till den nyinflyttad och festa till det lite.


Fler bilder med systemkameran!


Min älskling


Vet inte vad det har vart med mig på sistonne. Har hittat på en hel del faktiskt men har aldrig haft med mig min systemkamera. Anna-Lena brukar ju tycka om att fotografera men var inte varför den inte har vart med. Nästa vecka är fylld med massa gött när jag nu är
gräsänka så ska unna mig själv att ta med mig kameran.

Snygga bilder kommer :)

Precis sagt hejdå till mammisen. Hon åker kl4 inatt till varmare breddgrader.

Nu så håller även prinsen på att packa för han åker kl5 inatt till kallare breddgrader (franska Alperna). 9 dagar utan honom. TUR att det var denna veckan han skull bort. HELA nästa helg så har jag norskt finbesök som delar säng med mig. Jeeeij.

Sen ser jag fram emot att mysa med katteni 4 dagar. själv!

imorgon åker...

5f4c921e0ff27ffdde964d41e15b17a7.png

Kolla varifrån!

imorgon åker tokmamma till Filippinerna. du är värd de! Ta med mango till mig är du snäll. Riktig mango är det bästa som finns. Inte den man kallar mango i affären här hemma som är grön röd på skalet. Lääängtar!


snart är...

649d8ed89c317a56e6b094499e58593d.png


 

 

 

snart är det du och jag

 


gräsänka. . .


Foto: 2årsdagen som vi firade i Oslo på 5stjärning restaurang

 


 


imorgon natt åker prinsen till alperna och är borta i en vecka.

Gräsänka - thats me.
Det var väldigt länge sen jag var det. Kommer sakna honom men jag tror på att man måste vara ifrån varandra ibland. Det är bara hälsosamt.

Nästan bara bra att han är borta just nästa vecka för kommer inte ha tid ändå.

Fredag - Mickes inflyttningsfest
Lördag - jobb
Söndag - jobb, ner till halmstad
Måndag - Halmstad
Tisdag - Till Göteborg, jobba
Onsdag till Lördag - kattvakt
Fredag - after work med jobbet
Fredag till Söndag - finbesök av älskade Linn Helen från OsloMen du är älskad . . .


jibjab

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

 

kan inte sluta skratta! Titta på honom!

Hahahahaha


Myyyyys på La Pain i Göteborg

49b293057896f18ce41f5b41ecbbd468.png
crossiant-check
Baguette-check
Kaffe-check 
Apelsinjuice-check

 

 


mysfrukost


Kärlek


Igår när jag och prinsen tog samma buss in till stan så sa han:
-Va mysigt det hade vart om vi kunnat gå av och äta frukost tillsammans nu.
-åååh kan vi inte göra det snart, utbrast jag.

Som vanligt är jag alltid otålig och vill göra allt nu nu nu. Eftersom jag jobbar kväll idag och prinsen inte börjar skolan förrän kl11 så åker vi in till stan nu för att äta mysfrukost tillsammans. 1a gången vi äter frukost ute. LYX!

Men jag ska säg att det inte var det lättaste att få upp sömntutan.


Klockan ringer 08:30
-Nu ska vi gå upp (jag)
-Mmmmmmmm (han)
Jag går upp.


5 minuter senare:
- Nu får du vakna (jag)
-VA, har klockan ringt? Snälla 5 minuter till (han)
- ok (jag)


20 minuter senare:
-Nu måste du gå upp om vi ska hinna (jag)
- inget svar (han)
-Hallå? (jag)

Äntligen ser jag hur det börjar röra sig och han ålar ur sängen och ut ur sovrummet coh in i badrummet. Där har han nu stått i duschen i 10 minuter...


Blir alltid förvånad över vilken sömntuta han är när jag alltid vart pigg på morgonen och brukar skutta upp så fort jag vaknar. Men han är söt när han sover.


Hunden Faith

Fick ett mail av pappa som påminde mig om hunden Faith jag sett på TV. En fantastisk historia som jag aldrig hade trott på om jag inte sett det på TV med mina egna ögon. FANTASTISK!

