adventsmys på 1a advent

Prinsens och min mammi var på besök igår för adventsmys.
Halmstad besöket hade med sig kräftor, hummer, räkor och krabba med sig (och revbensspjäll till Henrik). Så underbart! Vi bakade lusekatter och pepparkakor. Pepparkakornas form spårade ur, men förväntade mig inte annat när vi umgås :)

Skaldjurskoma fortsatte till julmyskoma. Mitt Halmstad besök stannade över natten.

Idag åkte jag med prinsen när han skulle till skolan och stannade på gymemt coh körde en timme. Precis kommit hem från gymet igen då jag körde ett step-pass med en kollega från jobbet.



Vår mys middag med efterrätt ;)


Välkommen onsdag!

Inatt har vart en riktigt jobbig natt. Vaknat säkert 6 ggr inatt för att kolla på klockan så att jag inte missar att gå upp. Sovit oroligt och drömt massa konstiga saker. Helt slut och mest sugen på att komma hem efter jobbet och krypa ner i sängen igen. Det är alldeles svart ute och jag riktigt känner hur kallt det är.

Nu ska jag försöka vända den här dåliga morgonen till något positivt. Trivs riktigt bra på jobbet så det ska bli en fröjd att gå dit och träffa alla så måste blåsa bort min suriga min och gå ut i den härliga snön jag älskar och glömma bort att jag är tröttare än tröttast.

Note to myself: ring frisören!


Jag och ... ehm Lisa i lördags...


snaaart 1a advent..


årets adventsljusstake - made by me

Sitter med handduk i håret efter att ha kommit hem och duschat efter 1 timme på bandet på gymmet.  För två veckor sen tog jag tag i träningen igen. 4 ggr i veckan ska det tränas. Vinter 2010/2011 är det som gäller.

24 dagar kvar!


Kvällsmys.... Första glöggen för den här s...

img_1179 (MMS)

Kvällsmys.... Första glöggen för den här säsongen;-)


25 dagar till total lycka



Ganska mycket tjat från min sida här. Henrik kommer nog tröttna på resan innan vi kommer iväg. Men saknar min släkt. Saknar dem så otroligt mycket. Saknar en del av mig själv.

Men det bryr jag mig inte om just nu. Besvikelsen jag fick känna
förra året gör att jag längtar ännu mer det här året. Fast vågar inte känna att det är på riktigt förrän vi är framme i mitt favorit land.  

2 5   d a g a r   k v a r!


måndag den tjugoandre november tvåtusentio




Haft en underbar  " M E "   d a g  . Vaknade tidigt (trodde först jag var försenad till jobbet men efter ett tag kom jag på att jag inte jobbar idag), satte på kaffe, väckte prinsen, ät frukost och tog det lugnt. När prinsen gick till skolan så gjorde jag mig klar för att ta mig till till centrum för att handla ricinolja. Läst mycket om det, speciellt hos
Denise så tänkte att jag skulle testa.

Haft sånna cravings på baconinlindade daddlar och bläckfiskringar med aioli så tog mig inom affären för att överraska prinsen när han kom hem. Hann komma iväg och träna. Fortfarande lite slö men det är säkert bara för att jag var förkyld förra veckan. Nu sitter vi slöa och myser. Tänt alla ljus i lägenheten.

 Älskar när det är så här mörkt för då får man tända ljus så tidigt. Vi är verkligen duktig på att konsumera ljus i den här familjen! Men det här såå mysigt!


slappe söndag



Indianen biter på geväret. Ugh!

Det var en fantastiskt kväll igår. Den tog slut alldeles för fort. Idag hade jag en ordentlig sovmorgon. Sov till lunch. Myst i soffan för att sen ta oss ner och unna oss på den nya pizzerian strax utanför oss. Sen tog vi tag i att storstäda lägenheten, dammat, torkatgolv samt tvättat. Nu är alla ljusen tända och det är fräsch och mysstämmning.

Ska snart ta upp lite naturgodis och sätta på en film. Imorgon så är det slappa över. " träningspass är inbokade och det ska bli sååå härligt att röra på mig igen.


26 dagar kvar!


Vilda västern 20 november 2010

Var på födelsedagsmaskerad igår. Så otroligt festligt. När vi kom dit möttes vi med tequila shots som fördrink och "corn and chilli" som mat och blev ledda in i the salooon.  Alla hade fått olika personligheter och det var så himla festligt!

