ryser

Hjälper alltid när jag är nere. Får mig alltid att le. . .


Kattvakt


Älskade musse mys när han är som bäst


När prinsens pappa åker iväg så brukar vi stå på listan för att passa Musse. Det var vår tur igen förra veckan och jag hade möjligheten att ta hand om honom i en hel vecka. Söndag till fredag. Måndagen var jag ledig så då låg vi båda två i soffan och degade. Han var i mitt knä och jag spelade tv spel. En underbart härlig mysdag bara vi.

Mer kärlek än så kan man nog inte få. . . typ


vaxkabinetten i NEW YORK - the last day


The King and I


B e e n   t h e r e   d o n e   t h a t


N E W Y O R K - day four

2000 träffade jag en tjej från Oslo när jag var på språkresa i Torquay i England.
Glad att vi lckats hålla kontakten i 10 år. Försöker ses varje år men nu hade det gått 2 år sen sist. När jag en dag fick se på fenomenet "FACEBOOK" att hon skulle till NYC så blev jag glad. Det betydde att hon skulle vara där när vi kom.

Vi möttes upp de sista dagarna. Åt på fancy restaurantes och pratade.

Hon är tranier i NYC då hon jobbar på bank i Oslo. Fick kolla in hennes lägenhet som hon får låna av banken så länge hon är där. Underbart vacker och det bästa är att alla som bor i huset får tillgång till penthouset på 40e våningen. Vi var ju bara tvugna att åka upp och se hur det såg ut. Solen sken och det var näst intill vindstilla!



Senare på kvällen så möttes vi - jag, Micke, Anette och hennes kompis - upp på en jätte god hamburgarrestaurang på fifth avenue inte långt bort från hennes lägenhet. Så otroligt god bugare för en liten peng.



Där va 4e dagen slut. Dax att åka hem. Tillbringade till och med en timme framför datorn på vårt hostel. Så skönt att bara ta de lungt. Vart igång 24/7 sen vi kom och de va så skönt att bara ta de lugnt.

N E W Y O R K - day 3

Som alla andra dagar så vaknade vi (läs jag) tidigt som tusan. 

Dagen till ära skulle vi ta båten ut till Frihetsgudinnan. Turen va gratis då vi köpt ett 2dagars pass med turistbussen. Toppen! På vägen ut så åkte vi förbi ena tornet av the twin towers (Det andra tornet passerade vi redan första dagen).




Efter 30 minuters båtfärd fick vi se henne på nära håll. Stor och en himla massa folk!!!



Ännu en sak att checka av på min lista :)
Nästa sak var att se på min lista var Perry street no 6 a.k.a Carrie i SATC... Micke hade vart duktig nog att kolla upp gata och stadsdel så det var bara att försöka ta tunnelbanan dit utan att åka vilse. . .


N E W Y O R K - day two




The Zoo in Centralpark, Brooklyn Bridge and the Statue of Liberty

Vaknade tidigt som tusan, fixa sig och sen upptäcka staden.

Katedraler (me likey)
Harlem - svarta och spanska
The New York museum
Turistbussar


Under dag 2 började shopping på allvar för mig.
Under första dagen letade jag bara efter en väska som jag kunde ha under semestern. Men andra saken på min shoppinglista var att hitta ett objektiv till min systemkamera. Lätt. Det var att leta efter en bra affär och dra kortet.

Tjänade 2000.- som mamma skulle säg då det var så mycket billigare än i Sverige.

Större delen av dagen stod i shoppingens tecken.



New yooooooork! day O N E



2 veckor sen jag och bäste vännen kom hem från NY city efter att vart borta i en vecka. Minne minnen minnen.
Vill åka tillbaka och uppleva storstaden igen. Igen och igen!

Tittat igenom bilderna och kom på att jag inte visat dem för någon som inte vart hemma hos mig.

Vi åkte tåg tidigt på morgonen ner till CPH. Vi hade turen att komma över. Tågen efter oss hade tydligen elfel och kom inte över bron mellan SV-DK. *pust*

KOm fram sent på kvällen i NY och vi rog en prommenad på fifth avenue för att elta efter restaurang å äta på sen gick vi och la oss.

