GPs Varvetblogg

Seriöst.... En av de mest underhållande träningsbloggarna på länge! Till och med icke löpare måste ju gilla att läsa om Eric (http://blogg.gp.se/varvetbloggen/) .

Underbart ironisk människa med ändå bra tips och tänk när det kommer till löpning. Sitter å ler för mig själv när jag läser bloggen.

Löpning...
earth hour


Det är bara Karin som kan det...

Igår va det en fredag. Fredag är möjligen en dag för att utöva ett step pass eller vila.

Fick förslaget att springa med Karin... På en fredag... Efter jobbet... Kl 18:00...
Ljuger när jag säger att det inte tog emot att säg ja.

Slappa vs hurtig.

Men som vanligt behöver Karin inte övertala mig speciellt mycket. Brukar aldrig neka den tösen mitt sällskap när hon vill träna. Fast igår var det mer längtan efter Karins sällskap än sätta på sig skorna och komma ut i det härliga vädret som lockade.

8,5 km i rekord hastighet. Trotts tunga ben så kände jg att jag flög fram. Med en hastighet på 5.30 km/min i den härliga (not) uppförsbacken i slottsskogen så kände jag mig stolt.

Tack gumman!


Konsten av vara lycklig

Det är inte jätte svårt. Men hjälp av endorfiner är jag nu hög på livet:-)

Då jag haft problem med benen i det sista så har det varit mycket fokus på att "laga" mig.
Om det nu är benhinnorna eller inte är jag inte säker på men OM det är det så finns det olika saker att tänka på:
*fel skor
*för mycket träning för snabbt
*för lite styrketräning
*för lite variation
*för hårt underlag

I mitt fall så älskar jag mina skor och det känns som om jag springer på moln (bra det för de är de dyraste skorna jag köpt).

Men jag känner igen mig i att jag chockade kroppen med att köra på för mycket i början och har även inte lagt fokus i att utöva så mycket styrketräning så att kroppen orkar springa länge.

De senare veckorna så har det varit 2 styrkepass i veckan men mycket fokus på bålmusklerna. Känner mig mycket starkare och redo för att testa kroppen!


Morgonstund har guld i mun:-)

Jag har fantastiskt mycket energi efter helgen.
Skuttade (eller snubblade då Lucia tvunget skulle springa mellan benen på mig) upp hur sängen halv 7 och hoppade in i träningskläderna. Lagom mycket träningsvärk i armarna efter gårdagens skivstångspass.

På dagens schema stod indoorwalking. Trotts att benhinnan känns ok så vågar jag inte köra för många pass i veckan som belastar.

Imorgon e de dejt med Karin. Längtar:-)


Nu är bebisen hemma

Lucia har vart i Varberg hela helgen medan vi var i huvudstaden. Det var tomt i går när vi kom hem på kvällen och imorse när ingen ville krypa in tätt intill (bortsätt från sambo så klart).

Sötisen hoppade på mig när vi träffades å nu lämnar hon inte knät för fem öre.
Nu e det mys mys mys fram tills träningen ikväll:-)


Helgen v12


 

Kaknästornt-check

Skansen - check

fina Lisa med hennes pojkvän

uhm?

 

Nej vi undrade inte om hon var gravid. Den här statyn (?) är varm året om. Och även den här gången:-)

Gamla stans strångaste gränd.


En super härlig helg. Mycket promenader i den härliga solen.

Ätit gott, druckit gott.

Skratt, shopping.

Sett massa nytt och lärt mig att Stockholm är en fantastisk stad. Jag är inte emot att flytta om sambon skulle få för sig. Nackdelen är ju familjen som blir långt bort.... Hmm... Men gillar tanken att bo där ändå. Älskat alla fina byggnader, att det är så stort men ändå så mycket natur. Finns så mycket möjligheter:-)


Djurgården

Stockholm för the win när det kommer till bra ställen att jogga runt på. Vaknade tidigt i lördags och med hjälp av gpsen på mobilen tog jag mig fram och tillbaka till Djurgården.