Jag och Henriks beskrivning va så här:

Wyatt Earp & Dahteste
Earp är sheriff i den lilla staden Tombstone i Arizona och är känd för revolverstrider i O.K Corral. Dahteste är indianhövdingens orädda dotter som smugit sig till byn för att ta tillbaka sin stulna häst. Hon råkar där på sheriffen som blev blixtförälskad. Förhållandet får hållas hemligt då Wyatt redan är gift.

Vilken lyckad kväll och alla var så festliga! Här kommer ett bildregn!











Hela gänget!


Älskar sånna här fester! Super festligt!
Tack till värdparet och tack till alla galna cowboys, fångar oss rödinga (indianer)


Första RIKTIGA snön!! Underbart!

img_1178 (MMS)

Första RIKTIGA snön!! Underbart!


Maskerad!!



måste ner till stan för att leta kläder tills på lördag. Over and out

Jag är så himla kär

Vi är uppe i 3½ år när vi åker till Filippinerna.

 Idag har jag vart ledig och haft massa tid å titta tillbaka i den här bloggen. Började blogga innan vi blev tillsammans och hade glömt hur ång tid det tog för mig innan jag fick honom. Alla tankar vi haft och hur unga vi var. Hur vi har utvecklats tillsammans.

Möttes i Stöten och blev jätte bra vänner. När vi slutade jobba så åkte jag fortfarande och hälsade på honom i Göteborg. Som vänner! Vi hade så himla kul och en dag blev jag tok kär. Det var en blixt från klar himmel. Tanken hade inte ens funnits där. Då började jag "operation - fånga Henrik".  3   m å n a d e r   t o g   d e t .'
 Från Valborg till 1 augusti. Många tårar och "allvarliga snack" om att vi inte passar. När jag gav upp så ångrade hans sig. TOK PELLE


best friends 2007

början på förhållandet 2007

Åker till Egypten tillsamman november 2007

Julmarknad på Liseberg med svigers innan vi tar en andra säsong i stöten 2007

Lediga kvällar i stöten tillbringades i Tipi 07/08

Upplevde massa kul tillsammans den säsongen 07/08

För andra säsongen i rad ordnade jag en personalfest. Denna gången skulle vi ut i jungeln. 07/08

Receptionsavslutning i toppstuuga  april 2008

Fkyttar till Oslo maj 2008, början på något nytt. Vi flyttar ihop

Firar henriks systers studen. Åker heme n snabbis från Oslo maj 2008

upplever Oslo. YUtflykter varje helg sommaren 2008

Gifter oss inte men köper namnsmycken i julklapp. vintern 2008

Bara för attvi slutatjobba i stöten betyder det inte att vi inte kommer tillbaka. 2008/2009 var vi där flera gånger.

Åker till Kreta för att uppleva mitt gamla yrke som reseledare. maj 2009

Flyttar till Göteborg för att stanna. Skaffar en bostadsrätt ochblir sambos PÅ RIKTIGT!!

Inflyttningsfest



Så otroligt tacksam över det liv vi haft tillsammnas. Utvecklats coh gjort det vi velat. Så mycket minnen tillsammans och vill att vi ska hålla på så här hela livet. Blir kanske inte mer flyttar som vi gjort innan men uppleva uppleva uppleva. Växa tillsammans. Jag är otroligt lyckligt lottad som har de så här bra.


pilipino boatcruise


från Egypten under vattnet i hopp om att se delfiner...

  t r i v s   b ä s t   i   v a t t n e t . . .


nedräkning!



5 dagar kvar -  Johns place i Varberg

6 dagar kvar- Maskeradfest hos Hanna och Rickard!

19 dagar kvar
- vinprovning med jobbet.

27 dgar kvar - julbord med svärfar

33 dagar kvar - Filippinerna resan börjar!


prinsen 25 år

För några veckor sen var det en helg i prinsens tecken. Hade en överraskningsmiddag på restaurang med många av hans vänner samt släktkalas med både hans och min släkt.

18 pers dök upp till vår lilla lägehet men de var hur mysigt som helst.
Bjöd på ryggbiff a la mamma och svigers hembakade tårta.