Läs och förundras!


Denna hund föddes på julafton år 2002.
Han föddes  med bara 2 ben.
Han kunde naturligtvis inte gå när han föddes. Hans mor inte ville ha honom.

Hans första ägare trodde inte att han skulle överleva och han tänkte avliva honom. Men så träffade sin nuvarande ägare, Jude Stringfellow,


hon ville ta hand om honom. Hon blev fast besluten att lära och ta hand om denna lilla hund och få den att gå själv... Hon gav honom namnet   " F a i t h " .

 

I början satte hon Faith på en surfbräda och lät honom känna rörelsen.
Senare använde hon jordnötssmör på en sked som lockbete och belöning för att få honom att stå upp och hoppa runt.
Även den andra hunden hemma uppmuntrade honom att gå.
Otroligt, och efter 6 månader, som ett mirakel, hade Faith lärt sig att balansera på bakbenen och hoppa och gå framåt. Efter vidareutbildning i snön, kunde han gå nu som en människa.

 

Faith älskar att gå runt nu. Oavsett var han går, lockar han folk till sig. Han är snabbt på att bli berömd på den internationella scenen och har förekommit i olika tidningar och på TV. Det finns nu en bok med titeln  " W i t h   a   L i t t l e   F a i t h "  som publicerats om honom. Han har även att visats i någon av Harry Potter-filmerna.Hans ägare Jude Stringfellow har gett upp sin lärartjänst och planerar att ta honom runt världen för att predika att:
"Även utan en perfekt kropp, kan man ha en
perfekt själ".

 

I livet finns det alltid oönskade saker, så för att må bättre behöver du bara se på livet från ett annat håll.
Jag hoppas att detta kommer att medföra ett nytänkande för alla och att alla kommer att uppskatta och vara tacksam för varje vacker dag. Tron är det ständiga beviset på styrkan och undran om livet.

En liten förfrågan?
Allt du ombeds göra är att hålla den här
underbara berättelsen i rörelse...


fantastisk bild!

Va hände här? men fantastiskt rolig bild.

Lånad av Linneas vän Charlotte


älskade katt!


håller på med att övertala prinsen att skaffa husdjur.
Kan man inte bli övertygad med denna videon så vet jag inte va jag ska göra :)

städa städa varje fredag . . .

Sötare flicka får man leta efter. Hon är som en virvelvind som tar alla med storm. Ingen kan låta bli att inte tycka massa om henne. Träffade henne när vi studerade i Båstad. Vi blev hängisar och det blev många nätter hos henne när jag itne orkade åka hem till Halmstad. Fler helger i Örebro tack!


tapetsera


Foto: hos Linnea i ÖrebroLinnea skulle måla om i köket så när vi höll på att städa upp bombnedslaget efter alla på söndagen så passade jag på att dra lite. Allt ska bort. Lossnade med en gång och efter några minuter var köket tapetfritt. Ska bli kul å åka upp igen snart för att se hur köket blev (lavendel lila var önskemålet)

Hatt/huvudbonad tema


Linnea var mycket bestämd med att det skulle vara en hatt/huvudbonad fest.
Vi var inte sena med det. Det kom många extrema saker på huvudena :)
Det var nästan inte en enda som kom utan ngt på skallen vilket var riktigt roligt. 
Här är några få av många många:


Foto: Tilda med skalmans hatt


Foto:Sandra med en sjömansmössa


Foto: jag med fjädrar


Foto: fabian med en kroppstrumpa


mörkret drar sig sakta men säkert bortåt


Bild: från Liseberg i december när mammisen var på besök


Vaknade halv 9 imorse och var överraskad över att det var ljust ute.
Visst det är fortfarande januari men nu blir det bara ljusare och ljusare.
Ser fram emot värme.


husmor

Har vart riktigt duktig idag.
 Har städat toaletter.
Skrubbat golv.
Dammsugit
Tvättat kläder.
Handlat mat.