Det bästa var att vi kunde sova ut så länge vi ville pga tidskillnaden. Vaknade 13:00 svenska tid men det var 07:00 US tid så vi hade fortfarande hela dagen på oss. Det var bara att hoppa in i duschen och sen

upplev

UPPLEV

U P P L E V !





Vi köpte 2 dagarspass på turistbussen och åkte runt å tittade för att få en översikt av staden.

 D E N   S T O O O O R A   S T A D E N !

Time Square
Greeniwich Village
Perry Street
Bleeker street
Soho
Wall Street
Statue of Liberty
Ellis Island
Upptown
Downtown
East side
West side
Chinatown
Little Italy


Åkte upp till Rockerfeller center och såg större delen av Manhattan. FANTASTIC! Avslutade första dagen med att gå på comedy club! Skrattade massa! Det är något jag rekommenderar alla som sak till NY.


harmoni


hösten är här!

 

 Bild: förra hösten , prommenad med svärmor och prins i Göteborg


Tittar ut nu om dagarna och ser hur lövens färg ändras från frönt till gult, rött och brunt. Älskar hösten (så länge de inte regnar) då den är så vacker. Älskar långa höstprommenader i skogen med halstduk, mössa och vantar. Mer sånt ska jag ha tid med under denna hösten....

 
2010-09-28 10:00

grattulerer med dagen!!

 

26 år....

Kännt länge att jag känner mig så ung men känner att åldern börjar stiga lite för mycket. Haft den där åldersnojan ett tag nu men idag när dagen D kommit och grattulationerna välde in från höger och vänster så blev jag lycklig. Tänk va mycket jag vart gjort i mitt liv. Så många olika ställen i världen jag vart både på semester och jobbat. Tänk så mycket härliga vänner jag fått.

Och jag har träffat min prins under mina äventyr. För att fira ska vi snart bege oss ut och käka tapas med två av mina närmaste vänner. Prinsen tog själv kontakt med dem coh de va kanske meningen att de skulle vart en överraskning men han kunde inte hålla sig. Men ser fram emot det. !! 

 2010-09-27 17:26 -

från frissering till raclette

Hemma i halmstad hos mammisen. 

 Kom hit i förmiddags och mammisen bjöd på brunch och vi satt och pratade. Vid kl 13:00 så skulle hon på till körskolan med lillebror så jag passade på att kolla om min favorit frisör var ledig och det var han. inte vart där på 2 år så vi hade mycket att prata om. Han gav mig som vanligt en uppläxning hur man inte sliter på sithår (jag har så torrt hår eftersom jag plattar mitt hår så ofta så visste att han skulle läxa upp mig egentligen).

 

Underbart med nytvättat hår (med en underbar massage i hårbotten till det) och han berättade hur han tyckte att mitt hår skulle vara för att få fram mina lockar i nacken. Älskar Thomas som frisör. Han vet och kan så mycket. Pratade även om att jag var intresserad av att förändra min hårfärg och även där hade han mycket bra ideér. Så sällan jag får förslag när jag är i Göteborg hos min frisör där. Då ber man mig bara att jag ska ta med mig en bild på hur jag vill se ut. Men Thomas berättar precis va han tycker. ME LIKE! 

Kommer nog hem efter att vi varti i Filippinerna och besöker honom för en färgning av håret.

 

NU är vi hemma och testat Raclette. korv och ost, aubeginne och tomat och sen in under grillen. Sååå gott!! Grillen är tänd och nu vankas det födelsedagsmiddag!

Jag och mamma samt bilder på maten

2010-09-25 17:15 -

hemkommen från jobbet

 Vi i receptionen

Det är bokmässan i Göteborg och de märks! Alla hotell är fullbokade.

Dagar som dessa under mässan står jag inte bara i receptionen utan i bar och serveringen så det blir mycket springande och mycket som ska hållas i huvudet samtidigt vilket inte alltid är så lätt. 

Galet trött  så ska nana nu. Ska upp lite innan 6 imorgon...

 

 2010-09-23 22:56 -

 

 


S.p.i.c.e. och Lipp


Jag ikväll...