Så otroligt gott med pesto, permesan och rostade pinjenötter. Serverades med grönsallad och potatis gratäng.

servitrisen och värdinnan för kvällen

min systers internskämt med Henrik. Henrik misslyckades med att koka ris TVÅ GÅNGER sist när vi var i hemmastaden Halmstad....

Pappi coh en långhårig prins

Henriks mammi och syster. Hade ALDRIG klarat av den kvällen om hon inte vart en pärla och hjälpt mig. Vi stod i käket i 5 timmar med tårtebak coh matlagning
.

V I   E   S Å Å Å   B R A   T I L L S A M M M A N S ! ! 

Men prinsen fick sin 25 års dag firad ordentlig. Det är huvudsaken. Love you!


söndagen den 14 november 2010


mammi å jag med sushi i måndags i Halmstad

Efter en galet full 6 dagars vecka på jobbet så har jag en ledig dag imorgon. Otroligt mycket på jobbet men de har gått hur bra som helst. Hade underbara danskar och konferensgäster på middag i lördags och det var nog en av de bästa dagarna på jobbet. Skrattade, serverade mat, vin , mer vin,  hade massa kollegor runt mig och njöt av alla gäster. Vi var ett perfekt team och allt gick som en smäck. Men om det gick som en smäck i går kväll så gick det kanske mindre "smäckigt" idag. När danskarna försvann så kom alla andra gästerna som bodde på hotellet för att äta frukost. Då kom det 4 barnfamiljer med som skulle ha frukost utifrån. Skrik skrik skriik och massa kladd överallt.

helt slut efter den här dagen så vill lägga mig nu. Halsen är sliten.
Riktig sovmorgon imorgon för att sen ta mig till gymmet och förlänga mitt årskort. MÅSTE fortsätta träna. Bklir galen utan det.


semester


med vy över frihetsgudinnan...

1 månad och 5 dagar kvar. . .

Smakar på det lite. Filippinerna. Längtar så det gör ont!


Den första snön har kommit


stöten säsong 07-08



Igår kom den första snön. Kändes konstigt att titta ut genom fönstret när jag vaknade och såg snö komma från himlen samt ligga kvar på marken. Och så var det hela dagen. . .

Hel slut efter gårdagens jobb och nu sitter jag här med 5 ½ timmes sömn i kroppen redo för nästa pass. Ska unna mig en härlig prommenad hem efter jobbet med musik i öronen och laga mat med prinsen. Får ta vara på all tid vi har tillsammans.

ha en underbar dag!

När hungern dyker upp kommer crazymom till...

img_6807 (MMS)

När hungern dyker upp kommer crazymom till undsättning. Kalkonen är ute ur ugnen och söndags prommenaden är avklarad


Shopping i stan. Stooor tavla i hallen som...

img_6807 (MMS)

Shopping i stan. Stooor tavla i hallen som ska fyllas med kärleksminnen. Nu hem till svigers på kalkonmiddag. Men innan alla kommer blir de en härlig höstprommenad med kamern i högsta hugg. Min svigers är en av de mest underbaraste och härligaste som finns.


Linni - du och jag och Fooooosball



När vi jobbade för Hafslund Sikkerhet innan vi slogs ihop med Seduritas DirectSprang jag och Linn-Helen alltid till foosballbordetnär vi hade rast. Vi var "hekta" som Linni så fint lärde mig. Inte besatt men näst intill. Vi stod och skrek och skratta vilket tydligden var underhållande då de andra ofta kom ut och tittade på. Något roligt måste man ju unna sig menade vi.

Saknar henne. OTROLIGT. Min bästa vän i Oslo. Vet hur man piggar upp. Ett halv år sen vi sågs. Inte alls bra. Vill upp snart så ska se till att det inte dröjer allt för länge. Men antagligen blir det iallafall 2011..

MISS YOU!!!!


november 2008 kom snön ordentligt


Tryvann är dit man åker när man bor i Oslo. Niiiice



I slutet på november 2008 (när vi bodde i Oslo) bjöd Henrik mig på en resa till Hemsedal. När jag slutade jobbat så stod hand utanför och vi tog oss till Hemsedal för en härlig helg tillsammans.

Så mycket mys vi hade för oss när vi bodde i Oslo. Så mycket kvalitetstid tillsammans.



minnen från november 2009

Tiden går så otroligt fort. Tänk att det var ett år sen det bara var 1½ månad sen vi skulle åka till Filippinerna och det inte blev av. Nu är har det gått ett år sen dess och snart åker vi ändå. Synden som ger sig!!