På det så har jag hunnit träna nu. Sitter utslageni soffan och tänker bara på sega ostbågar.
Jobbet kallar imorgon. Tror jag ska ta mig en vända inom stan och njuta av att det inte är julrea hysteri. Hoppas på att det inte är så mycket folk i stan och leta efter ett skydd till iphonen.

Den norska semesterersättningen har äntligen kommit. Får inte se så mycket av dem då de åker rätt in till lägenheten men men.

Trött. Ska nana. Over and out!

By the way... vill ha sommar och sol. Vill ha sol semester. Finns de nåon gud där ute som kan hjälpa mig med det???

en helg i Örebro och ett grattis i efterskott till LinneaBilder: från helgen i Örebro lånats av födelsedagsbarnetÅkte upp på lördagseftermiddagen tillsammans med vänner till Linnea som var vänliga att låta mig åka med. Uppe till 18:oo och då drog festen igång. i Hennes 59 kvadratare fick det plats 40 galna ungdommar. Var måttligt slitet coh glad när jag kom hem sent på söndag kvällen.

Hade en rolig helg tillsammans med alla hennes nya vänner. Tyvärr blev det lite slagsmål inne på klubben vi var på vlket gjorde att kvällen fick ett tidigt slut. Men vi åkte hem och kökade mikrade bratwurst istället utan bröd eller ketchup:)

efter en...

1e62ea1c0ad367110df59e4688c8c030.png

Kolla varifrån!

efter en födelsedags fest och skagsmål ärcdet dax att åka hem. Tidigt men bra. För gammal för sånna här fasoner!


har man...

0-605f24eb42befd8fb9127a962e69cd3b.png

Kolla varifrån!

 

har man inte världens bästa pojkvän när han dyker upp och överraskar mig med sushi på jobbet ? Jo absolut!

 


dax att...

7252824dba53370e9a400fdf2ea8a0ac.png

 

dax att sätta in alla 150 kort i album. Ska göra ett album om tiden i älskade Oslo. Fantasiska 1 1/2 år av mitt liv


middag med svärmor

Bild: bakis glassen pigelin i munnen efter en hård grand final i stöten, april 2009


Direkt efter jobbet blir det att åka till gymmet (eller bara  s o l a r i u m e t  om det blir kort med tid- vet att det kanske inte är så bra men skulle faktiskt legat och pressat i 3 veckor fram till igår egentligen så det kan inte skada mer direkt).

 

 

Sen till svärmor , aka crazy mom, för att äta middag.

 

MYS kommer det att bli. Ska försöka planera in en tid med svägerska och pojke med så att vi kan byta de julklappar vi inte bytt än. hmmmm.

Men nu är det jobb. Nästan alla gäster har ätit. Väntar på en ensam rackare. Sen blir det frukost även för mig. Hungrig som en varg. Försöker att inte småäta vilket min mage reagerar kraftigt på.

 

Van vid att ta 2 portioner

van vid att små äta

van vid godis och snask varje dag

van vid att inte behöva säg till utan den får alltid mat

 

Nu är det nog. L a g o m  är bäst som vi brukar säg i sverige. Inte så mycket mat att man alltid, och då menar jag ALLTID, hamnar i matkoma och knappt kan röra på mig.

 

Nu ska jag börja ta hand om kroppen igen. På ett hälsosamt sätt.


-välkommen ombord

på SJ. Du vet väl att du kan checka in med hjälp av sms på SJ. bla bla bla bla bla.

Tack så mycket. Igår fick jag sms från SJ som åter igen påminde mig om att jag skuolle ta tåget från kastrup idag till Göteborg.. MMMMMMMMMMMMM.

Pappa kom hem idag med. Kan tänka mig att de har haft en fantastisk semester i 5 veckor som vi missade. Lät helt fantastiskt och även om jag är glad att iallafall de kom iväg så är jag fortfarande bitter. Liiite iallafall.'


