ny shoppat
Jag var med söta Karin i söndags En fika på stan å ta igen lite och shopping.
Länge levat ha mysbyxor så införskaffade det. Underbart å träffa Karin igen.

Lika spännande att se vad jag kommer hem med när jag är i stan med henne. När jag frågar om jag verkligen ska köpa den där tröjan/klänningen/underkläder what so ever ... så får jag alltid höra att jag är värd det. Perfekt shoppingpartner:)

Hoppas att vi får till å ses i påsk med:)

By the way. Kläder från H&M

ljuset i mörkretSer äntligen ljuset om dagarna.
När jag prommenerade ut från gymmet idag vid kl 18 (efter sjukt svettigt pass) så strålade solen och det var första gången på länge som jag såg solen efter gymmet. Det var underbart att gå hem och känna att de fortfarande fanns kvar tid på dygnet att vara vaken på. Trots att jag var så sliten så kände jag mig mycket piggare.

Brukar älska å tända ljus när jag kommer hem men det får vänta tills mörkret kommer och det verkar dröja några timmar till. Ligger avslagen i sängen. Det pratas om en film ikväll men är rädd att jag kommer somna precis som jag gjorde igår när vi såg film .

Imorgon blir det träning med jobbet.

Vi har ju anmält oss till Holmenkollen staffetten så han som har hand om det har varit tränare/löpare på elit nivå och han ska hålla träningarna fram tills staffetten. Varje onsdag samlas vi utanför jobbet för ett löp pass och antagligen belöna oss med bastubad efteråt. Får se om jag hänger på det sistnämnda. Känner inte alla än att jag känner för å sitta halvnakena norska män;)

lördag 28 mars

Firade ju prinsens systers 20 års dag i lördag.

Hon har flyttat hemifrån tillsammans med sin härliga pojkvän och de va klar med fin fin "Hermanssontårta" som mamma Annika hade bakat. Fick träffa släkten på nytt vilket alltid är lika trevligt. Var sliten sen fredags kvällen/natten i Göteborg stad så erbjöd mig att köra då prinsen hade så ont i ryggen och så svärmor kunde få slinka ner några glas /flaska  vin.

Härlig presentöppning och längtar tills jag fyller 25 (någon viskade i mitt öra att det är en viktig ålder  - men jag tycker mest att jag blir gammal. Håller även tummarna att jag/vi har en lägenhet som gör att man kan bjuda hem folk/släkt)

Ganska tidigt hem för att se på film (Yes man med Jim Carry) men någon somnade efter en timme (JAG)"förfesten" innan kalaset hos Phillis. Bjudna på mat:)

dessa bilder fick jag på mail av mamma Annika
Tackar, bockar och bugar för en super trevlig helg som vanligt. Tack för allt!

SVAR FRÅN STADSHUSET

Fick svar från stadshuset. Ett svar de säkert kopierat och skickat till alla som mailat på grund av den reklamen oavsett om de skrivit annorlunda så skickar de säkert samma svar till alla:

Hej,
 
Earth hour är en manifestation för klimatet. Det är inte, på långa vägar, den enda symbolhandlingen för klimatet. Vi i Stockholms stad anser att budskapet "släck lampan - rädda världen" är ett förlegat budskap som sänder felaktiga signaler. Vi vill hellre sända budskapet "byt en lampa - rädda världen" eller ännu hellre byt bil eller bygg ut fjärrvärmen.  Stockholm är ett internationellt föredöme i världen. Vad vi säger räknas och vi ska därför "ge alla våra öron, men endast några få vår röst", för att citera Shakespeare.   Då undrar naturligtvis många; Vad är det som är så farligt med att släcka lampan? Varför är Stockholm inte med? Svaret handlar om betydelsen av att vi når resultat i de förhandlingar om klimatåtaganden som kommer att äga rum mellan EU:s medlemsländer i Köpenhamn. Världen befinner sig i ekonomisk kris och kraftig utveckling samtidigt. Västvärlden utmanas av Kina och Indien och många fler. I Europa och inom EU har vi länder med traditionellt sett stark ekonomisk utveckling och länder med det motsatta. Flera av EU:s medlemsstater, både nya och gamla, har i allt större utsträckning börjat se ett motsatsförhållande mellan en ekonomisk utveckling där medborgarnas levnadsförhållanden förbättras och en miljö- och klimatmässigt hållbar utveckling. Någon entydig sådan motsättning finns inte. Det visar FN:s klimatpanel och det visar exemplet Stockholm mycket tydligt. I Stockholm släpper varje stockholmare ut ca 4 ton koldioxid ekvivalenter per år (Sverige 6 ton) och i Finland är motsvarande siffra 12 ton (USA 22 ton). Målet för Stockholm är att komma ner till 3 ton år 2015. Det är en mer långtgående målsättning än vad någon annan stad har.  Varför vill inte Stockholm delta i symbolhandlingar? Vi fokuserar för att se till att minska stadens miljöpåverkan framför att delta i symbolhandlingar. Vi fick nyligen ett kvitto på att vårt miljöarbete är framgångsrikt när vi utsågs till Europas första miljöhuvudstad. Vi fick också utmärkelsen för våra planer för framtiden. Staden arbetar bland annat med att ersätta alla stadens egna bilar med miljöbilar, vi har bildat ett bolag för att öka produktionen av biogas, vi har tagit fram en elbilsstrategi för att möjliggöra att citytrafiken är i det närmaste utsläppsfri och bullerfri 2030, vi har en Klimatpakt med företagen där vi tillsammans arbetar för att minska klimatpåverkan, två stadsutvecklingsområden ska miljöprofileras, vi planerar för ny kollektivtrafik, för bättre framkomlighet för cyklister och mycket mer. Det är bra med tydliga kampanjer och manifestationer som engagerar, men det är i dessa sammanhang mycket viktigt att välja rätt budskap. Vår tilltro till stockholmarnas miljöengagemang är stor, den 28 mars såväl som årets alla övriga dagar. Läs mer om stadens miljöarbete och utmärkelsen som miljöhuvudstad på
 