Önskar vi hade en djurgården nära mig (jag vet att många säger Slottskogen men det var något med vattnet och alla öar i Sockholm som gjorde mig lugn), längtade ut varje morgon....

Nästa gång ska jag testa gärdet;-)


Mot Stockholm

Trotts allt negativa måste man se det positiva i livet.

Dagens positiva:
* Den härliga solen.
* Flyger till Stockholm idag.
* Deklarerat :-)
* Benhinnorna verkar må bra igen så löparkläder är nerpackade i resväskan och flaggar för backintervaller eller långpass på måndag (att. Karin)
* Långledigt i helgen. Tar helg 15:00 sen återkommer jag på tisdag samma tid:-)

Mot Lisa och hennes pojkvän. Planet lyfter 19:00

 


Jävla skit sjukdom!

Vi har förlorat en ängel.
En gammal kollega.

Jag hatar den jäkla skit sjukdommen.


Anna var stark i många år men tillsist gick det inte längre. Fick äran att jobba med henne i 2 säsonger i Stöten.

Den 4 juni har vi gått ihop några gamla kollegor och springer Blodomloppet för Anna och kommer att samla in pengar till Annas nyfödda dotter och man Greger.

Ta hand om varandra och håll inte på att bråka om skitsaker. Gör något för andra ni med.
Älska varandra ....Medicin mot värk...

Benet börjar bli bättre men idag har jag en annan sorts värk.

TRÄNINGSVÄRK!

Träningsvärk i magen har jag inte haft på hur länge sen helst. Men efter måndagens bravader men Karins olika plankor så känner jag att de annars obefintliga magmusklerna har jobbat. Plankor for the win!

Jag tillhör en skara som nästan aldrig får träningsvärk. Inte ens efter backintervaller eller skivstångspass. Älskar att ha träningsvärk så mycket att nu tusan blir det att köra hårt på skivstångspasset idag och köra järnet med dessa plankor!


Träningsvärk i magen?? Eh ja tack!

Då höger benhinna bråkar med mig så fick jag avboka backintervaller igår (trotts att det inte är favorit träningen så tyckte jag det var mindre kul då det är nödvändigt för att bli bättre).

Istället blev det spinning. Blev glad när jag såg att min favorit step ledare även har börjat med cykelpass. Tillsammans med en full sal med cyklister och härlig musik tog jag i för kung och fosterland. Hade nämligen planerat ett "plank dejt" med Karin efteråt och hade längtat efter att vara hela slut sen förra veckan.

Med lagom skakig kropp och en handduk som gick att krama svett ur mötte jag upp Karin som lärde mig plankan både utan ben och armar. Välkommen härliga träningsvärk i magen!! Mer planka Karin!

 

 

Karin la upp den här bilden på sin blogg (Karin.teamsportia.se) för ett tag sen. Har inte reflekterat så mycket över den , (eller har inte sett den alls förrän igår) fram tills jag slet på cykeln och svetten droppade från hela kroppen. Jag förstår deras syfte men det kändes ganska komiskt när man satt där...


Kärlek


2012-03-18

Jag håller på bli tokig...

1. Jag har tappat bort min plånbok. Finns nog inte värre. (jo att tappar bort mobilen!) så igår tillbringade jag kvällen att spärra kort och beställa nya. Så onödigt! Det tråkiga/typiska är att den tappades mellan busshållsplatsen och jobbet vilket betyder 100 meter. Puts väck!

2. Jag vill inget hellre än att springa men det gör så ooootroligt ont i benet!

3. Lisa är långt bort men vi ses till helgen. Så sällan i huvudstaden men nu är det köpt biljetter för mig och sambon upp på fredag. Vackra vackra Lisa!sommaren 2008 på vår stora takterrass i OsloSommaren 2008, Oslo, Obligatoriskt toa-foto


Spanien 2011

Spanien 2011

Oslo 2008Oslo 2008 (Oscar klippte hela tiden av benen när han tog kort så
vi visade hur man gjode för att få med fötterna)


Matte freak?

De senaste dagarna har handlat om ganska mycket matte.