Nu måste jag planera in fler saker under 2010 som gör att det finns massa att se fram emot.

v 2: mot Örebro för att fira Linnea
v 4: Norskt fin besök av favoriten Linn Helen
v 6: lönningspils i Oslo?
v 12: besiktning av lägenhet
v 15: inflytt

Ska planera in en sista minuten och åka ner och krama mamma å pappa snart.
(mamma den busan har bestämt sig för att åka ner till Filippinena om 2 veckor.. GRRRRRRR) ;)

nypressad apelsin juice från olika ställen i världen

För någon vecka sen fick jag möjligheten att testa den här apelsinjuicen. Jag är ganska så kräsen på apelsinjuice. Det ska vara färsk frukt så jag brukar pressa egna apelsiner till frukost.

 

Trotts min skepsism så blev jag övertygad om att denna var väldigt god. Inga konserveringsmedel och de gör juice av apelsiner från de länder där det är säsong. Använder papperskartonger vilket även är bra för miljön. Inga konstiga tillsatser för att få fram smaken. Dock tycker jag mer om lite sura apelsiner och denna var ganska så söt. Men det är ju en smaksak :)

 

Absolut värd en plats tillsammans med brämhults eller valencia juciarna eller va de heter


hemmagjord hamburgare med mozarella

0-3abee7b92f12b2acefe118e477b41208.png

Kolla varifrån!

 

MUMMA! Fantastisk kvällsmat så här när man är på jobbet!

 

L Ä T T att jag tog den bästa lunchlådan hemma av mig och prinsen. MOAHAHAHA. Fast den hemma gjorda tacopajen han fick var inte så tokiga den heller. Gillar att jag älskar att fixa mat hemma. Inte så förtjusti halvfabrikat så försöker göra mitt bästa!


its time again . . .va hände med träningstjejen?
Nej. Imorgon om jag mår pytte lite bättre bara så har jag bokat in mig på core bosu. Mrs Boss fick mig att testa det för några veckor sen och det var himla kul. Ska inte köra en sån rivstart som jag gjorde  veckor innan jag skulle rest utan det räcker med 3 ggr i veckan. That all. No preasure. Trött på att klaga på mig själv.

 Tar tag i det .............. igen :)


yesterday, all my troubles seemed so far away

Foto: Vänner


 

Slutade jobbet vid 15:00 igår, direkt hem för att duscha ur mitt lagom fettiga hår, föna platta styla, sen off till stan.

 

Lyxade till det med att käka på restaurangen på Bergakungen bion. Visade sig vara ett bra beslut. God mat (och snabbt) så vi hann bli lagom mätta innan vi skulle mysa till det med att se "Sherlock Holmes". Rekommenderas.

 

Höll på att somna några gånger under filmen då jag knappt sovit natten innan så var sugen på att åka hem efter men när jag gick ut från bion och satte på mobilen fick jag ett fint sms av en söt. Sa hej då till prinsen och mötte upp flickorna som satt och prata över ett glas vin hos Linn. Hemma hyffsatt tidigt för att nu sitta i receptionen på hotellet igen.

 

Ska bli skönt att sova ut imorgon då jag e leeedig :) Hård arbetsvecka men glad att jag fick börja lite tidigare än väntat.


test test...

757d50750a4954c59ba6fc4b653c8f0c.png

Kolla varifrån!

 

mobilbloggning -check

 


"När min ögon är öppna ser jag dig och när de är stängda ser jag dig och mig."

citat: Pehr Sahlin


- Love makes the world spinning


freeeezing cold outside


i´ve got a feelin´

Foto: gliider ner på snowboarden


så himla kallt ute!

foto: från kylan i Oslo förra vintern


 

Stackars de gäster som bor på hotellet (och alla dessa underbara hundar) som måste ut ikväll. Själv ser jag fram emot att jag ska hem om någon timme. 20 steg sen slipper jag denna kyla för kvällen. En härlig första dag på jobbet. Lagom mycket och de flesta har hundar med sig och andra pratar massa vilket jag älskar (när det inte finns så mycket att göra.)