http://www.stockholm.se/-/Nyheter/Klimat--Miljo/Europas-forsta-Miljohuvudstad-koras
 
  Med vänlig hälsning
**** *******
De va så mycket text så de tog sin lilla tid att ta sig igenom detta.
Fick jag svar på frågan. Kanske. Men politiker är bra på att veva in svar...
Jätte bra att man satsar så mycket som Stockholm gör. Tummen upp för det. Men min fråga gällde ju inte va Sveriges huvudstad gör för att se till att miljön blir bättre utan varför de inte ställer upp och släcker ner. Hur svårt är det?

grin-lenaVet inte varför jag blir så berörd av sånt här.
Tydligen är det inte bara jag som tycker det här är viktigt.
En kan inte göra allt men alla kan göra något.

Lite tårar i ögonen för att blir rörd över att så många var engegerade.
Fint....Borkitsh b-day

Fullt ös denna helgen. 2 födelsedagar och vänner man vill träffa.

Kom ner ganska tidigt till Göteborg i fredags och åkte direkt till Oscar för att fira hans 24 års dag.
(ok, vi kom till Göteborg vid kl19 men kommunikationen är inte alltid den bästa och vi kom inte in i lägenheten utan var tvungen å vända för att hämta svärmor i stan:))

En mindre hård kväll blev en hårdare men trevligt hade vi iallafall. Regn regn regn regn i Göteborg och natten blev blöt och såret i halsen har kommit tillbaka. Men en underbar kebab fick en å sluta tänka på min frusna kropp....
Earth hour

Gick på stan igår och handlade present till Pillipolos. GIck ensam och strosade i vårsolen. Möttes av olika sorters reklam för Earth hour. Fick bland annat 2 stearinljus som vi skulle tända under kvällen.

Jag tycker om sånna här saker. Visst man kanske inte klarar av å göra så mycket under en timme men tanken er fin. Människor stannar upp och tänker lite extra. Det är inte alltid man tänker detta utan man tar allt förgivet. Vi har alltid haft det så här bra som vi har det i I-länder. För mig var det självklart å släcka ner. Vi missade de första 10 minuterna men å andra sidan så satt vi i ljus till stearinljus i 2 timmar så kompenserade det =)I lägenheten mellan 20:30-21:30


Stuka ryggen någån???

Förra lördagen åktes det i backarna i Tryvann i Oslo. Prinsen hade uppe sin vän så han visade hur man hoppade (eller snarare hur man INTE hoppar med snowboard. Rsten av "familjen" i Oslo fixade och donade inför festen som vi skulle ha.
 
När det ä snowboard som gäller så finns det inte mycket annat i tankarna så förväntade att de skulle var borta tills backarna stängde men två timmar tidigare kommer de inklampade i lägenheten och prinsen hade ont i ryggen då han landat väldigt fel.

Inte mycket mer tankar på det förutom att han hade en ordentlig smärta men festen började och tog slut senare på natten. En vecka har nu gått men i fredags natt började ryggen å växa att det sen såg ut som en liten tennisboll. Till läkaren idag och nu har de kostaterats efter en röntgen att han har stukat ryggen..
2 veckors sjukskrivning....


De ser ut som att en svans håller på å växa ut...

helgen

det har vart en fylld helg.

Fredagen tillbringades med vänner och en flaska vin. Springandes i regnet på natten men avslutades med härlig kebab.

Idag var det presentshopping och sen födelsedags kalas.

Imorgon ska prinsen till sjukan (jag bangar och träffar en kär vän:)

Så trött och vill inte att helgen ska ta slut. Nästa vecka kommer å gå fort. Massa träning är inplanerad och veckan efter det är det stöten som gäller. Längtar som in i bara denn!

Påsken kommer med stormsteg.

Just nu ligger kameran så långt bort. så MYCKET å visa:)

ropa inte hej ännu!

Kläderna var fint framlagdda på prinsen sida av sängen (då han jobbade natt)
Hade mycket å göra igår. Jobbade mellan 8-18:30 for att sen åka till gymmet och kom hem 21:00

Jag skulle hinna packa, äta mat och duscha/platta håret. Helst allt på en timme i och med att jag tackat ja till att börja klockan 7 idag vilket betyder att jag skulle upp klockan 05:30.