Mötte upp närmsta vännen Micke efter att han slutade jobba för att fira hans födelsedag. Började med att gå till Spice vid Saluhallen här i Göteborg.New York resa om TVÅ veckor. Blev något glas där.

Efterråt bestämde vi (jag egentligen) oss för att gå vidare. Gick till LIPP på avenyn. Sist jag var där åt jag en fantastiskt osttallrik och det blev en sån igen för min del. Vuxenlivet börjar komma ikapp mig. Kommer ihåg när jag inte förstod hur man kunde beställa ost till efterrätt. NU kan jag inte förstå hur man INTE kan beställa ost till efterätt. Sån underbar smak! Älskar ost. Vill inte något annat än beställa ost när jag är på restaurang.

 
OST OST OST OST!!!

 

Aja... ny dag imorgon med. Nu ska jag nana med prinsen. Ska inte börja jobba förrän hal 3 imorgon så ser verkligen fram emot en mysmorgon med honom. Inte haft de på så länge jag kan minnas....

 

Over and out!

 
2010-09-23 00:08

postkodmiljonären!

Lycklig över vinsten


 

Grattis till mig!!

Min prins ringde till mig på jobbet och undrade när jag kom hem.

Fått brev från postkodmiljonären där det stod grattis till vinsten!!

 

NIIIIIICE!

Kommer dock inte in på kontot förrän om en månad men alltid trevligt men en lite tjockare plånbok. Speciellt när det vankas NYC om TVÅ veckor!!

 Lite rikare och det är bara första månaden jag betalar in! Underbart sätt att bidra till omvärlden! Spänning får man också. Alla pengar som blir över går till olika fonder.

Nu sticker jag ner till stan för att möta upp micke mus. Fira att han fyllde år igår. Blir säkert ett glas vin eller tre.Vi har inte setts på någon vecka på riktigt så de ska bli toppen. Kanske till och med hinner prata lite USA innan vi ååååååker!

 
2010-09-22 17:23 -

Grattis favorit Micke Mus!

 


Bäste vännen

Världens bästa Micke fyller nästan jämt idag. Hipp hurra på din stora dag!

Om 2 veckor är det du och jag som rular i USA! Amerikanarna får passa sig.. OM vi kommer in... Ses imåååån! 

2010-09-21 23:39 -

 

 


Hotell övernattning



September 2009, Orsa Björnpark

Ligger på hotellet och ska snart lägga mig. Då favoriten jobbar natt och inte sover hemma så lyxar jag tll det med att sova över på jobbet så jag slipper gå upp kvart i 6 utan kan sova en halvtimme längre. Niiiiice!

 2010-09-21 22:41 -

New York 6-12/10

2 veckor och 1 dag kvar!!

Pirrar som tusan i magen när jag tänker på det. Jag och min bästa killkompis ska ner och var där i drygt en vecka. Är antagligen för kort tid men bättre än ingenting. Från början var det bara en weekend men vi förlängde de med någon extra dag.

 Min vän jobbar på ett reseföretag och fick lite rabatter så det blir en ganska billig resa med flyg och hostel vid centralpark. Min pojkvän var där men syster och pappa 2008 och sitter nu och tittar igenom bilderna och längtar. Älskar att resa!

Ska till och med försöka unna med en kameraobjektiv om jag hittar något bra. Ska shoppa på forever21 och älskade Victorias Sectret!!!!

Ska även träffa en gammal språkresevän jag träffade år 2000 som flyttat dit. Ska bli så fantastiskt mysigt. Äta på restaurang och gå på club!

Frihetsgudinnan 

 


Taget från Empire statebuildning

Central park

Timesquare

 

2   v e c k o r   o c h   1   d a g ! ! 

 2010-09-21 12:17 -

tisdag 21 september

Jag och favoriten skulle ha sovmorgon tillsammans på länge och tanken var att sova till iallafall kl 09:00. Men halv 8 ringer på de på dörren. Vi fattar ingenting. Det var PEAB killar som skulle byta en skåpslucka. Som tur va kunde jag somna om men nu är jag lite fööör trött.