Inatt vaknade jag i panik!
Tittade på klockan som visade 3 upphöjt i 4 minus 5.... (?)
Sprang in på toa och försökte i panik tänka ut vad det blev så jag visste vad klockan var.
Efter ett tag tittade jag på klockan igen, 03:45....
Gick å la mig igen... Knasboll!


2012-03-14

Livet blir ännu lite härligare när solen går upp INNAN man tar sig till jobbet. Den annars ganska trötta Anna-Lena blir genast piggare... Nu känns det inte som att jag går upp mitt i natten längre:-)

Och det bästa: våren är kommen! (För alla som inte håller med mig så bryr jag mig inte. Jag har bestämt mig! Därför ligger vinterjackorna i påsar på väg ill källaren och där ska de stanna tills december)


Att springa eller inte springa, det är frågan...

Haft en obehaglig smärta längs nedre delen av benet i en veckas tid och efter backintervallerna med Karin (karin.teamsportia.se) igår så blev det märkbart sämre.

Nu bli det inte mer löpning den här veckan då stötandet mot marken gör det värre. Inte heller steppasset som jag längtat efter. Dock finns det spinning och skivstång inbokat den här veckan som kommer att bli av:-)

 

 


Två månader kvar!!

Min Facebook och jogg.se skriker om det. Det går inte att missa.

2 månader kvar tills varvet...!!

Jag känner lite olika känslor hela tiden.
Lugn: Det är ju låång tid kvar.
Panik: Det är BARA 2 månader kvar!!!
Förväntansfull: äntligen så ska jag få se om jag klarar av mitt mål. Under 2 timmar.
Osäker: har jg tränat för lite?
Kärlek: Äntligen! Vill bara bli klar med det så jag kan anmäla mig till nästa stora (Lidingö?) lopp!

 Måndag, Im in love!

Efter att gått upp sent två dagar i rad (läs: halv tolv!) då både mitt helgbesök och min sambo älskar att sova så tvingade jag mig upp till Rix Morgonzoo's tv sändning. Älskar att de sänder via tv! Finns inget så härligt som att krypa ner i soffan med kaffe och Lucia (visst, Henrik med men det händer så sällan då han för tillfället bor på skolan så mycket som han pluggar just nu) och kolla på Rix Morgonzoo. Denna UNDERBARA ironi som även jag nyttjar mig av större delen av mitt vakna liv.

Nog om det.

På dagens agenda står det lunch med Lina. Underbara varelse som jag inte träffat på flera månader! Är i skrivande stund på väg till andra sidan stan för att stjäla lite tid av henne mellan hennes jobbpass. Saknat dig!

Annars är lovat backintervaller med underbara Karin. Inte det roligaste jag vet då jag anser mig vara lat men det är nödvändigt för att bli en bra löpare (nu pratar jag om backintervaller inte träffa Karin SÅ KLART, det är hon som gör backarna mer "roliga"!).

Sen är en dejt med matte böckerna bokad. Prov på fredag.

Fullspäckad dag och jag njuter!
H a d e t g ö t t!

Lina och jag

 


Helgen gick fort...

Tiden har bara flugit förbi.
Hämtade upp Linni sent på fredagkvällen och vi åkte hem till mig för tacos och vin. Massa catching up då det var 2 år sen sist.
Vi gick igenom alla foton, filmer vi gjort (ja vi har tokat oss mycket framför kameran. Övervägde att lägga upp en film när vi var i Danmark och var övertrötta och spelade in en "dokumentär" om danskar, men kom fram till att folk måste tycka vi e ännu galnare), kollade på musikvideon mitt gamla jobb gjorde under en personalfest och pratade massa minnen.

Lördagen bestod av shopping och kvällen blev det tjejkväll med söta Karin och hennes vän (äntligen fick jag träffa tjejen jag hört så mycke om). Det blev Melodifestival tittande till Karins förtret men hon tyckte nog det var kul även om hon inte gärna erkänner. ;-)

Slappade i soffan hela dagen idag innan bussen gick tillbaka till Oslo. Gonna miss you!