Bara för att jag skulle få sova några minuter till la jag fram en klänning strumpbyxor och tänkte belöna mig med klackar till det i och med att det vart så fint väder nu i 2 veckor. Våren ha ju börjat komma och mitt humör har vart så bra att jag faktiskt trott att vinterdepritionen försvunnit. Men när jag får upp i morse så ser jag ut... VITT!
Blåst och massa, massa, MASSA snö i luften OCH  på marken...

Pust och stön.

Hoppas det är vår nere i landet ingenstans.
Här i Oslo har våren helt plötsligt försvunnit....

onsdag 25 mars

Lagom hårt att jobba till 18:30

När man jobbar så sent och har lunch vid hav 12 glömmer man att man faktiskt måste ha med sig mat så man kan äta innan man ska hem.


Magen kurrade som en kuttrande duva när jag steg innanför dörren. Prinsen stod i köket och lagade mat.

Kycklingsallad stod på menyn och den avnjöts tacksamt. Ska jobba 8-18:30  imorgon med men den här gången får jag ta med mig någon som gör att man överlever kvällen:)


Träningen skippades då jag insåg att vi var ensamma hemma idag. Kombo 1 är i stan och kombo 2 är på konsert och sover borta.

Träningsvärken i benen gjorde mig påmind av Linnis ord igår när hon ringde och bad mig "passa" på mig själv eftersom jag tydligen inte gör det. Så tar de lugnt. Imorgon börjar träningen. Mitt
mål (i och med min "sjuka" i en månad är uppskjutet till den 9 maj när vi åker till kreta, men nu är det igång igen och jag älskar det. Under påsken blir de nog ganska lugnt i och med att vi ska söder över men kan ju faktiskt hitta på någon aktivt. Shoppa.. Gå från affär till affär. Då rör man sig.. och det kan man göra i timmar:) Eller hur Karin? Vi ska väl ses i Göteborg snart?


Stöten grand opening säsong 08/09
Efterfest:)

snö???

fy tusan...
nu har det fallit några korn.
Hoppas att de inte fortsätter... Minus idag..

hmmm...

Pendlar mellan träning och inte träning idag.

Sen jag har glömt mobilen.... Som vanligt och typsikt mig.

Jobb till 18:30 idag och imorgon.

Sen har jag blivit utsedd till "da Boss" idag när teamledarna har möte.
Hmm. funderar på om jag ska vara riktig sträng.. Eller inte.. jag ska hjälpa till med mail och telefoner så gott jag kan:)

tjatar inte och säger vad jag tycker. No hard feelings...

När jag var liten var jag den som gjorde som alla ville. Alltid redo för att köra på det som alla tyckte och tänkte för att passa in. På dagis har jag minnen av att jag härmade allas pärlplattor och klippte av håret när bästa tjejkompisen gjorde det. (fy va jag ångrade mig då)

Ju äldre jag blev och efter all psykologi på gymnasiet så insåg jag att jag måste tillåta mig själv att göra som jag vill. Kan inte alltid tillfredställa andra. Då lärde jag mig att säga ifrån. Vill jag inte så vill jag inte. Visst, det finns alltid undantag men den i slutändan så har vi våra egna liv att ta hand om.

Man vet inte hur länge man lever och man ska ta vara på det livet.

Jag är inte den som tjatar. Jag lärde mig av en bra kille att man alltid skulle säg vad man tycker och tänker. Fick det inpräntat i mig att andra inte vet hur jag tänker och det är så jag lever nu.

Helt omöjlig att faktiskt veta hur andra tänker i och med att vi är så olika och att vi har olika bagage. Alla har vart med om olika och alla reagerer olika i olika situationer.
Jag till exempel hatar sjukhus. Vill helst aldrig dit. Det ska till mycket för att jag ska släpa mig dit. Andra har inga problem med det men jag har det. Hur ska folk veta det om jag inte säger det. Har inget å göra med andra utan bara mig själv. Besökte aldrig farmor när hon låg där utan besökte henne när hon kom hem. Bryr mig om andra men också om mig själv och känslan jag får av sjukhus går inte att beskriva.


Spenderat 20 år av mitt liv med å bara tänka på andra i och med att jag har blivit uppfostrad till att det är mycket mycket viktigt och faktiskt glømt vad det är JAG VILL (no hard feelings parents. Har haft en mycket bra uppfostran som jag faktiskt är stolt över då jag faktiskt klarat mig mycket bra i livet tack vare er;) )

Säger man att man inte vill så vill man inte. Så tänker jag. En gång kan jag försöka övertala men sen ger jag upp.
Jag vet inte hur andra tänker om man inte berättar det.

Nu är våren här och vinterdeppen försvinner. Solen kommer fram och livet är lyckligt.
Finns så mycket att se fram emot och det är bara jag som väljer ifall jag vill vara lycklig eller olycklig.

och vem vill vara olycklig? :)Jag och Annie. Oslagbara i knasigheter. Saknar dig. En helg i Oslo var för lite när mna bara ses en gång i året!

Hur kan man INTE älska detta livet/ön?Idag är det gjort!
Semester till en av alla mina hem är bokade.
Kreta
Rethymno
Summer dream


Here we come!

