SVAR FRÅN STADSHUSET

Fick svar från stadshuset. Ett svar de säkert kopierat och skickat till alla som mailat på grund av den reklamen oavsett om de skrivit annorlunda så skickar de säkert samma svar till alla:

Hej,
 
Earth hour är en manifestation för klimatet. Det är inte, på långa vägar, den enda symbolhandlingen för klimatet. Vi i Stockholms stad anser att budskapet "släck lampan - rädda världen" är ett förlegat budskap som sänder felaktiga signaler. Vi vill hellre sända budskapet "byt en lampa - rädda världen" eller ännu hellre byt bil eller bygg ut fjärrvärmen.  Stockholm är ett internationellt föredöme i världen. Vad vi säger räknas och vi ska därför "ge alla våra öron, men endast några få vår röst", för att citera Shakespeare.   Då undrar naturligtvis många; Vad är det som är så farligt med att släcka lampan? Varför är Stockholm inte med? Svaret handlar om betydelsen av att vi når resultat i de förhandlingar om klimatåtaganden som kommer att äga rum mellan EU:s medlemsländer i Köpenhamn. Världen befinner sig i ekonomisk kris och kraftig utveckling samtidigt. Västvärlden utmanas av Kina och Indien och många fler. I Europa och inom EU har vi länder med traditionellt sett stark ekonomisk utveckling och länder med det motsatta. Flera av EU:s medlemsstater, både nya och gamla, har i allt större utsträckning börjat se ett motsatsförhållande mellan en ekonomisk utveckling där medborgarnas levnadsförhållanden förbättras och en miljö- och klimatmässigt hållbar utveckling. Någon entydig sådan motsättning finns inte. Det visar FN:s klimatpanel och det visar exemplet Stockholm mycket tydligt. I Stockholm släpper varje stockholmare ut ca 4 ton koldioxid ekvivalenter per år (Sverige 6 ton) och i Finland är motsvarande siffra 12 ton (USA 22 ton). Målet för Stockholm är att komma ner till 3 ton år 2015. Det är en mer långtgående målsättning än vad någon annan stad har.  Varför vill inte Stockholm delta i symbolhandlingar? Vi fokuserar för att se till att minska stadens miljöpåverkan framför att delta i symbolhandlingar. Vi fick nyligen ett kvitto på att vårt miljöarbete är framgångsrikt när vi utsågs till Europas första miljöhuvudstad. Vi fick också utmärkelsen för våra planer för framtiden. Staden arbetar bland annat med att ersätta alla stadens egna bilar med miljöbilar, vi har bildat ett bolag för att öka produktionen av biogas, vi har tagit fram en elbilsstrategi för att möjliggöra att citytrafiken är i det närmaste utsläppsfri och bullerfri 2030, vi har en Klimatpakt med företagen där vi tillsammans arbetar för att minska klimatpåverkan, två stadsutvecklingsområden ska miljöprofileras, vi planerar för ny kollektivtrafik, för bättre framkomlighet för cyklister och mycket mer. Det är bra med tydliga kampanjer och manifestationer som engagerar, men det är i dessa sammanhang mycket viktigt att välja rätt budskap. Vår tilltro till stockholmarnas miljöengagemang är stor, den 28 mars såväl som årets alla övriga dagar. Läs mer om stadens miljöarbete och utmärkelsen som miljöhuvudstad på
 
http://www.stockholm.se/-/Nyheter/Klimat--Miljo/Europas-forsta-Miljohuvudstad-koras
 
  Med vänlig hälsning
**** *******




De va så mycket text så de tog sin lilla tid att ta sig igenom detta.
Fick jag svar på frågan. Kanske. Men politiker är bra på att veva in svar...
Jätte bra att man satsar så mycket som Stockholm gör. Tummen upp för det. Men min fråga gällde ju inte va Sveriges huvudstad gör för att se till att miljön blir bättre utan varför de inte ställer upp och släcker ner. Hur svårt är det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback