från -28 till -13 grader

fantastiskt!
Det kommer att vara kallt på toppen men inte så kallt som igår.

När vi kom fram igår efter många om och men så var vi överrens om att inte festa. Fick ett sms av en säsongare om utgång sen var löftet om en hemma kväll ett minne blott.

Ville dock ta det lugnt. Idag ä det nyårsafton och vid 11 ska jag upp och sola en sista gång innan året tar slut. Ikväll lakas det 3 rättersmiddag på Brasseriet. Vi är ett sällskap på 14 st som ska underhålla varandra. Ska bli riktigt kul trotts att jag inte känner alla.

Sitter och vakar över min hårt sovande pojkvän som snoosar för 4de gången nu. Borde väckas nu tycker jag

Förbi Malung.1 timme kvar till stöten


På väg till stöten


Bild: kör upp till stöten


Kört fel några ggr hur det nu kan bli så eftersom vi kört denna biten så många gånger de senaste åren. Så fantastiskt varckert. Det har vart massa snö nästan redan från första stunden så kan verkligen föreställa mig hur det är när vi kommer fram.

Har iallafall 2 timmar kvar.
Börjar bli uttråkad Tur att den nya iphonen är med så at man har kunnat tittat på lite serier medans pojkarna busar i framsätet.

Missar afterskiin men tar igen det imorgon. Solat lite inför morgondagen och dess firande. Vet inte om jag vågar mig på en gång till d jag har blivit ganska brun. Hade vart skönt att jämta till lite då jag igår kom hem med två vita ringa runt ögonen efter plastbitarna. Får se....

4 dagars slappande gör oss gott. Åk i Trysil gör det hela bara ännu bättre!

Ha de så fint!

Grattis älskade mamma på födelsedagen!


Bild: kärlek!


Du är fantastisk!


Tänker extra mycket imorgon


Foton: kärlek till mamma.


Imorgon är det bara hälften kvar.
Jag älskar dig mamma!


2010

Galet. Skriver ofta år 2008 fortfarande och nu ska jag lära mig 2010.
Ett nytt decenium.

När vi var i Varberg hos svärmor så pratade vi om detta.

Förra deceniumet handlade för mig om att bli vuxen. Första tre åren handlade om att ta på mig rollen som gymnasieelev. Växte ordentligt som människa när jag förstod att "Ledarskap och kommunikation" var den bästa linjen jag kunde tagit. Blygheten försvann och jag vågade lita på att jag var bra. Självförtroendet växte och hade en av de 3 bästa åren i mitt liv.

Resten av deceniumet handlade om att upptäcka livet. Pluggade till reseledare, jobbade utomlands, säsongade, flyttade till Oslo, jobbade på båt och nu sista året av deceniumet så har jagflyttat till Göteborg och är redo för att ta mig an nästa del.

Är inte klar med att upptäcka livet utan snarare galet ivrig över vad som finns mer. Men trött på att flytta. Skaffat mig en lägenhet med min kärlek och längtar till det nalkas inflytt. ÄNTLIGEN ett stabilt hem. Som jag längtat efter det i alla dessa år!

Framför mig så har jag mitt beslut om vad jag vill med mitt liv. Vad händer här näst. Det enda som är inplanerat är att jag ska ta igen den förlorade Filippinresa nästa vinter. Men sen så är det fritt fram för allt som kan vara bra för mig.

Många snackar om nyårslöften.
Försökt att hålla sånna med jag tänker istället ge mig mål med livet som gör att jag mår bättre:
-Säg ofta att jag älskar familjen.
-träning är bra för kroppen
-höra av mig till vänner, även de jag inte sett på länge
-göra det lilla extra av det mesta.
-fortsätta försöka tänka positiv. vet hur det är att vara negativ då jag spenderat över en vecka i besvikelsen nu.


Stöten finns alltid där

Börjar sakta men säkert komma tillbaka från att vara riktigt deprimerad. Från att vi inte skulle åka (då vi trodde att vi skulle kunna ta en sista minuten), vidare till att det inte fanns några sista minuten resor och nu är vi här där vi vet att vi inte kommer ha en solsemester inom den närmsta tiden. Börjat släppa det och börjar bli positiv igen.

Älskar stöten och alla dess underbara säsongare. Hade inte i tanken att åka upp så snart igen (då vi faktiskt var där uppe för 3 veckor sen) och ska erkänna att jag motarbetat det ganska mycket och försökte hitta många olika lösningar på att fira nyår.