Yasso!
Kan knappt vänta tills vi stiger av. En vecka i paradiset.
En vecka av minnen som kommer ploppa upp och
som jag år dela med mig till en av de jag håller av mest.

Kan det bli bättre?
Maten, kulturen, naturen, språket...

Nu när jag tänker efter får jag kanske slipa till min grekiska;)

Yasso!
Ti kanis?
Ella!


Hmm... de va som sagt snart 3 år sen... Va har jag mer lärt mig??

Ochi.

ena, dia, tria, tessera....?

Effaristo/poli


Åhhh. Tänk om jag får träffa alla mina busschaffisar!
Kommer nog börja gråta då.
Hoppas på att vårt plan är ett av de första som kommer så jag får springa ut och krama alla..
Undrar hur många det är som är kvar.

Måste träffa Mannolis.
och vågar man komma tillbaka till sin favorit Pizzeria?

Mycket som springer genom huvudet nu.

Minnen......

saknarDu Linni.
Ta ut skruvar, stålrör och platta i ben/fot och kom till jobbet

Du är saknad

våren i Oslo

Nu har verkligen våren kommit till Oslo.
Snön börjar smälta och solen skiner varmt varje dag.
Solbrillorna satt på näsan när jag gick till t-banan i morse vid kl 7. Galet. Första gånge solen vart så stark på morgonen. Det är verkligen ett tecken på att våren är här. Mars. Snart april.

Det nalkas Göteborg till helgen.
Göteborg.
Smakar lite på det.
Göteborg.

Kärlek!
Det blir en stressig helg.
Jag har 2 födelsedagar att gå på och prinsen har 3.
Tur att vi har nästan 6 heldagar under påsken som vi ska vara i Göteborg och Halmstad på. Ingen stress:) Kanske till och med en tur till Varberg. Ska bli skönt å komma hem lite. Blir nog bara någon dag men kramar och lite mys blir de nog allt. Ska lämna av lite vinter grejer som jag packat ner. Hade vårstädning i helgen. Lite dumt kanske med tanke på att det faktiskt fortfarande är runt noll grader när man ska till jobbet. Men nu behöver jag inte ha varma stövlar på mig längre och slasken hoppas jag försvinne. . .galet mycket snö för den här tiden om man jämför med hur det ser ut i södra sverige men detta tycker jag är lite...Till och med bord och stolarna i trädgården börjar titta fram. det är iallafall tecken på att det är mindre än en meter snö!

livet går vidare


för att slappna av så går amn tillbaka och sitter med  målarböckerna:)

känns konstigt.
Börjat söka jobb i Sverige.
Tiden går så himla fort...

Kom jag inte hit precis???

så mycket och visa och berätta

var dålig på å va inne h´är
Oslo är bra och masa från stockholm och göteborg/norge.

Nu är de  fest men sen blir de återberättalse.

Längtar hém och trött på att vara äldst.


ut ut ut!

men ikväll så tusna ska vi ha kul!

hamstad under påskn mmamma pappa!

puss

lovely afternoon


dagen i Oslo

Det har verkligen vart en underbar dag idag.
Kom hem tidigt - slutade kl 3 - och satte mig ute på balkongen.
Solade och njöt av solen. Ingen stress och jag hade lite "me"time
Håller tummarna att det är lika fint imorgon.

Älskar å ha på mig mina solglasögon. Då vet man att vår/sommar är nära


ny passion

jag har tagit upp en passion jag hade när jag var liten.

MÅLA

Nu kanske man tänker att jag kanske målar fint, kanske målar talvor. Men ikke.
Jag målar i målarböcker:)
Sån underbar njutning av att komma in i sin egna värld och glömma allt runt om kring. Jag har varit lite stressad på sistonne. Antagligen därför att jag blivit sjuk i 3 veckor (ka  vara mina blöta fötter efter slasken med:)) men nu har jag fått reda på ett sätt å slappna av och stressa ner.

Var med vännina i stan igår som upplyste om hennes nya grej med målarböcker och kom å tänka på hur jag alltid låg på golvet hemma hos mamma å pappa och målade medans jag lyssnade till olika talböcker som jag lånade på biblioteket.

Inga problem i världen fanns så och de var underbart och tiden bara försvann. Varför ska de bara vara kul å måla för de som faktiskt är bra på det? Jag har aldrig haft någon bra fantasi när det kommer till å måla men nu kan jag iallafall göra det som jag tycker är super roligt!

Ser fram emot att komma hem och sätta mig i solen på balkongen och måla . . .

Earth Hour

Du hänger väl på? För tredje året i rad släcks ljuset i en global jättemanifestation för miljön. Världen förenas i en enkel handling - att släcka ljuset under 1 timme. Förra året deltog 50 miljoner människor i Earth Hour. I år är målet 1 miljard människor. I Sverige föregår kungen med gott exempel och släcker ner på Slottet. Anmäl ditt intresse för att vara med här


Fick höra på radion att många stor/huvudstäder i världen är med på detta men INTE STOCKHOLM.
Va tusan är detta. På radion sa de att man kunde protestera mot detta till stadshuset på en mailadresse. Jag är inte den som är den. Hur svårt kan det vara å släcka ljuset i en timme?