Ikväll jobbar pojkvännen natt och jag jobbar kväll och börjar tidigt imorgon så det blir nog att jag sover på hotellet.

Ska bli skönt att slippa gå ull 05:45 imorgon och kanske sova en halvtimme längre. Det är en 4 dagars arbetsvecka som börjar idag för till helgen är jag ledig.

 

 2010-09-21 11:48

ledig måndag

 Älskar måndagar.

 

Måndagar för mig betyder alltid ledigt.

Nu när hösten kommer betyder det även träning. Jag och en kollega har testat på ett "step 2" pass idag. Svårt men himla kul.  

Haft en riktigt slapp dag annars. Vaknade kl 10. Så underbart att få sova ut. Dock har handleden blivit konstig - sover jätte konstigt så det är nog därför . Det känns som om den är stukad men det brukar gå över. . .

 Imorgon får jag och min prins den första morgon på länge tillsammans. Vi ska båda jobba vid 3-tiden så det ska bli supermysigt!

 

Nu sitter jag sliten efter träningen och tittar på nyheterna. Det här valet har rört om ordentligti Sverige . . . 

 
 2010-09-20 22:08 -

hemmagjord tapas

Vi hade bestämt att det var myskväll ikväll så när jag kom hem sliten efter jobbet så gick vi direkt och röstade för att sen inhandla ingredienser till tapas.

Har blivit riktigt frälst på Tapas. Perfekt för en som mig som har beslutsångest och jag får äta allt jag vill från menyn. Fyller snart år och då kanske det blir mer tapas???

Haft svårt för bacon och daddlarna innan men blev helt tokig när jag testade de på en restaurang och det var lika gott idag.

Nu är snart valvakan slut och har en klump i magen. Känns konstigt. Tyckr det är läskigt att så mycket som 6% av rösterna gick till fel parti.

Med den klumpen ska jag nu gå och lägga mig. Sjukt sliten och ser fram emot att få sova mer än 5 timmar inatt. usch va jag . . .

 

 

Bild: Tapas - quesdias med kyckling och mozarella

mozarella och tomatsallad

vitlöks/chillifrästa räkor

fetaostfyllda körsbärstomater

baconinlindade daddlar

friterade bläckfiskringar

härlig aioli

 2010-09-20 00:21 -

kräftskiva i Ingared, Göteborg

Efter många om och men så visade sig att jag skulle få gå på årets första (och kanske sista) i Ingared strax utanför Göteborg. En kollega bytte med mig så jag kunde komma ut till vännerna och frossa i kräftor.

 

Fick sms av min prins igår när jag satt på jobbet. Han informerade mig att kan skulle köpa kräftor för 299kr/kg. Gillar att studenten lyxar till det. Men hur kan de vara så dyrt??? 

Haft en vecka med lite sömn och skulle dessutom upp kl 06:00 idag så det blev vatten för mig och lyckades hitta en bil som skulle hem tidigt till Göteborg så jag fick vila lite.

 


 

 

 

översta bilderna: Anna och Sofia, vackraste Lina, en sovande pojke klockan 22:00.

nedersta bilderna: hej kräftan, lina och malin dansar loss, jag mumsar på baguetten

Tackar Andreas och Sofia för en mycket uppstyrd kräftskiva för 30 personer, med musik, sänghäften, quiz och goa såser. Stämmningen var verkligen på topp!!

 2010-09-19 22:46 -

spänning

Bild: kärlek från kräftskivan igår.


 

Sitter hemma i min soffa och tittar på valvakan.

Riktigt överraskad av hur engagerad jag blivit i det här valet. Försökt titta på många debatter och frågat många frågor. Mitt andra år jag röstar (borde egentligen vara 3e men jobbade på Kreta när förra valet var och brydde mig inte - jag vet jag skäms).

 

sitter som på nålar. Funderat in i det sista på det här valet. Läst, diskuterat och lyssnat.

Skulle jag rösta på det jag tror är bra för Sverige eller skulle jag taktikrösta även där för att det kanske är bäst för landet.

 

Lite orolig för siffrorna jag ser på tv. Mår illa . . .

