Det har vart problem att kommentera och nu är det löst :)

image description


Veckans :

Krasslig men kämpar på. Vart ledig å vilat tre gånger på grund av för lite tid och snorigheter..

Måndag: DISTANSREKORD! 14km
Tisdag: vila
Onsdag: 5km, 1 h styrka
Torsdag: vila
Fredag: 5km
Lördag: 4km
Söndag: vila

 


Då var ledigheten över för den här gången


Då var 2 dagar i Halmstad över.
Tråkigt...

Haft det så mysigt. Träffat vänner, sprungit, myst med mamma och bror.  Önskar jag kunde vara här längre. Vill träffa syster med. Men kommer snart ner för att fira födelsedagar så då blir det mys. Kanske till och med en löptur tillsammans??

"Distansrekord"

Hurra....!
Idag sprang jag milen SJÄLV! 10 km! SJÄLV!
Aldrig haft tålamod att springa så långt själv. Tröttnar alltid.

Sprang på en timme ganska så exakt. Inget lopp den här gången :-)

Men dagens bästa är mysfrukosten med min gamla roomie Nikki från Oslo. Galet stolt över henne som pluggar till ingenjör. Sweety! Love you!

 


Filippinerna

Jag har så mycket bilder jag har velat lägga upp från min resa. Tiden har bara inte räckt till att sätta sig vid en dator (annars använder jag alltid mobilen/ipaden). Men nu är jag hos mamma i Halmstad och hon har alla mina bilder på sin dator. Ska träffa Nikki för en fika nu medans mamma är på jobbet men det är inte förrän om en timme så hinner lägga upp några bilder...


Saknar dem varje dag. Önskar att jag kunde vara där oftare och nu dröjer det nog 2 år tills nästa gång.
Men den som väntar på något gott....vi är ute på en prommenad runt huset och hittar en get. Min kusin blir lite rädd men blir lugn för att jag ville klappa.Utflykten runt släktens gröderFavoritdrycken när jag var yngre. Boku - ung kokosnötSå här ser det ut när man ska fixa ström till husetVi hälsar på Kusinen på hennes skola. Hon tycker det är lite pinsamt när 5 vita människor dundrar in och skapar så mycket uppmärkamhet. Men är man släkt så är man ;)En lektionsalDatorsalen - 5 datorer... på 2000 elever... TVÅTUSEN elever!Min älskade morbror som vi bodde hos.


Tittar igenom mammas bilder från Filippinerna...

Ååh, vad jag längtar efter alla. Så underbart att vara hemma och ha en vardag men jg saknar min familj.
Jag saknar min härliga släkt. Det var 2 1/2 härliga veckor! Ses snart... Snart...

Den tokiga stora vita kvinnan, hennes son "Pinky" och min härliga morbror


Från Varberg till HalmstadDet har varit en härlig helg. Nu blir det mer mys i Halmstad hos mammisen


Tänker, pratar, andas och lever i träningens namn


Kommit på mig själv hur mycket jag har förändras sen den 25 augusti 2011 - dagen då jag bestämde mig för att springa varvet.

Större delen av vad jag tänker på är träning. Större delen av vad jag pratar om är träning.

Funderar ofta på att alla måste verkligen tröttna om mitt eviga samtalsämne: träning. Det är ju klart att alla inte tycker det är kul att träna. Herrejissanes, kolla bara på mig för ett halvår sedan. Träning var ett måste, ett ONT måste. Varför måste jag när det är så skönt i soffan?? Det finns ju så mycket annat att göra.

Idag är det riktigt kul och ett härligt måste.


*Under step-klasserna älskar jag att lära mig stegen snabbt och utveckla mig med att gå ner djupare, arbeta mer med starka armar och klara av allt utan att göra fel.
*När jag springer älskar jag känslan av att kunna ta mig fram av egen maskin. Se hur långt jag kan klara av att springa. Jag älskar när jag jämför med tidigare löprundor och märker hur mycket jag utvecklas.
*skivstången är ett underbart sätt att mäta hur mycket jag orkar samt utveckla rätt muskler så att jag orkar springa bättre.

Det jg älskar mest med att träna är att det ger resultat! Vikten har inte ändrats något radikalt (vilket är bra!) men kroppen har blivit tightare. Magen - som fått frågan om jag var gravid - är "plattare" och muskler i armar börjar synas. Jag orkar så mycket mer och jag känner mig riktigt pigg både psykiskt och fysiskt. Vill så mycket mer nu förtiden!