Skrev:

Mycket pinsamt.

Hur svårt kan det vara egentligen?

Är Stockholm/Sverige för fina för att släcka ner en liten stund för miljön?

Att vara svensk har vart pinsamt andra gånger förutom detta.

För tusan! Gör något som gör att vi faktiskt ser stolt på "oss".

Börja med något så enkelt som å försöka ta vara på miljön.

Detta är inte lång tid det gäller. Miljön ska vara fin i framtiden med. En timme varje år kan människan ge miljön i och med att vi spederar många timmar /dygn med att förorena den.

Vi ska inte vara egoistiska... ELLER?


 


solen skiner över oslo

Lycklig. Så underbart det är med sol.
Pirrer börjar komma i magen och snart är sommaren här:)

Nu när jag gick till jobbet reste sig solen över bergstopparna och de va underbart att se klockan 6 på morgonen. Hostan har börjat släppa även om jag hostar en del på nätterna så känner jag mig mycket bättre och träningen kommer att påbörjas måndag nästa vecka.

Men först kommer helgen:)

Och till helgen blir det fest. Vi har bjudit lite vänner var och temat är cocktail.
Fina kläder
, välkomstbål, snacks, nya och kommande vänner.

Helgen är nära och jag kan bara inte vänta!
Nästa helg är det göteborg och det pirrar härligt i magen inför det med. Där nere är de kanske finare väder än här?
Om det nu är möjligt. I vart fall varmare:)

börjar gå mig på nerverna

hostade mig igenom natten.
Låg och vände och vred mig och hostade om vart annat.

NU gav jag upp.
jag är inte den som tar piller eller medicin.
Men jag har faktiskt inte tid med feber eller förkyldningar/hosta.

Vill inte ha "lungbetennelse" som de säger att jag håller på att få här i Norge så nu har jag köpt mig hostmedicin och ännu mer tabletter. Räknar med att vara uppe  gå igen till helgen för då blir de en speciell händele;)

helgen vecka 11

febern är borta och har ersatts med förkyldning - hes röst, lock för öronen och oendigt hosta.
Men nu är det helg! LOVELY. . . !

Fantastiskt lugn och mysig helg ser jag framför mig.

Igår såg vi på film och frossade i gotteri och idag kommer vänner över för att se melodifestivalen. Innan kanske en snabbis på stan och spendera min första lön som fastanställd?

Men just nu så avnjuter vi de 4 senaste avsnitten av the City. . .
Ingen stress. Precis vad min förkyldning behöver för att försvinna. Utanför ligger snön som fallit i veckan. Den är fortfarande inte borta men de struntar jag i för ska antagligen inte ut överhuvudtaget. Så det så

paket i posten av mamma @nnika


i helgen blir det mys

inget speciellt är planerat. :)
Så underbart de känns.
Får jag som jag vill blir de sängen hela helgen

Sängen och mys.
Boka resa till kreta!
Loonging!

rösten försvinner mer och mer....

kissa i snön?Fick denna bilden av Linni
Detta är en toalett som är gjord i snö.
Någon meter bort fanns en toalettrulle.
Humor mitt i natten av en svensk och en norska

gött

efter att knaprat piller hela dagen så kände jag mig väldigt bra. men nu när de åkt ur kroppen på mig inser jag att febern fortfarande är kvar på 39.

Bara en dag kvar på jobbet. Mer piller sen så är det helg;)

gjorde sjukt god potatis och purjo soppa idag. Familje recept! Suuuper gott!;)

svars besked

då kom man hemma med 39 graders feber igen.
livet är toppen

dåligt blodsocker? blodtryck?

Igår när jag tränade så kände jag ofta hur det svartnade för ögonen och att jag kände mig svimfärdig.

Nyss var jag på kurs. Stod snällt och lyssnade (på något som såklart vart intressant, Gääbbi - fick väldigt mycket klarhet i något som jag ofta frågar om) De sista minuterna så kände jag hur yrseln kom tillbaka och det började svartna för ögonen. Förstod ingenting för detta brukar ju ofta sker om man reser sig fort, men jag tänkte att detta brukar gå över så jag stod kvar och försökte koncentrera mig.

Efter en liten stund såg jag fortfarande ingenting - bara svart - och till sist började ljudet försvinna och står med ståfräs på armarna och halvskakar. Pinsamt och be om hjälp så jag försöker coolt luta mig lite mot väggen.

Nu sitter jag här och fattar ingenting. Fryser som in i bara den och försöker intala mig att jag inte har tid med sånt här för jag ska faktiskt träna. Svimmande jag nästan? Locket från öronen är nästan borta och susandet är nu borta.

En halvtimme kvar på jobbet. Det kanske blir bättre till klockan fem då - afrodance står på schemat:)


solen skiner i Oslo

Man kan ju inte annat än å le dagar som detta sker.
Tyvärr så är persiennerna nere så ner inte ut men vart ute under pausen och njöt (överdrivet kanske då solen strack i ögonen) av den varma solen mot ansiktet.
Enligt rykten så skulle de komma snöfall idag men jag är glad att det inte var sant. Det betyder att vi inte kommer att fortsätta med vinter utan att vi faktiskt tar steget mot våren/sommaren:)

Så här hade jag det förra året vid den här tiden.
Lovely!im back in the game

Träning för första gången på snart 3 veckor.
Skönt som tusan. Idag var det power - vikter, stänger och mage.
Benen skakade av ansträngning och det var underbart.

Imorgon är det afrodance som står på schemat. Spännande de ska bli

Ska man se ut så här i håret då tro?livet

satt precis och funderade över helgerna framöver.

Då var alla helger planerade 6 veckor framöver.
hmmmmm.

Och så träning på vardagarna.
Gött.

gammal kärlek rostar aldrig

Sitter och tittar ut och drömmer mig bort.

Resor.
fantastiskt
Minnen.

Längtar tills vi ska sätta oss ner för att faktiskt beställa en resa til en av mina favorit ställen!

Så många ställen att återse
människor att träffa
mat å uppleva
berättelser å återberätta
krama
sola njuta


Reseledarlivet var fantastiskt
Kreta är fantastiskt.
Rethymno är mitt andra hem

Och nu ska jag få dela med mig av detta till en jag tycker massa om !i Göteborg... eller i Oslo

När jag vaknade i morse befann jag mig i Oslo. Min första tanke var att jag var i Göteborg och ville springa upp och hjälpa till med frukost. Men ikke. Då var man tillbaka i vardagen igen och längtar tills om 3 veckor så man är tillbaka igen.

Haft en fantastisk helg. Trevlig fredag med massa prat.
Lördag fullt med aktiviteter. springande i stan, mässa för att hälsa på syster, titt på ny lägenet och tidigt i säng.
Söndagen var en slapp dag. Precis som vi önskade.

Tackar värdinnan för en fantastik helg. Ses snart igen:)fredag 6 mars

Medans H var på reunion med några från sin gamla skola passade jag på att hälsa på en gammal vän som jag hade turen att lära känna när jag och resten av 9orna var i Hemsedal. Det är inte alltid tiden har funnits till å ses när jag har vart  Göteborg men jag hoppas att vi får till det mer än vi gjort hittills:)

När jag kom väntades vin och (va sa du att de hette?) babbels torn(?)
Det blev lite nostalgi snack och lyssnandes på gamla låtar. Fick även modet att ringa en vän jag inte pratat med länge på grund av massa fram och tillbaka.

Ringen på bilden längst ner till höger är hans. En sån ring har jag letat efter länge. Ser den inte så bra men hade lite svårt att slita blicken från den ibland.

TAck för en fin kväll:)

den nya frisyren


kameran tillbaka och bilder på väg

Kameran övernattade hos prinsens syster och nu är det tillbaka i rätta händer och bilder håller på att laddas upp. Vi har nu lämnat Göteborg, snare än planerat men bilen är full med mat så vi klara oss ett bra tag.

Längs vägen ligger snön fint och det blir vitare ju längre upp vi kommer. HÄRLIGT! ... not....
Jätte härlig helg har det vart iallafall. Lugn och trevlig. Inga måsten. Nästa gång blir det att träffa vänner när jag kommer till Göteborg om 3 veckor.

Karin?
Linnea?
Christoffer?
Eric?

Så klart ska vi ju fira Phillis med som fyller systemmyndig:)

Snart destination Oslo

Väntar fortfarande på att prinsen ska vakna.
Han tassade in vid 4 imorse och jag låg avtrubbad i sängen och orkade inte ens öppna ögonen. Mummlade till lite och föll i djup sömn igen.

Planen är å ta mig in till stan och lämna tillbaka en tröja jag köpte mig igår innan jag klipte mig, men som jag nu ngrde när jag såg att den inte passade den "hårda" frisyren jag har nu. Fast å andra sidan till sommaren har de växt ut lite och då kan det bli snygg.

Nu kommer träningen igång också och sen passar frisyren ännu bättre in :)

I skrivande stund så hålls det på med gardintillverkning i lägenheten. Himla snygga de kommer att bli.

söndag 8 mars

Vaknade med snöfall utanför fönstret.
Härligt. . .

somnade tidigt igår. Sliten efter fredagen - tack Eric;)

Imorgon börjar jobbveckan igen.
Lagom nervös att visa mitt hår. Duschat och försökt platta till det men känns fortfarande ovant. Men har lovat frissan å ge det en vecka så gör det. En vecka. Hoppas att de har växt ut lite tills dess. Men hur tusan kan man klä sig till detta??

Saknar mitt hår.
Men en vecka kvar innan jag ska tjata igen.

rakat av håret?

oh maj gad!!

var ju hos frissan idag.
-Klipp av det nu annars ångrar jag mig igen, sa jag till henne

Pratat i nästan 2 år att jag funderar på att klippa av det. Velat men inte vågat. Efter många funderingar kände jag att det faktiskt var dax och testa det så att jag kan tänka på det. Nu har jag kortare än axellångt. Var väldigt nervös när jag insåg hur kort hon faktiskt klippte. Kortare än jag tänkt från början. Tyckte verkligen om det när jag var klar men nu när det blivit kväll så har jag insett att den stilen jag har nu inte passar till alla de kläder jag har! Hur i tusan ska jag klara detta?