Då jag helt missat att ha med mig kamera i helgen och jag inte känner att världen är redo för våra sjuka dokumentärer så bjuder jag på bilder från en lönningspils (varje fredag efter löningar samlas de som vill från jobbet och tar en öl.... Eller flera). Året är 2009 och månaden är september. En månad efter att jag flyttat till Göteborg så saknade jag alla så mycket att jag åkte för att säg hej:-)Woop woop

En fantastiskt dag idag:

Shopping
Sightseeing
Tjejsnack
Skratt
Tjejkväll med mystjejer
Vin
Solen skiner!Tomorrow is the day we meet again

2 år sen vi såg sist och imorgon kommer hon ner till Göteborg. Hela morgonen har vart ett stort projekt.

*Löptur (en liten sådan då fötterna blev plaskvåta efter bara några minuter pga slasken)
*Städat
*vikt tvätt (tydligen vet inte sambon hur man gör???)
*bakat
*lagat mat till matlådor

Nu är det mot masthugget för skoldags och sen direkt till jobbet.

Upp upp å iväg!!!
Snart möts vi imorgon kväll vid 20.00 hunny!Du vet att du är en löpare när...

Spanien med Lisa förra året


* man kommer på sig själv att boka på sig fler och fler lopp bara för att få ta ut sig ordentligt (4 lopp än så länge och funderar på att anmäla mig till Lidingöloppet :))

* man sitter och nickar till alla
påeståenden på jogg.se och inser att att större delen av allt känns igen.

* istället för att dras mot vardagskläder när det är shoppingdags istället skutta in i närmsta träningsbutik. Har de fått in något nytt sen förra veckan???

* man hoppar högt av glädje när dejten med sambon startar med en löptur tillsammans

* det ultimata resan är en träningsresa (synd bara att min partner inte tycker detsamma - TRÅKMÅNS!)

* man märker att man träffar Karin nästan oftare än Henrik ;)


Kan inte låta bli att känna mig fångad. Efter förra veckans härliga väder, egna löparturer och alla långpass med karin och hennes härliga peppande så älskar jag verkligen löpning.

Efter gårdagens 15 km så börjar jag faktiskt känna mig säker på att jag kommer klara Göteborgs varvet galant. Fortfarande lite osäker på att klara den under 2 timmar men jag har 67 (?) dagar kvar på mig att springa. Kommer att satsa mycket på intervallträning och flera långpass.

Jeeeij för löpning!

Klipp klipp

Länge sen jag var hos frisören... Igår var det återbesök. Gick in till första bästa frisör i stan ( nästa gång går jag absolut inte dit). Så slitet att det bestämdes att klippas av.

Så nu ser jag ut som 2009 igen:)

-A

2009

 


15.27 km - 1:35 h

Älskar att börja veckan med långpass:-) Måndagen sätter ribban. Förra veckan körde min vän och löparkompis Vasaloppet så sprang några km på bandet samt en timme step men nu är hon hemma igen så långpass it is:-)

15km blev det och jag är stolt:-) Var inte trött så hade säkert orkar mer men jag var så törstig. Det märks att plusgraderna gör sitt. Nästa gång blir det vätskebälte ... Och ännu ett distansrekord;-)

Nu sitter jag i soffan helt slut. Underbart!
"Ledig" idag så nu väntar skolan och sen jobb.

-A

Mars 2010 - innan en vårpromenad

(såg inte Henrik först, sen kunde jag inte låta bli att skratta)

 


Ska man ge sig på det igen?

För två somrar sedan var vi ett gäng tjejer som bestämde oss för att ha en aktiv semester. Vi körde bil genom hela Sverige från Göteborg till Kiruna för att bestiga Kebnekajse.På vägen stannade vi även i Åre för forsränning i kajak.

Kommer ihåg hur vi kämpade och kämpade i tre dagar upp och ner för det berget. Det jag kommer ihåg var hur jag gång på gång tänkte: "aldrig mer, aldrig mer, aldrig mer."
(läs mer om det här)

Borde tillägga att jag hade varit ute och gått 2 gånger några dagar innan och inte tränat på länge så det är ju inte så konstigt att det var ett h*lvete.

"jag föder hellre 10 barn på en gång än gör det här igen" sa en av tjejerna.