Imorgon blir det upp tidigt för första gången på 3 veckor för att jobba igen. På kvällen är det bokat biljetter för att se "Sherlock Holmes" på bio. Drar till söta vänner efter det. Nästa vecka ska jag börja träning igen. 1 månads uppehåll måste skärpa till sig.


tillbaka till verkligenhetenOm ett par timmar ska jag tillbaka till jobbet efter lite mer än 2 veckors ledigt. Känner mig mer utvilad än på länge och ser riktigt mycket fram emot att komma till jobbet.

Ännu bättre är att det kommer förhoppningsvis att krylla med hundar eftersom det är en hundmässa i stan. Ska ta och rulla lite köttbullar nu så att vi får i oss lite mat idag.

12 april . . .

every journey begins with the first step


inflyttningsredo!


Foto: LYCKLIG


Nu har vi äntligen fått inflyttninsmånad och lite mer precis.
Har hört april/maj hela tiden och förväntade mig inte tidigt
datum, men nu är det nestämt:

I början på APRIL! Mindre än 3 månader kvar tills vi ska
börja packa (förhoppninsvis en sista gång på några år)
våra saker och bli riktiga sambos.

Visst. Vi har bott tillsammans nästan hela tiden sen vi blev
tillsammans så vi vet vad vi ger oss in på. Men nu är vi
ägare till samma lägenhet. FANTASTISKT!

Tar vårt förhållande liiite längre. Vi har vart med om
mycket tillsammans. Rest och packat väskor så nu är jag
*peppar peppar* riktigt trött på att packa.

NJUTA I VÅR LÄGENHET!


lägenhetsmöte


bild:tapetböcker och vår lägenhetTRodde faktiskt att eftr 4 dagars sängliggande så skulle vi vara bättre. Men icke.

Prinsens skola började idag igen men när han gick upp mådde han inte bra. Jag är sämre med. Mitt egna fel lite. Trodde jag hade virus på datorn så startade vid 23-tiden igår programmet som skulle söka igenom datorn. Trodde inte de skulle ta så kång tid så väntade ut det. Halv 4 stängde jag av datorn. 

Men idag måste jag lämna sängen en längre stund. 

Sista avstämningen med PEAB. Olika val ska fastslås. Kanske till och med kan få en månad vi flyttar??? 

dunderförkylda


Foto: taget på väg upp till stöten förra veckan


2 slitna människor har legat inne i 2 dagar nu sen vi kom hem från Stöten.
Legat i sängen i pyjamas och sett på film både igår och idag. Snorar och nyser.

Fick börja jobba tidigare från jobbet som tur var så börjar jobba på fredag. Tanken var att jag skulle åka ner till mammisen i Halmstad innan men i och med att jag inte mår bra så vill jag inte utsätt henne för mina basillusker. Igår var det myskväll med film och vänner och idag blir det nog bara vi.

Ska nog sova lite till.

Kämpar fortfarande med att få tillbaka pengarna fårn resan som inte blev av. Vi får antagligen inte tillbaka något men hjälper mamma med sina nu som iallfall har sjukintyg...


Hemkommen från Stöten


Foto: från trysilbesöket i veckanI lördags var vi i Trysil. Inte vart där sen 2005 och vi har pratat om det i 3 år att vi ska åka dit när vi ändå var i Stöten (då det bara ligger en halvtimme bort).  Underbart det kändes att åka i nya backar. Svischade ner för backarna och jag älskade det!

Synd bara att det vart så kallt.-18 och så lägger man på köldeffekten eftersom det blåste lite. Vill tillbaka ï slutet av säsongen när det är varmare. Men absolut värt att åka dit. Det var 3 kalla isklumpar som sprang till bilen vid 3tiden på eftermiddagen för att värma sig.