Ska tvätta det imorgonoch fixa till det som jag vill ha det så får jag ta ännu en vurdering hur jag ska göra med håret. Det växer ju ut. Det är bara en cm ifrån att jag älskar frisyren. Glad att jag klippte mig  i ch med att jag tänkt på det så mycket och håret var så himla slitet. Men när jag ser på alla bilder med långt hår så kan jag inte låta bli att tänka...


"om jag bara toppat håret idag....."

-

Det vart lite stressigt går men när vi väl kom fram så flöt det på bra.
Vi möttes av korv med bröd och körde sen vidare.

Han på reunion
Jag till en av mina äldsta vänner.

Tiden bara flög iväg. Tanken var att det inte skulle bli allt för sent men helt plötsligt vart klockan 3. Tiden går fort när man har trevligt.

förföljer mig! ! !

Bor i Oslo, där är det så mycket snö att jag nästan bli flintskallig

Man kommer till Göteborg (30 -ish- mil söder om Oslo) och va händer om det inte snöar!
Man kan ju bli galen för mindre. Herrejissaness! VÅR VÅR VÅR VÅR!


i bilen till Göteborg

Nästan 2, 5 timme har gått sen jag satta mig i bilen.
45 minuter tog det oss att ta sig ut ur Oslo men nästan hela vägen har det vart smärtfritt.
Bara en och en halv timme kvar ca innan vi är hemma. Börjar bli lite hängiga båda två nu men det blir bättre när vi kommer fram och kommit vidare på våra planer i Göteborg. Nu känner vi oss ganska så stressade.

Har precis fått igång mitt internet som jag kommer att använda mig av när jag är i Sverige. Kanske slöseri med pengar kan man tänka sig men de kom med datorn så det är väl ok. Kommer ju behöva detta ändå om 5 månader och åker ju faktiskt hem då och då. Kan vara skönt att ha när man sitter på bussen/bilen neråt Göteborg/Halmstad från Oslo.

Tog mig nästan en timme att installera detta:S Trodde att jag var tillräckligt teknisk för överdrivet svårt var detta inte.
Får hoppas att vi kommer stanna å gå på toa snart för de börjar å knipa lite;)

packa pappas kappsäck


jag har en hatkärlek till att packa
så har jag verkligen inga kläder att ha på mig.
Vad tusan packas när man har ett klädskåp fullt med kläder men inga kläder å ha på sig??

packat och klart

sitter och ser ut över väska på sängen.
nästan färdig packad.

imorgon bär det av till Göteborg.
Kommer bli en lagom planerad helg.
Så fort vi kommer fram så åker vi vidare åt olika håll. Prinsen ska på reunion med gymnasie klassen och jag ska på reunion men en gammal vän.
Lördag blir det en stund i stan. Ska inom
syster och hennes företagmässan, klippa mig hos min favvo frisör i Göteborg och shoppa lite. Kvällen har jag inte orkat planara lika så söndagen.

Håller tummarna för sol till helgen:)

helgen närmar sig med stora steg

Imorgon åker vi!

Ska bli härligt att komma iväg lite. Andas ny luft.

Framför allt.. slippa all snö!

Längtar efter at vara på ny mark. Nu har jag vart i Oslo i 1 månad i sträck och de börjar kännas.
Hoppas på att det ska var lite sol i Göteborg så man kan strosa runt lite i stan och känna våren. Det var länge senajg längtade så mycket efter våren som jag gör nu. Pirrar i kroppen när jag tänker på vad som finns framför mig. Så mycket kul och spännande.

Nästa månad ska Kreta bokas. Väntar fortfarande på okej från jobbet att jag får semester men det ska inte vara några problem. Känner att det börjar pirra extra i magen inför hösten. Tycker att det ska bli riktigt spännande att börja om livet på riktigt!  


scones tillverkning

I förra veckan bakade jag och kombo.

SCONES.

Fantastiskt god måste jag säg.
Vi hade i solros och linfrön vilket gjorde det hela mycket bättre.
Jag var snäll och tog Gääbbis pass idag så jobbar till kl:18:30.
Inte alls sugen att sitta här i 2,5 timme till men gillar ju henne
så kan inte säg nej. Nu när jag jobbar över sitter jag och tänker
på hur gott de skulle vara med lite scones så här på kvällen.
nintedo wii


Prinsen och jag har precis spelat klart "tv show king". Man kan likna det med jepardy eller buzz. Behöver jag ens förklara vem som vann. Jag har bildbevis
I am, and will always be number 1


Hemmalagad sushi a la ALster

Lika imponerad varje gång vi är klara med våra sushi.
Tröttnar aldrig och gott som tusan är det.
Mycket billigare att göra själva än å gå ut och köpa och så får man välja var man ska ha i dem.
Jag har alltid cravings på sushi och prinsen säger aldrig nej till mig när de kommer till det heller.