Trotts att det var det jobbigaste jg vart med om så är det verkligen ett minne för livet och det var underbart vackert.Nu när jag är igång med träning och vart aktiv många dagar i vecka sen september så är jag sugen på att testa på det igen. Se om det är lika jobbigt nu. Pojkvännen är jätte intresserad av att göra det med mig i år(?) och köra ett stopp i Åre för att göra något liknande som sist (forsränning).


Frågan är om vädret kan slå förra gången? Strålande solsken! Så underbart att det pirrar i magen fortfarande! Kan det vara så att jag kommer stå på sockertoppen snart igen?

(vandringsskorna och ryggsäcken som inhandlades inför vandringen måste ju användas på nytt:-))

-A


 


Mars 2008-2011

Tänk aktiv redan är inne i mars. Vad tiden går fort. Vart inne och kollat i bloggen från tidigare år. Bytt ort/varje år sen jag började blogga. Är jag rastlös? Kanske...

Mars 2008

Bodde i Stöten i Sälen. Andra säsongen. Träffade min sambo (säsongen innan) där 2007. många härliga minnen och vänner/kollegor för alltid.

Många Singstar kvällar med Thomas. "the greatest love of all" va favoriten.

Receptionskollegan Johanna å jag precis innan personal aktiviteten. (längdskidor upp för berget bakom skoter och restaurang i fjällstuga)

Älskling å jag efter några drinkar i fjällstugan


Mars 2009

Älskling och jag flyttade till Oslo efter Stöten. Många resor "hem" till Göteborg. Många vänner för livet. Fantastiska kollegor och en underbar arbetsplats!

Befinner oss i Göteborg för att fira en födelsedag.

En stor favorit i Oslo - beste venninen Linn Helen


Mars 2010

Flyttat till Göteborg och bor prel. i en lägenhet i andra hand bakom mitt jobb men kollar på lika lägenheter att köpa.

Letar möbler, min favorit hobby

Hittat vår lägenhet och skriver på:-)

Hänger med mina tjejor

Besöker huvudstaden och träffar guidekollega...

... Och firar Emmas födelsedag

Drar en tur till Oslo.


Mars 2011

Bott nästan 1 år i nya lägenheten i Göteborg. Har även blivit med katt.

Slingar håret för första gången

Många dagar/kvällar hemma med stumpan...

 

 


Bara för att hålla mig igång:-)

Snabbt som attan närmar sig Göteborgs varvet och mitt lugn jag en gång hade har övergått till smått nervös/hysterisk.

Orka springa 21km.... Orka!

Försöker förtränga mina tankar och en dag som denna längtar jag efter att komma ut och njuta av solen och vårvädret. Härliga sol!

Trotts min panik över varvet så kunde jag inte motstå att betala anmälningsavgiften till blodomloppet här i Göteborg precis. Mest för att hålla igång lite.

Då blir det mitt 4 "lopp" i år:
* seedingloppet, 25 mars, 10 km
* vårruset, 7 maj, 5km (kan inte räkna det som ett lopp men räknar det som uppvärmning inför helgen)
* Göteborgsvarvet, 12 maj, 21 km
* Blodomloppet, 4 juni, 10 km

Funderar på att anmäla mig till ett maraton (Stockholm Maraton??) men ska utvärdera det EFTER varvet. En vision är New York marathon men än så länge långt borta:-)

 


Kick as!!

Jag har varit gång sen kl 7 och är piggare än någonsin - till sinnet iallafall. Kroppen säger aj aj aj efter gårdagens stenhårda styrkepass men det känns underbart!

Började dagen med ett seminarium som inspirerat mig ordentligt. Snabbt hem å mysa med katten och äta mat för att sedan åka till skolan. Från att i tisdags nästan gråta över den där derivatan(!) till att nicka, förstå, till och med göra massa tal UTAN några problem.

Nu vidare till jobbet spendera eftermiddagen och kvällen där. Sen har jag inte nämnt att solen skiner och Göteborg skriker att våren är kommen!

Ja... Dagar som idag är underbara.
Kick as!