Bildregnresume av år 2009 juni-december

Juni:

Sommaren har kommit. Hälsade på Linnea i Göteborg. Fest!INSPERATIONDAY med jobbet.
Anställda för Securitas Direct AS kommer till Oslo för att under en kväll kunna umgås och busa tillsammans. Det var så himla kul att träffa alla man prata med i telefon. Roligt att se (iallfall för mig som läst ledarskap) hur olika grupperinga sakta men säkert blev till en och samma grupp i slutet av kvällen. Gick på en föreläsning om hur man ska tänka positivt "ÄNTLIGEN MÅNDAG" som jag tycker alla borde gå på. Spelade in en egen musikvideo som vi säkert kommer gå å sjunga på länge länge och åt en god tre rättersmiddag somtidigt som vi lyssnade på ståupp och tävlade. Fick se resultatet med av musikvideon. Sjöng och skrek sönder min röst så hängde inte med ut när alla drog vidare in mot stan. Sen vart jag stum i 5 dagar efterråt.

När midsommarnalkades så tog vi ut en veckas semester för att spendera i Halmstad/varberg och Göteborg under sommarens varmaste dagar. LOVELY!
Började med midsommar i Göteborg. Regnet försvann när vi kom fram till Helena. Mycket skratt och lekar som slutade med en tidig taxifärd hem. Typiskt.

Vidare till Halmstad för att träffa mina tjejer. Utgång och sen tur mot apelviken. varberg för att möte upp fler vänner hos Prinsens pappa. Grill och sol sol sol!


Juli:

Orisch och Lina kommer upp helt spontant på en hel hos oss i Oslo. En början på en ny vänskap. Vi hade så kul tillsammans under midsommar veckan att vi vill fortsätta att ses. Passade perfet då våra pojkvänner var bästa kompisar. Solade och badade under sista soliga och varma sommar dagen på länge. Grillade och avslutade helgen med en kvällsdrink på Akebrygga i Oslo.


Det var under den helgen våra planer att hyra lägenhet i Göteborg gick över till att köpa. Då kunde jag sätta focus på att spara mina pengar i Oslo istället och det fick reslutatet i en nyköpt lägenhet till 2010.

Prinsen fick besked att han kommit in på Högskolan i Göteborg och jag börjar söka jobb. Planen att stanna kvar i Oslo formas i mitt huvud och börjar ställa in mig på det. Letar lägenhet efter lägenhet. När jag vant mig vid tanken på att stanna kvar i Oslo själv ett halvår så får jag ett mail om intervju. Åker ner till Göteborg och känner att jag hittat rätt. Någon vecka senare får jag svar: JA! Dax att ställa om sig för ännu en flytt :) Firar med en mysig middag ute på favorit restaurang.Mammisarna kommer på besök. Träffar varandra för första gången och allt känns hur bra som helst! Äter ute varje dag och har massa utflykter. Allt var fantastiskt på det besöket!


Sista besöket för juli månad var av Thomas som kom förbi innan jobbet i Stöten drog igångAugusti:

Augusti började underbart. Solen kom tillbaka lagom till prinsen och min 2årsdag. En dag bara vi två. Åkte bort till andra sidan Oslo och myste med djur och en sjö. Lugnt och stilla. Avslutade med en underbart härlig middag på en av Oslos finaste restauranger.


Sista dagen på mitt jobb där jag vart under hela min tid i Oslo. VI har vart med mycket tillsammans, inte minst en fussion mellan två företag som tagit musten ur alla men vi klarade det. Mycket kärlekt till mitt gamla jobb och alla gamla kollegor. Tillsammans jobbade vi mot ett mål . Att fortsätta vara det bästa serviceinriktade företaget i Norge. Tårta, blommor och kramar och löften om att ses igen. Med tugnt hjärta jag satte mig i bilen för att ta mig mot nya äventyr i Sverige.


Köpte mig min älskade systemkamera jag tagit över 2000 bilder med hittills. 


Skaffade oss lånelöfte och började gå på visningar av lägenheter.

Firade särmorsfödelsedag med gottigheter.


September:

Efter att vi har bott en månad hos svärmor så hittar vi en andrahandslägenhet vi kan bo i medans vi letar efter en bostadsrätt. Vi skriver på och flyttar in.Det är nalkas lönningspils i Oslo och mina vänner saknas så tar första bästa bussen efter att jag slutat jobbet i Göteborg för att möta upp mina älsklingar. Pussar och kramar och ett härligt återförenande.