Jag kommer igår för två somrar sen när vi had en riktig sushi period. Det enda jag ville äta då va sushi

sushi
sushi
sushiupp, upp och iväääg

från att ha varit nere på marken och krälat när jag nu på väg upp igen.
och det känns underbart. . .

pirr i magen och en längtan efter framtiden.
suget i magen blir bara större och större.

5 månader kvar i Oslo.
3 av dem är sommar.

Mycket kommer att ske innan jag ska hem:)

Stöten - grand final
hem till Halmstad.
fira prinsens syster
Kreta
Sommar
semester
sol
bad
Stöten innan sluthelgen

Nu ska vi bara blicka frammåt.

Tisdag 3/3

Ny dag nya möjlighetern.
Slasken är ett faktum här i Oslo.


I och med alla benbrott i min värvaro nu så blir det Göteborg till helgen.
Tanken var en fest med våra vänner i helgen men nästan alla har skadat sig/hade förhinder så får hitta en annan helg.

Göteborg i helgen = reunion och träffa en vän jag inte sett på över 2 år.

Tiden går så himla fort.

Träffade vännen i Hemsedal när vi gick i 9an. Rätt intressant att vi (en kille och en tjej) fortfarande håller kontakten efter 10 år. Vi var så små och de va svårt att hålla kontakten när man aldrig ses. Men det var galet många/långa telefoner och pappa drog sig ofta i håret pga dem. Ska bli kul å ses igen.
 
ser OCKSÅ fram emot helgen som inkluderar en klippning av det riset som sitter på huvudet. Tanken var att vi skulle ut och festa men blir det tillfälle för fest så blir de nog bara lungt för känner mig inte tipp topp ännu.


tillbaka till verkligheten

Då var man tillbaka på jobbet igen. Något dövare än vad jag brukar vara då jag har lock för båda öronen på grund av förkyldningen och en aning hängig. Tanken var å träna idag men får börja imorgon istället. Idag är sista dagen för att vara slapp.

När jag tittade ut genom fönstret imorse efter en strålande helg med solsken så såg jag att snön åter igen faller från himlen. Och ingen är gladare än Anna-Lena. . .
NOT!!!
Nu är jag trött på snön!
Nu är vi inne i mars.
Att man ska behöva svära. . .

Men vatusan.
Nu ska jag fortsätta jobba. På med leendet igen.

Härliga minnen från helgen


Allt man planerar händer inte alltid men man ska ändå tänka tillbaka på bra saker. När jag tänker tillbaka på denna helgen tänker jag på massa fina saker. Vi begav oss mot
Tryvann igår för att någonstans där så skulle det finnas ett torn där man skulle kunna se över hela Oslo. Jag hade min bestämda mening att det inte låg vid Tryvann - prinsen menade att de va Tryvanntårnet, och min vanliga tur så hade han efte rmånga om och men rätt. Även om vi inte insåg att han hade rätt förrän det var försent hittade vi en mysig plats i Oslo som vi inte visste om . Ett mysigt café men fantastisk utsikt. Köpte oss lite kaffe och kaka och mös lite.För att avnjuta mer utsikt åkte vi till andra sidan Oslo - till den lägenhet vi bodde från maj-oktober 2008. Uppe på ett berg med fantastisk utsikt och hade lite nostalgi. Även om helgen inte blev som vi planerade så fick vi tid å umgås och utträttat goda gärningar. Flick -  kombo är nu hemma så man kan ta hand om henne.Bottom line - jag är lycklig med dig

butna ben/armar hit och dit

En kollega och vän till mig gav oss besked att hon hade brutit benet. Brutit det dagen innan helgen som hon hade längtat efter. Det är inte sant tänkte jag då.

Igår får jag ett missat samtal av min tjej kombo när prinsen och jag är på väg ut ur Oslo kommun för att ha en romantisk middag bara vi. Ringer upp lite senare och när jag hör gråten i halsen på henne så ber jag prinsen raskt vända bilen tillbaka till Oslo. HON HAN BRUTIT HANDLEDEN.

Senare på kvällen får jag reda på att min bättre häft från jobbet, vän och kumpan Linni har brutt foten med och har fått opererats.

Tycker man inte att de borde vara ok att få lite vår då? Alla har ramlat på isen.


Hämtade söta kombo hos legevakten, hämtade hennes saker i stan och körde hem henne till oss, där hon hör hemma:)

Gick upp halvtidigt idag för att skjutsa henne till legevakten för att de som det såg bra ut.För er som kört i Oslo vet att det inte är det lättaste och jag gillar inte att köra här. Men det var bara att sätta sig i bilen och styra ut från parkeringen.
Som tur var så såg armen fin ut och hon var inte inne länge. Lagom tills jag kom gående för att ha parkerat bilen.

Dagens schema är i vilandes tecken. Film, film, film och mys.

Chips
Pop corn
Coca cola
Förtidiga påskägg

Men det får man när det är synd om en.
Jag - fortfarande lite krasslig sen febern i veckan
Hon - bruten arm

Men vi klarar allt tillsammans;)


(jag var den första som fick skriva på gipset. Skrev min första tanke: Mahal kita. Känner mig så inspirerad från att vi nu börjat planera resan till Filippinerna. - meningen betyder "jag älskar dig")