Sen får jag inte glömma en annan sak :-)
Sen jag började träna inför varvet så träffar jag Karin minst en gång i veckan! Från att ses några ggr/år till att träna ihop så fort våra scheman passar. Fantastisk vän! Fantastisk människa! Fantastisk inspirationskälla! Alla borde ha en Karin...


 


Ups and downs

Den här veckan har inte vart den bästa träningsmässigt. Motiveringen har infunnit sig men inte tiden.

Förstår inte hur jag fått för mig att jag ska kunna jobba heltid, plugga, få in ett privatliv OCH träna 5-6 ggr i veckan... utan att stressa.

Men samtidigt som jag tar mig fram och tillbaka i Göteborg eller sitter och sliter av mig allt hår av frustration framför skolböckerna så kan jag inte allt än att älska mitt liv :-)

I skrivande stund sitter jag i sköna Varberg. Tror att kroppen börjar bli förkyld men än så länge har det bara nått näsan så det hindrar inte mig. Dock blev det bara en kort löptur imorse. Bättre än inget...

 


Ingen rast och ingen ro...

And I love it!

Direkt efter jobbet var det raka vägen ner till gymmet. 5km (på rekordtiden 28:58 min, utan att direkt stressa mig fram) på bandet för att sen köra en timme styrka - hej träningsverk imorgon!

Direkt in till stan för att möta Micke på quiz (gick väl sådär om jag ska vara ärlig, fast mer poäng än vad vi trodde).

Direkt hem för att sätta mig framför böckerna.det är taight med tid men det är underbart. Snart är det helg... LEDIG helg vilket betyder mer tid för Lucia, Henrik, träning, vänner, familj och plugg:-)

 


Klockan är halv 12 på kvällen och jag försöker plugga!!

 

 


Göteborg <3


24/1 2012

Efter 4 dagars hårt tränande förtjänas det vila.

Tanken igår -INNAN det bestämdes långpass- var att bara avverka några km, kanske 7km, då jag var så slut i kroppen. Då jag har en förmåga att inte säg nej till Karin så blev det automatiskt ett positivt svar när hon önskade "rasta av sig".

Helt plötsligt blev 7 km det dubbla, 14km. Konstigt nog känns det inte i kroppen idag... 21 km känns inte alls långt borta:-)

Idag skiner solen och jag har turen att vara "ledig" på dagen. Dock en del bestyr som ska göras. En vända till Majorna innan jobbet igen....


Duktig Anna-Lena!

Distansrekord!

Måste säg att det var otroligt lockande att vika av vid 10km och bara springa hem. Men känslan att göra bort mig igen och välja det lätta framför att utveckla mig och bli bättre tog över och det blev 14km...

14 km... 7km till så hade det varit ett Göteborgsvarv! Nu sprang vi i lagom tempo så och det gjorde bara liiiite ont. Det borde gå bra. 3 1/2 månad kvar. Det kommer att gå toppen.

För första gången så känns det inte omöjligt!

(...nu är det ju bara den lilla detaljen att jag vill komma under 2 timmar...)

 


Snart blir det extra kul att springa

Snart har jag något som säger åt mig hur jag ska träna... Tycker dock att det går lite FÖR långsamt i början... Det är ju nästan gångbart

 


Veckan som gått

Måndag: 7km löpning
Tisdag: ledig
Onsdag: 3km löpning + 1 h step
Torsdag: ledig
Fredag: 5km löpning
Lördag: 2km löpning + 1 h skivstång
Söndag: 6km + 1 h step

 


Hej mitt vinterland!

Det ser underbart ut där ute! Härligt att sitta på jobbet och se ut på det vita. Det kommer bli en vit kväll (hoppas jag) när jag går hem.

Det bästa idag är att mammisen har kommit hem så pratade länge med henne efter träningen. Ska hälsa på henne nästa helg när jag ändå är i Varberg.

Längtar:-)Snö var det här

Nu har snön kommit för alla snötokiga.

Jag hör till den kategorin som gillar snö då det lyser upp kvällarna/nätterna och det är så vackert. Dock har snön i Göteborg en tendens till att försvinna ganska snabbt och istället bli till slask. Trist men bara att gilla läget.

