Grattis Fredrika

Idag fyller min guidekollega och skolkompis år. Söta söta Fredrika! Vi gjorde Kreta tillsammans efter skolan i Båstad å har vart vänner sen dess. Snart kommer hon ner till Göteborg tillsammans med Annie (även hon en vän från Båstadtiden) och trion är fulländad:)

Prinsen är då i Stockholm så det blir en riktig tjejhelg. Myyyyysigt!


Besök från Nikki

Nikki har sovit över då hon skulle till mässan i Göteborg. Bodde tillsammans i 1 år i Oslo och har inte setts på över ett år så de var underbart att se henne igen.

Pigg å glad med massa sprall i benen och karg kände mig som Oslo-AL igen. You bring out the best in me sweetie:-)

Massa flams, mys å snack hela kvällen igår. I morse gick vi upp tidigt(riktigt trött nu) för att äta frukost på café innan hon åkte hem till Halmstad igen...

Ses snart!!


Hipp hipp hurra

Fyllde år igår och även om jag inte älskar att bli äldre så ÄLSKAR jag att fylla år. Jobbade kväll så firade inte så mycket men mös när jg kom hem en liten stund med ett glas vin å snacks

Nikki(min kombo från Oslo) är på besök. Så himla mysigt. shoppat å ätit gott.

Testar blogg.se app som kommit ut. Toppen att kunna blogga via mobil/ipaden


God morgon!!

I min lägenhet någon månad innan vi flyttade in. Det har vart två tidiga morgonar i rad på jobbet så idag tog jag sovmorgon. Vaknade klockan 10 å de är så skönt att ligga å dra med en lika morgontrött kise och sambo. Ska städa lägenheten idag då jag får finbesök av tjejerna och hinner inte städa efter träningeninna de kommer. Har step pass med kollegan josefin idag och tänkt jag skulle springa några km innan det passet. Lika bra att stiga upp ur sängen nu så dagen kan börja:-)

Morgonträning har guld i mun

Från att vara en morgonpigg tösabit till att vara helt förstörd... När kom det??? Klockan ringde kl 06:00 imorse då jag skulle upp å träna men snoozade i en halvtimme. Sen var det bara upp och köra indoorwalking. Behöver bygga upp kondition och benmuskler. Anmält mig till finalloppet den 5 november här i Göteborg. Går ut "lätt" och kör 1 mil. Aldrig sprungit en mil (bara 0,5 på 44 min) så tanken är att jag ska orka en mil och fortästta mot 2,1 mil i maj under varvet:-) Nu gäller kaffe och frukost med sambon och sen en dusch:-)

Då blir det till att gå upp halv 7 imorgon...

img_2746 (MMS)

Då blir det till att gå upp halv 7 imorgon för att träna upp benen. Jogga hem från jobbet. Ca 5km på 30 minuter. Grymme mig!


kan nog vara så att jag har hittat en bra frisör i Göteborg

Testade på en lets deal på frisörer i Göteborg idag. En av de mesta hårkunniga frisörer jag träffat. Och en av de ärligaste.
Han blev lite orolig för mitt hår och undrade om jag stressar mycket och äter dåligt för jag tappar mycket hår. För mycket hår. Äter dåligt kan jag inte tänka mig då tillsammans med träningen är mat mitt livs kall just nu. Men stressar har jag nog gjort hela mitt liv. Sen måste jag äta mer fisk/ev. tabletter som ersätter fisk. Istället för massa inpackningar å krämer till håret som alla andra frisörer tjatar om så gav han mig en lektion i hur man äter och hur man beter sig för att håret ska må bra.
Toppen bra kille. Stackarn hade dock fått för mycket att göra själv på grund av alla deals så han var lite stressad. Aldrig träffat någon som kan fixa mitt hår på en timme och då han inte visste va han tog sig an när jag bokade in min tid så hade han bokat in en annan efter mig efter en timme. Men tro det eller ej han blev bara 5 minuter försenad.
LÄTT att jag återkommer för en klippning hos Dani!