Får en konstig känsla i magen. . .

 

 
 2010-09-19 21:32 -

känner pirr i magen

 

 

Mini me

 

 


 

Det är så mycket som står på spel och val som måste väljas nu förtiden.

Rött, grön eller blått.

 

bla bla bla.

 

va händer nästa år för min del?

Jobb eller skola?

 

Sitter å drar mig i håret. Börjar ju snart närma mig mer 30 nu och måste iallafall hitta mig.

 

Vem är jag????

 

 

Tänk va lätt de va när man var liten...

 
2010-09-15 23:14 -

Nytt i lägenheten

Blogginlägg med bild

Det nya inredningsprylen jag blev förälskad i. ELDSTADEN!

 

Körde ett hårt step pass igårkväll. var helt slut när vi var klara. Fick tillfälle att köra med min favorit stepledare. Nästa gång är det på onsdag igen.

 

Efter passet var det att åka hem igen, duscha, snurra ihop håret i handduken, på med pyjamasen och sätta mig i soffan med ett glas med rödvin, tända eldstaden (som är det närmsta en brasa jag kan få ha just nu) och mysa till det.

Tycker det är fantastiskt mysigt när det börjar bli mörkt ute så man kan börja tända ljus igen.

 

MYYYYYSSS

2010-09-07 09:21

september 2009

Nu när datorn äntligen är ok igen efter cirka ett års tid så blir jag lite nostalgisk när jag tittat igenom alla foton som finns här. Tiden går så himla fort. 1 år sen vi flyttade från tryggheten i Oslo med alla underbara vänner, bra jobb och bra lön till Göteborg för att hitta nya vänner, ingen ordentlig bostad, sämre lön och ett jobb man inte visste så mycket om eller kände någon.

 

Nu så här ett år senare så känns de mesta ganska bra trotts att jag saknar Oslo lite med allt som de innebär.

 

 

Mitt september 2009 i bildkollage:

 

 

 

I början av september fick vi ett andrahandskontakt här i Göteborg så vi tog å hyrde oss en lastbil för att flytta. Bland annat så städade vi ur mitt flickrum i Halmstad för att de om där fanns ngt som vi ville ha med oss till vår nya hemstad.  

 

 

 

Lite om och men, samt någon tur till Ikea så vår den första lägenheten klar för inflytt. Då började jakten på "den-rätte-bostadsrätten".

 

 

 

Kunde inte hålla mig. En månad efter att jag lämnat Oslo bakom mig så flydde jag tillbaka för att vara med på "lönningspilsen som sker när lönen kommer in på kontot. Kollegor/exkollegor möts i stan för en öl eller oftast fler och ännu oftare så slutar det i kaos. Ett roligt kaos. Älskar mina gamla kollegor!!

 

I slutet på månaden åkte vi upp till den gamla arbetsplatsen  S T Ö T E N  för att fira min födelsedag. Fantastiskt ställe även om snön inte är där. Grillning och Orsa Björnklitt  stod på schemat. 25 år fyllde jag då...

Önskar jag kunde fylla det i år igen. okej. Jag bestämmer att jag inte blir ett år äldre utan jag fortsätter vara 25, just so you know!


 

2010-09-01 22:42 -

2 dagars jobb har gått efter semestern

på besök hos mammisen i sommarstaden Halmstad


Älskar att vara tillbaka på jobbet igen. Söta gäster och härliga kollegor som får mig att le. Dock är jag galet trött. Idag var första dagen som jag gick upp kl 06:00 efter semestern och de var tilloch med så att jag inte hörde när klockan ringde så prinsen fick väcka mig.

 

Sitter i soffan och myser framför tvn. Ska snart ladda upp för att åka till gymmet. Älskar rutiner! Äntligen har gymmet öppet som vanligt och alla passen är tillbaka. Mitt favvo pass är Step favorit ledaren Louise. Från att vara en lite grå mus som inte vågar röra sig till en gassell (är den grasiös tro?) som flyger fram på step plattan och rullar på höfter, armar och ben (?).

Nu jäklar ska träningen prioriteras och kroppen ska få röra sig galet mycket.