Får besök i den nya lägenheten och den första som utnyttjas extra sängen är Micke Mus innan han ska vidare till London. Så klart så presenterar jag honom för 2 av göteborgs härligaste tjejer. Det nalkas utgång:I slutet av september så fyller jag år. Passade på att besöka stöten. Full bil - full styrka tog sig upp till Stöten för att hälsa på hårt jobbande Thomas, Mikaela samt några andra innan säsongen drog igång. Åkte till Orsa björnpark och tog lite fest på kvällen.

Septembermånad avslutas med en ost och vinprovningskväll som några på jobbet hade vunnit. SUPER MYSIGT

Oktober:

Tja. Oktober började sämre. Bröstcancer månaden och första dagen på månaden inleddes med att få beskedet att mamma hade bröstcancer. Släppte allt (alla på jobbet var helt fantastiska som ställde upp när jag ville hem till mamma) och åkte ner till Halmstad för att följa med till sjukan och finnas där under operationen.

I och med att mamma är så fantastisk stark så var det bara för mig att försöka leva mitt vanliga liv i Göteborg. Vännerna jag skaffat mig hjälpte till och fick mit att tänka på annat. Bland annat singstarkvällen :)Resan till Filippinerna började planeras.Hösten kom. Prommenader i härliga färger gjordes. Planer om framtiden?

Firar prinsen födelsedag
Fick till och med finbesök av in exkombo i Oslo :)


November:

Skaffat äntligen träningkort!

Firar farsdag i Halmstad, myser med mamma och träffar syster :)

Pappa kommer på besök till Göteborg. Träffar svärmor för första gången.
Handlar en inflyttningspresent


Hjälper Oscar och Lina med att flytta.


Inflyttningsfest hos Karin coh CJ i Linköping. Prinsen och jag packar våra väskor för att fira. Tyvärr slutar helgen med att jag tappar min älskade systemkamera köpt i augusti i ett träsk och Anna-Lena gråter sig till sömns.Novmber avslutas med att vi ÄNTLIGEN hittat vår älskade lägenhet. Efter lite trassel så skriver vi på kontrakt.  Längtar till inflytt i april/maj

December:

Nedräkningen börjar. Inte bara inför julafton utan för vår resa den 21 e till Filippinerna. 3 veckor i värmen!


Besök av systeryster med man som tar in på hotellet jag jobbar på. Visar lägenheten och tar oss en tur på Lisebergs julmarknad.


Julbord med jobbet.Åker till Stöten för Grand Opening

Fick reda på att resan till Filippinerna blir inställd.
Åker in i en negativ värld. Alla förhoppningar och alla längtan som samlats på sig under 6 år rasar och blir jätte ledsen coh osocial. Vill inte göra någonting. Åker hem till mammisen och min syster/bror för att fira jul tillsammans med prinsen. Träffar Karin och CJ i stan och umgås. Åker förvi varberg för att träffa svärfar. Sen ner till Halmstad igen för att umgås vidare tillbaka till Varbeg frö att fira jul med svärmor.

År 2009 avslutade med att fira som året började. I STÖTEN!

Nu börjar ett nytt år. Micke Mus har flyttat til Göteborg och ingen är gladde än jag. Linn Helen (älskade kollegan från Oslo) kommer ner, en ny resa till Filippinerna ska planeras, en lägenhet ska flyttas in i, Oslo ska besökas.

Anna-Lena älskar att planera och nu ska de undersökas.

resume för år 2009 januari-maj

Håller med MAD att varje blogg ska ha en egen resume av året.

För någon dag sen när jag tänkte på 2009 funderade jag på vad tusan jag har gjort men när jag gick igenom bloggen så insåg jag varför jag vart lite stressad på sistonne. Så mycket flängande överallt och kände mig lycklig över hur härligt förra året faktiskt var!

Håll er i hatten och häng med på ett år med mig.