gårdagens usch

 

Vet inte va de var med mig igår. Måste ätit ngt konstigt för jag blri bara sån när jag jag gjort det. På 2 röda så fick jag feber på jobbet igår och sen kändes det som om knivar högg i magen. Gick dubbelvikt hela vägen hem från jobbet och däckade i soffan när jag kom hem (men söta Lucia i min famn). Sen var jag sängliggandes hela kvällen och tydkte synd om mig. Hade de inte vart för att prinsen satte på datorn så hade jag legat och stirrat i väggen hela kvällen för orkade knappt vända mig i sängen.

 

Såå ynklig.

 

Idag är det lite bättre. Fortfarande lite feber men det är inget som lite alvedon klarar av att hantera. Hemskt att säg men jag har inte tid att vara sjuk. Ska klippa mig idag. Sen ska jag till jobbet och där ligger en del saker och väntar på mig så det är bara att masa sig iväg. Vila kan jag göra en annan gång. (typ i december/januari i Fillipinerna :)

 

Älskar att var piggare så nu är det bara att rycka upp sig, svälja alvedonen och sticka iväg till stan coh fixa till ruffset.


nytt grönt/vitt/rosa i lägenheten

Har inga gröna fingrar så vi får se hur länge den här pärlan klarar av att överleva i vår lägenhet. Elelr snarare hur länge den klarar av att leva i och med att vi har en katt som älskar att tugga på den.....

Träningsplan

Min söta och inspirerande vän Karin (som snart ska börja träningsblogga) tipsade mig om en sida: http://my.asics.se/my/plan/.
Redan gått in och registrerat mig och det är en lycklig AL som tittar på asics nya träningsplan för mig. De är helt plötsligt kul att sprina. Hr kan det vara kul när jag tidigare avskydde det? Men jag är glad att jag känner så. Karin är så bra på att peppa och självklänslan blir bara bättre och bättre.
D känns fantastiskt att vara igång med träningen igen. 4 ggr i vecken känns lite ibland då jag helst hade velat träna varje dag men jag får nöja mig med att göra det nu. Måste springa någon gång med utöver de passen jag bokar in så det kanske blir 5 ggr i veckan.

Vi älskar dig!


Mysmorgon med Lucia

Jag har vaknat en gång i timmen inatt av att det har blåst så in i bomben...skulle tränat nu vid sju men är så trött i kroppen och i huvudet så avbokade i sista sekund. Så nu jag ligger jag i sängen å funderar på att gå upp ändå. Så mysigt att vara uppe på morgonen med tända ljus och kaffe i en kopp och kolla på morgontv. De blir nog att gå upp. Kan inte komma på att jag har haft det exakt så sen jag kom hem från Oslo. Där vart det sån lyx att göra det då jg inte trodde att vi skulle ha TV4 där...

träna träna träna

Alla måndagar är jag ledig. Alla måndagar under september och oktober börjar prinsen runt kl. 10:00 så jag har planerat in alla måndag förmiddagar att springa. Idag var första gången jag sprang själv och på löpband med en lutninge på minst 2,5 bara för att det ÄR lättare att springa på band än.
Första gången jag springer själv och anledningen till att jag inte vill springa själv är att jag vet att jag är en som ger mig alldeles för fort. Jag behöver någon som kan pusha mig. Var så nära att ge upp efter 4 km men jag överraskade vekligen mig själv till att jag måste orka 5 km. Joggade nästan hela tiden vilket gjorde att jag faktiskt slog mitt rekord på halvmilen. 30 minuter. (bra för en som jobbar 2 ggr tidigare om man inte räknar gympan på gymnasiet för 10 år sen)
Blev så glad så jag fjortsatte och jogga/powerwalkade nästan 7 km.