 

 

 
 2010-09-01 17:25 -

sista semesterdagen

Blogginlägg med bild

 

Middag med mamma och prinsen under besöket hemma.

 


 

Imorgon börjar jobbandet igen. Efter 3 veckors semester så ska jag börja min första vecka med att jobba 6 dagar. Men ser faktiskt fram att komma till jobbet även om jag ÄLSKAR att vara ledig och få betalt men tror inte det skulle gå att ordna.

 

Dock så åker jag till New York med min bästa killkompis om 1 månad och 1 vecka. Sååå lovely det kommer bli. Behöver verkligen semester. ha ha ha ha.

 

Idag har jag vart på Ikea och investerat i en mysig höst. Massa ljus med olika dofter..

Nu är det film mys med ett glas rött till för att få ut de mesta av sista semesterdagen...

 
2010-08-30 21:13 -

far och dotter

 

Pappa och jag när han var och hälsade på mig i Göteborg i sommras


 

Nu har jag vart hemstaden Halmstad i en dag och har inte hunnit gå utanför huset eller ätit mycket då jag sorterat bland allt damm som samlats i 26år. Överdriver inte när jag spenderade större delen med att nysa när jag kom längst in i garderoberna i mitt flickrum. Huset ska säljas och har livat att se om det är ngt jag vill ha innen dess.

27 dagböcker totalt kom jag upp i. Suttit och skummat igenom alla, haft jätte nostalgi, mindes tillbaka och njutit. Samtidigt är jag jätte lycklig över att jag inte är i tonåren längre. Usch usch usch. Jobbigt att vara en känslosam  t ö s a b i t  full med hormoner. Skönt att jag har blivit visare och oroar mig (iallafall inte lika mycket) som jag gjorde förr. Allt löser sig bara man har tålamod känner jag mer nu förtiden.

Läst igenom alla (nästan för hade ett 20 tal flitiga brevvänner) gamla brev som tyvärr ligger i soptunnan nu, skrattat och blivit varm i kroppen av alla fina ord.

Läst alla arbeten jag hade i gymnasiet och hade faktiskt glömt bort alla höga betyg jag fått, så klappade mig själv lite på axeln.

Men en härlig sak jag hade glömt var 2 stora lådor som stod längst upp i förådet. 2 lådor från min 20 årsfest där jag hade massa godbitar ( jag ville ju flytta hemifrån i den åldern och planerna fanns där innna jag flyttade utomlands istället och var tvungen att lämna de hemma)
I lådan fanns de massa gottigheter som bla:

massa fina glas
ugnsformar
ljus
minnen
handukar
koppar
långa teskedar
underlägg

osv
osv


Lätt att de ska med till lägenheten i Göteborg. Dock orkar vi nog inte ta med allt denna helgen så det blir nog att jag flirtar med mor eller far nästa gång de ska upp. Eller kanske till och med syster yster om hon kommer snart....

Nej nu blir de sängen. Ensam inatt då prinsen jobbar lite imorgon emn sen kommer även han ner :)

 
 2010-08-26 23:10 -

Den nya lägenheten!

 

Blogginlägg med bild

  
Sår här såg det ut när vi flyttade in i april. Det har tillkommit en hel del mer saker i vår lägenhet som jag kommer lägga upp allt eftersom här. Har under hela mitt liv längtat efter en lägenhet som är "min". En lägenhet att inreda. En lägenhet där jag kommer stanna lääänge där jag inte känner att det bara är tillfälligt.

När jag jobbade på Kreta, i Stöten, på båten och i Oslo har jag inte kunnat vara seriös med inredningen för jag visste att de inte skulle vara för evigt så energin till att inreda fanns inte. Nu älskar jag när lönen kommer så att jag kan byta ut den mot saker till lägenheten. Det kliar i fingrana och det känns helt fantastiskt att se hur lägenheten förvandlas till något som känns som hemma... för oss båda två :-)

 

Notering till mig själv: kom ihåg att köpa skoförvaring i garderoben!

Notering: köp matchande handukar - förslag ljusgrönt

 

 
 2010-08-25 17:03