Snön gör dessutom att jag får springa inne på bandet. Men det är bättre än inget:-)

Idag vaknade jag hyfsat tidigt och efter en lätt frukost tog jag mig bort mot gymmet för att köra snabba 3,5 km (5,15 km/min) för att sen skynda mot skivstångspasset. 55 min senare blir det att springa till bussen för att hinna hem och byta om innan jobbet.

 


Underbara fredag!

Hade sett fram emot att köra slut på mig under ett steppass med favoritledaren Louise. Men när jag precis skulle sluta mitt jobb pass i eftermiddag fick ett sms från Henrik med frågan "vill du springa med mig i eftermiddag?" släppte jag steppen.

Underbara solen var framme nästan hela passet. Härligt! Nu har vi hela kvällen på oss att göra något hel annat än att träna!

 


Gasen i botten

Inte en lugn stund å jag älskar det!
Älskar att ha mycket att göra. Älskar att ha så mycket att göra att jag Ser det som lyx att sjunka ner i soffan njuta.

Skulle tränar imorse innan jag hastade vidare men efter en morgon med en snoozande pojkvän (varför ???!!) var jag mer död än levande när jag äntligen bestämde mig för att gå upp. Istället unnande jag mig en lång frukost med myskatten.

Nu e jag igång igen och njuter av att sitta på vagnen med egentid.


Fullt ös

Igår blev det snabba 7km med Karin, nästan i stil med finalloppet (där det snabbaste var 2:02 i en nedförsbacke precis innan mål - antar att jag var ganska trött å bara ville ha de överstökat).

Hade packat väskan för en vända på bandet innan jobbet men efter ett mail på morgonen så bestämde jg mig för att ta mig mot Majorna istället. Tur va väl det.

Får köra hårt imorgon istället. Karin ska plaska i poolen så tränar själv. Då blir det som vanligt step... Fast gärna 5 km på bandet innan dess.

Har även bokat in en dejt med Micke och ett quiz efter. Myyys!


Härlig träningsvecka

Måndag: löpning 3km, 45min step
Tisdag: löpning 5km
Onsdag: löpning 3km, 45min spinning
Torsdag: ledig
Fredag: löpning 3km, 45min step
Lördag: löpning 11km
Söndag: uppvärmning på bandet, 45min step

Härlig start på det nya året.


Crazy Daisy

Jag och svärmor har vart ute med galnaste hunden i världen. Så härlig. Jag trodde att min trötta kropp inte skulle orka springa mer men icke sa nicke. Jag sprang och lekte med pinnar som en tok.

Henrik ska vi bli med hund?

 

 

 


11km-1:10, lördagen den 14e januari

Kl 7:00 ringde klockan. Med tunga steg gick jag mot köket för frukost. Långdistans med Karin stod på schemat.
Det var en underbar morgon med strålande solsken och perfekt sällskap. Hur trevligt det än var i Filippinerna (åååh vad jag saknar det) så saknade jag Karin å våra träningar ihop. Långpass är perfekt att hålla koll på varandras liv.

Hade satt som mål att springa i 2 timmar men jag gjorde misstaget att springa förbi mitt hem vid halvvägs och det var så lätt att springa mot mitt hus. Att ta mig fram är inte så svårt. Det svåra är att hålla mitt psyke på plats. Att inte tänka för mycke. Målet är att hitta på något som ändrar det. Då tror jag att jag kan komma hur långt som helst.

Oavsett vad så får jag tänka positivt. Bara sprungit en mil 2 gånger innan och nu sprang jag EN km mer... Plus att jag inte har sprungit mycket på en månad så det är faktiskt bra ändå (tror att bron över till stan skrämde mig då den är ganska brant :-p ).

Dax för en promenad med svärmor....

-A 


TGIF

Och det är inte vilken fredag som helst! Det är min lediga helg nu!!!

8 jobbdagar har bara flugit förbi sen jag kom hem. Sliten men glad och nöjd:-) vart på gymmet å sprungit och steppat med min favorit ledare.

Nu snabbt hem och dejta prinsen. Myyyys!!!


You and me


Förhållanden är inte alltid lätta...

Men vi har det väldigt bra. Ikväll är det han å jag som ska dejta...

Bara du å jag... Det låter fint!

<3


 


Ibland måste man ta tag i sitt liv...

Idag är dagen jag tar ett litet steg framåt

-A

 


Tredje dagen i rad

Dags för en vända på bandet innan 45 minuter spinning puls med favorit Karin.