J A G   Ä R   G R Y Y Y Y Y Y Y M !


farmor

 

Snart är det 3 år sen älskade farmor gick bort. Det känns konstigt.

Varje gång jag är utomlands så vill jag skicka kort till henne för jag vet hur glad hon brukade bli när hon fick kort. Önskar att jag hade skickat mer kort i mina dagar och att det fanns en adress jag kunde skicka till (även om jag vet att HON inte läser) bara för att kunna skicka.

 

Men hon finns alltid hos mig när jag sover ovanför mitt huvud. Saknar dig....


nytt i lägenheten

I somras blev de en vända till Gekås och igår så tog vi en planerar tur till Ikea.

Vi har bott i vår lägenhet i över 1 år och har fortfarande inte kommit jätte lång ti lägenheten men nu börjar vi känna att det är kul å fortsätta.

Lampan står nu i vid min sida av sängen i fönstret. Tillsammans med den så ser ni min älskade Ipad 2 där jag har allt. Kalender, anteckningar, spel, bloggar, träningstanker, resultat osv.

Under ipaden så finns mitt smyckesskrin som jag verkligen behövde. Organiserat är livet :)

Ovanför skrivbordet så finns nu två hyllor men mappar och lådor. Förvaring är vekligen något jag brinner för. Fråga mig inte varför. Prinsen brukar mest sucka när jag kommer springande i butiker med nya korgar i händerna. Tur att han stoppar mig annars hade vi haft så många korgar i lägenheten :)


Christian the lion

Det var något år sen sist jag såg den här men jag satt och lipa som en barnunge lika mycket ändå. Vad naturen är underbar!!

Lääängtar!!

Mindre än en månad kvar bejbi!!! Snart kommer Fredrika och Annie!!!

Veckans schema

Måndag: hinner inte med något pass men ska utmana mig att försöka springa minst 40 min nonstop på gymmet med 3,5 lutning. Jag ve att det ÄR mycket lättare att springa på bandet än i verkligheten en de är så tråkigt att springa själv så börjar lite lätt ute. PLUS så får jag sånna blåsor av mina uteskor så ska köpa nya efter lönen...
Tisdag: indoorwalking innan jobbet
Onsdag: skivstång
Torsdag: klippning och antagligen en vilodag
Fredag: step
Lördag: springa med Karin?? Iallafall springa
Söndag: Step med Josefin (hon vet inte om det än bara )

Ikea

Love it... Prinsen har jobbat natt så när han kom hem i "morse" vid halv 11 så hade jag redan vart å tagit en morgon prommenad, städat lägenheten och köp en tumstock. Tumstocken var till för vårt Ikea besök... Nu har vi fixat vid datorplatsen ( 2 nya hyllor med en hel del förvaring vilken tillfredsställer mitt behov av organisera) och köpt en ny lampa... Nästa månad vankas de en köksö och ett vitrinskåp:-) lääääängtar! Loove

träna träna träna

Jag känner mig verkligen som en kung just nu. Jag är så himla bra! (jag vet att man inte får säg det i Sverige men de skiter jag i). Fy tusan va bra jag är. Tränar 4 dagar i veckan och jag älskar det! Hade velat träna mer med tror inte det är bra att ta ut sig för mycket i början.
I måndags var det step med Josefin.
I onsdags körde jag och Karin styrka.
I torsdags var det ett hårt indoorwalking pass.
Ifredags gick jag hem från jobbet.
Igår (lördags) sprang jag och Karin för att sen köra ett stenhårt step pass)
Idag tänkte jag ut och jogga men får blåsor på tårna med min askor när jag springer så ska in och titta på nya när lönen kommer.
JAG ÄR AWSOME!

Världens finaste pojkvän

 

Jag älskar dig världens bästa pojkvän!

Älskar att du vill det bästa för mig och gör mig till en lite bättre människa.