Januari:
Firade som vanligt nyåret i Stöten.
Nyinköpta ride och burton snowboardkläder
Prinsen hade inte handlat nyårsdricka så vi åkte ner till Sälen by för att införskaffa det. När  vi kom dit möttes vi av en lång kö där de släppte in några å och då. Väl inne på systemet så såg det ut som bilderna ovan. Leende på läpparna när jag såg allas min. Nästan helt tomt på alla hyllorna.
3 rätterssupe på Brasseriet i stöten MYS!
Avslutade 10dagars semestern med att vinna 2000.- triss.Åker hem till Halmstad för begravning av min älskade farmor som dog i cancer. Skit sjukdom och tänker fortfarande mycket på dig! Smart människa som är en av de som har haft stort inflytande för hur jag blivit.


 

Februari:

Vi älskar att snön öser ner i Oslo. Tar långprommenader och simmar i snön i trädgården. Snön går upp till höften och ingen älskar det mer än mig!

Tjejkvällar med kombosötisen.
Lönningspils med jobbet. Äntligen tar jag mig ut på min första pils med jobbet. Vart upptagen varje gång. Hellyckadkväll och jag var den första som kröp hem.Alla hjärtansdag på jobbetJag blir fastansatt på mitt jobb i norge. FINALLY. Inte en dag försent! Firar det med att ligga i 39-40 graders feber av och till i 2 veckor. Allt stress under 3 månader på jobbet kommer ikapp och kroppen pallar inte mer.

Mars:
Tar bilen ofta och utforskar vår "hemstad" Oslo.

Återbesök i Stöten en helg 


Klipper av allt min härlig hår till kort page i Göteborg. Ångrade med efterråt men lärt mig att älska det.

Ännu en helg i Göteborg för 2 födelsedagsfirande. Prinsens syster . . .


och Borkas födelsedag!


Prinsen skadar sig på ryggen efter att ha åkt snowboard.  En inreblödning i ryggraden som tog ca 3 månader innan den var läkt. Tänk vad som hade hänt om ryggskyddet INTE vart på plats?April:
Påsklov och betalt semester från jobbet. Åker hem till Sverige/Göteborg/Halmstad.
Krockar på motorvägen. Hemska minnen.

Mina föräldrar träffar för första gången prinsen pappa. Middag tillsammans i Varberg. 

Grand Final i Stöten:
 

Solen kom fram och snön började äntligen att försvinna. Även i Oslo i slutet på april blev det snöfritt. Då åkte grillen fram och tänder var och varannan dag. MYS


Maj:

dagen innan resan till Kreta hade vi en kundesentre kväll. Åt finmiddag på restaurang, gick på ståuppkomedi (?) och festade all night long. Saknar fortfarande min underbara vänner i jobbet i Oslo.Vi tar oss 1 vecka semester för att jag ska återbesöka gamla minnen, kollegor och sammarbetspartner och visa prinsen runt i paradiset.Sista dagarna i maj så fick vi fin besök från Stockholm, linköping och Australien/LondonOch detta var bara första året. Blir lika glad varje gång jag går igenom bloggen för att se va jag har gjort när man har glömt lite.

5 dagar i stöten

Nu ska v snart bege oss hem.
Efter nyår i stöten ska v bege oss hem. Kna inte påstå att jag känne rmig så speciellt utvilad men så är det alltid  när vi är i stöten.

Har nog förstört rösten lite då det har vart singstar kvällar hela veckan men lätt värt det.
Igår var vi i trysil över dagen. Med -18 och blåst och sin klarblåa himmel var det en fin tur. Synd på kylan då man förfrös ganska så ordentligt när solen inte var på oss. Kanske kan bli en tur till nästa gång i komme rhit ??

Snart ska vi åka och köpa oss en pizza och sen åka hem. 7 timmar i bil :S
Göteborg 2010 kommer bli toppen

Trött och sliten efter 2 fest dagar. Ligger i Thomas soffa och är bitter över sagan om ringen som visas på tv. Finns bättre. Det blir lugnt idag för imorgon nalkas det trysil. Lovely!