Kroppen hänger fortfarande med men den dåliga sömnen i natt visar tecken i form av trötta ögon och många gäspningar men är tämligen säker på att träningen kommer att bota det.

Längtar efter att ligga utmattad i soffan efter 1 1/2 timmes träning. Prinsen pluggar länge idag å ska se någon fotbollsmatch i stan så det är jag och mys katten som får roa oss bäst vi vill. Jag föreslår kyckling och bulgur... Mums!

 


Träning innan jobbet

Det är det som är så bra med löpning. Det går alltid att klämma in!

Hur mycket jg än älskar att gå på step pass så är löpning smidigare. Man behöver inte passa tider då man reglerar allt själv.

Tog det ganska så lugnt då jag inte sprungit på en månad. Men kände mig ganska duktig ändå. Mitt första pass med Karin sprang jag en 5 km på 35 minuter. Idag sprang jag 6 km på lika lång tid. Det går bättre iallafall.

Perfekt kompis idag att ha med sig var Skavlan på telefonen;-)

 


Känns träning inte roligt? Gör något du älskar!!

Tanken var som sagt att springa med Karin idag. Springa är något jag lärt mig att tycka riktigt mycket om, speciellt med Karin då hon inspirerar mig något ofantligt mycket!

Då det inte blev av, och jag inte gillar att springa själv, valde jag (sprang 3 km på löpbandet först) att gå på ett step pass. Det finns inget som jag älskar lika mycket som att steppa! Suga in musiken och låta kroppen köra järnet med både armar och ben. Gå djupt ner och hoppa högt. Låta kroppen lida (på ett skönt sätt)!

Dagen till ära så var en favorit ledare vikare och hon körde slut på mig (eller oss). Svetten lackade och jag gick därifrån genomblöt och med ett stort leende på läpparna...

Älskar att träna!!

-A

 


Ökar förbränningen?

Ja jag går på det iallafall. Köpte burken för en månad sen men då halsont och semester drog ut på det sörplar jag i mig den nu på bussen till träningen.

Skulle mött upp söta Karin idag för att springa (såg till och med faktiskt fram emot att göra det i snön!) men hon fick förhinder.

Istället TVINGAR jag mig till gymmet för att testa bandet och sen köra järnet på step passet.

 


Blogga på vårt hotell och bo gratis!!

Klicka på bilden för att komma till nyhetsbrevet (som jag skriver)

Nu har vi kommit på något roligt för alla som bloggar. Bo på Hotel Örgryte (www.hotelorgryte.se) GRATIS mot att man bloggar om vistelsen! För mer kontaktar man receptionen. Klicka på bilden så kommer man till nyhetsbrevet där kontaktinfo finns.


Nytt år nya möjligheter

Det har vart ett slappt slut på 2011. Jag var dålig i halsen veckan innan semestern och sen var det lugnt i 3 veckor.

Dags att ta nya tag.
3 pass de kommande dagarna är redan inbokade. Vill inte köra slut på mig första veckan. Men sen blir det all in igen. 4 månader kvar tills starten på Göteborgsvarvet. Måste skärpa till mig!

Det peppade lite när jag inte skämdes över bikini kroppen längre i Filippinerna. Nu vill jag bara bli starkare och få tillbaka suget efter att röra på mig (det verkar ha försvunnit under semestern)

 


30/12-4/1

Underbara dagar i Patong-Patong med släkten.

Full laddad med kärlek.

Kom från boracay den 29e för att fira mammas 50årsdag. Galet mycket folk.
Galet mycket kärlek.

 


Mina bäbisar!

Som jag saknar er... Underbara kusiner...!

 


Hemma igen.. (skrivet 5/1 kl 14:00)

Det har vart en väldigt behaglig resa hem. Inte mycket väntan å glada miner.

Vi är trötta men det ska bli mysigt att träffa Lucia igen. Imorgon väntar jobb. Ska upp halv 6. Borde inte vara några problem att vända tillbaka dygnet, har inte sovit så mycket och det blir lätt att somna tidigt ikväll.

Saknar alla "hemma" i PatongPatong....


Boracay 2011

Hotell: Altva vista de Boracay
Träning: näst intill obefintlig. 2 löp pass och 2 simturer i poolen. Men massa semester

 


Att man kan sakna någon så mycket


24-29/12

.