Älskar dig för att du stöttar mig både med högskoleprovet OCH göteborgsvarvet!


underbara du




Betydde så otroligt mycket för mig när min pojkvän berättade för mig
att han var stolt över mig för att jag anmält mig till Göteborgs varvet.
Han har till och med erbjudit sig att träna med mig... ÄLSKAR DIG!
Nu när jag har bestämt mig för att springa Göteborgsvarvet (2,1 mil) så kommer det bli lättare för mig att hålla mina mål. Bokat in 3 pass den här veckan och sen ska jag springa med min kompis Karin (som också ska springa varvet. )

NYA MÅL I MITT LIV!!





Förra sommaren besteg jag och några vänner Kebnekajse. Det var en härlig mål som var svårt att nå men det kändes underbart att vara en av dem som klarade det trotts att det var några längs vår väg som vände för att det var för jobbigt.


Nästa mål jag har är  G ö t e b o r g s v a r v e t ! ! ! Så lycklig jag blev när jag hade betalt inbetalningsavgiften igår. Kommer bli hur jobbigt som helst men samtidigt jätte härligt. Får se det som jag gjorde med Kebnekajse utmaningen. Det kommer att bli hårt men kommer bli otroligt stolt över mig när jag väl kommit i mål.

Filippinerna i mitt hjärta....

Min mamma är från Filippinerna så när jag var yngre försökte vi åka dit varje eller vart annat år.

När jag blev äldre så hade jag inte råd att åka med men förra året bestämde jag och min pojkvän oss för att vi skulle åka.Det var så underbart! Få visa honom den delen av mig som han inte sett. Och få visa honom Filippinerna var fantastiskt. Alla skillnaderna. I år åker vi igen. Det blir nog sista gången på ett tag. Det finns så många andra ställen vi vill besöka men jag vet ju att Filippinerna finns kvar. Samt min söta släkt (vad jag saknar er!)

Nu är det mindre än 4 månader kvar tills vi åkte till Filippinerna igen. Tiden har gått fort. Tyckte jag var i Filippinerna nyligen. I år ska även prinsens mamma följa med. Ska visa henne hur mammas släkt har det (vi ska bo i mammas hus) sen ska vi åka och bli turister på kända Boracay dit det verkar som att alla åker :)

17 veckor kvar
(mindre än 4 månader....)

Mål!

Mitt mål med livet är att vara lycklig.

Lycklig över hur jag tillbringat tiden i mitt liv.
Lycklig över hur jag är som människa
Lycklig över valet av vänner.

Jag ÄR glad över alla mina beslut jag tagit.
Misstag gör jag ofta (klantigare än mig vet jag inte om man hittar) men allt jag gjort har format mig till den jag är i dag. Mycket stolt över hur jag blivit.

Men någon som jag måste bättre mig på är min träning. Jag har blivit lat. Eller bekväm som jag brukar ursäkta mig med när jag åter igen avbokar ett träningspass. I och med den här starten på bloggen så ska jag ta tag i mitt liv.  Jag råkar tycka att mat är det godaste som finns men tack vare det så har jag också gått upp 10 KG sen jag bliv tillsammans med min sambo för 4 år sen.

Nu har det gått så långt att jag inte orkar med mig själv och det gör mig ledsen. När jag var yngre tänkte jag aldrig över det jag stoppade i mig. Förstod aldrig varför hysterin att man skulle vara smal fanns. Men det börjar jag förstå nu.

Träning för mig betyder hälsa.

Nu när jag inte tränar längre är jag ofta trött, orkar inte lika mycket längre och är ofta sur och grinig. Därför den här nykicken.

Dock tror jag inte på att man sätter långsiktiga mål när det kommer till träning. Börjar lie i taget. De närmsta 2 veckorna så ska jag försöka gå till gymmet 3 dagar i veckan och inte äta godis/dricka läsk.

2 veckor
14 dagar

det borde väl inte vara några problem??????