Det jag direkt tänker på från november 2009 är när vi åkte till Lidköping och går på inflyttnigsfest hos Karin och CJ. Bodde i en stuga på säkert 10 kvadrat. Mini liten. Det vär även där som jag tappade min nya systemkamera i en flod. Grät och grät floooder.

Det var uuuunderbart att träffa mina stöten vänner igen. Lycklig över att jag träffat dem och är samtidigt så ledsen över att alla är så långt bort. Nackdel att flytta hela tiden.


Vår söta lilla stuga som vi tryckte in oss två i.

Värdinnan Karin och söta Hanna


Karin jag och Underbara Anna.


Kvällen bjöd på skratt, prat och underbara minnen jag bevarar nära hjärtat!


en av mina förebilder!



Följt henna så länge kan jag minnas. Underbar kvinna, ärlig och försöker njuta av livet.
Har skrattat och gråtit till hennes blogg. Alla lär sig något av henne. Tro det eller ej...

t r e d j e n o v e m b e r t v å t u s e n t i o



senaste tillskottet: digitalfotoram



Usch som det regnar och blåser ute.  Inte alls sugen på att gå ut. Men måste ju ta mig till jobbet på något sätt. Det är stunder som denna jag önskar att jag hade bil. Köra från garage till garage utan att behöva gå ut.
Gått upp lite tidagare idag för att hinna med att packa träningsväskan för täånkte ta en prommenad till gymmet i stan för att hinna med ett pass efter jobbet. De håller på att bygga ut mitt gym jag brukar gå på så får testa samma företag fast inne i stan.

Igår slog det mig att det är exakt 1½månad kvar tills jag äntligen kommer iväg till Filippinerna. 3 veckor med sol och bad. 3 veckor i mitt favorit land. Första gången sen 2003 jag får fira jul med pappa och första året sen 2003 sen jag fick vara med mamma å fira hennes födelsedag (de har alltid åkt till Filippinerna på vintern och jag har aldrig haft råd att följa med) men nu så ÄNTLIGEN!

Träffa:
kusiner
Farbröder och mörbröder
Kusinbarn
gammel mostrar

Vara med om:
se när gammelmostrarna tillverkar choklad
åka vattenbuffel
duscha i en balja
bo i bungalow
ligga på stranden och njuta av värmen
äta mango så att de sprutar ut ur öronen
Dricka vatten från en ung kokosnöt
Tugga på sockerrör
Shoppa facet av mig på SM
Få massage
Pedikyr och manikyr

åka till:
Bantayan
Iloilo
Janiuay
Boracay
Cebu city

Alla gamla minnen sen 2003 (då jag var där sist) poppar upp och resfebern är ett faktum. Älskar den sida av mig själv. Och älskar att vi snart åker till Filippinerna!!!!!

a n d r a n o v e m b e r t v å t u s e n t i o



Foto: time square oktober 2010
Fotograf: me me me me


Vi börjar komma iordning på riktigt i vår lägenhet. Det enda som saknas är saker på väggarna. Efter mycket om och men så tog jag äntligen tag i saken och nu har jag framkallat en canvas. En stor canvas av ett foto jag tog när jag var i NYC (inte den jag har med här i inlägget).

2-7 dagar ska det ta. Hittade ett bra företag som guidade fram till rätt storlek och var billigare än de flesta emn som bara koncentrerar sig på canvas. 

SPÄNNANDE! 

AL testar



För andra gången nu så har
Linas Matkasse ringt på dörren och lämnat matkassar fulla med mat till oss. Vi köpte en testpåse förra gången och blev så pass positivt inställda att vi fortsatte.

Grunden till att det jag gillar tanken bakom Linas matkasse är att vi får hem 5 recept varannan vecka med tillhörande ingredienser. Det är olika recept varje gång och det är ihop sydda av en deitist som följer tallriksmodellen. Tycker det är jätte kul att laga mat och blir otroligt inspirerad när man får testa ny mat. Sen är det ju jätte skönt att slippa handla mat så ofta som vi gör. Saknar en ICA butik hos oss där vi bor nu så denna lösningen är perfekt :)

Kanske börjar ci lära oss att äta nyttigare med mer fisk och grönsaker!