Vill göra något annorlunda och spännande. Inte alls sugen på att supa. Var ju så inställd på att spendera nyår med prinsen, pappa och några vänner på Bantayan i Filippinerna och nu så är inget så bra som den planen. Men stöten är en bra plan. Trotts att jag har firat nyår i stöten i 4 år nu så är det aldrig fel. Tar några dagar förbi Trysil med så blir det lite variation. Sen kommer jag tillbaka redo för att ta mig an 2010.

Galet. Skriver ofta 2008 fortfarande och nu ska jag lära mig 2010.


Här är lite bilder från Stöten för 3 veckor sen.


note to my self

Klipptid
 14:00

ÄNTLIGEN!
svintotofsen som är så förstörd att den inte ens går att platta ska bort nu. FINALLY!

Nu blir det natten.


bild: värme från spisen
Ska försöka vara uppe tidigt med tuppen imorgon för att få tag på en klipptid. Riset som kallas hår är bara kvar för att jag inte ville klippa mig innan semestern men nu kan jag klippa av det med gott samvete

läggdax


bild: värme från brasan i det kalla huset



Dax att lägga sig i den varma sängen med fina armar runt sig. Lycklig över mitt liv trotts dessa förbaskade motgångar.


2a julaftonen med svärmor

Då den riktiga julaftonen firades i Halmstad med min släkt så åkte jag och prinsen till Varberg för att mysa med galna svärmor. Vi ätit god mat, öppnat packet, kramats, tittat på tv och öppnat rödvinsflaskan.

Kvar på schemat står en kvällsprommenad (är inte så sugen men att säga nej är inte ett alternativ annars får jag mig en lusing *blink*) Mörkret omringa huset och alla ljus i hela trädgården lyser upp lite trevligt. Perfekt kväll. Synd att vi måste tillbaka till Göteborg imorgon. Hyrbilen ska in och det är bara att gilla läget. 

Funderingarna kring nyår snurrar fortfarande runt huvudet men klänningen är inhandlad :) 


Kvällsmaten

Julklappsöppning framför brasan

läser kort på klappen

galen men fantastisk svärmor.
Hon lyssnar på sin julklapp på stereon.

Även Mons måste man mysa med ibland


aktuellt:

undersöka mellandagsrean i Halmstad tillsammans med prins, karin och CJ

snö i Göteborg


bilder: mammisen vart i Göteborg i måndags. Massa snö på morgonen


Nu har snön försvunnit i Halmstad antar jag efter allt regn som kommit idag. Just nu är vi i Varberg hos svärfar men ska snart bege oss ner till Halmstad igen för en mellandagsrea imorgon tillsammans med gamla kollegor i Stöten.

Karin och CJ är ner i Halmstad över natten så det ska bli mysigt att ses. Ska bli spännande att se om det ligger någon snö kvar i Göteborg när vi kommer hem på söndag. Skönt med en slapp dag idag. Datorn i knät hela dagen nästan och god mat i magen. Ingen stress utan vi tar det som det kommer.

Efter shoppingen imorgon så blir det upp till Varberg igen för natten. Då passar svärmor huset och det blir supermys här då :) Katten Mons får extra många klappar då med.

Ingen resa än så länge heller.
Letandet fortsätter.

vår julgran i Göteborg


Foto: Julgranen


I och med att vi skulle åka till Filippinerna så fick jag inte köpa en julgran.

-Står bara och barrar när vi är borta, var svaret av min så kallade prins.
-Vadådå? Bara står och barrar, tänkte jag men lydde fint.

I fredags när vi fick slaget i magen att vi skulle resa så blev jag ledsen. Vi vet ju inte om vi kommer iväg på en sista minuten eller inte så köpte ine någon gran ändå. Mitt i allt julklappsköp så införskaffade jag vårt första julgranspynt och byntade växten i var hemma.

Bättre än inget!

 



frallisen Elsa och sötnosen Simson


Bilder: Elsa och Simson


Tillsammans med Elsa kan man inte annat än att roas. Galen liten valp (kallar man en hund en valp om den är ett år?) som har en fantastisk utstrålning samtidigt som den fiser hela tiden och snarkar som en tok. Hennes styvsyskon simson och hon fick varsin Ikea mjukis i julklapp. Innan kvällen var slut så var den stackars mjukisen sönder tyggan och den var tom på fyllning som då låg utsprid i hela undervåningen.

Fantastisk underhållning!

De var galna redan innan de hade fått julklappar. Var och grävde bland klapparna hela tiden.


julafton i Kärleken


Foton: från julen hos syster yster


En fantastiskt trevlig julafton.

Glad att vi åkte ner till Halmstad. Började med att sitta och mysa lite och trycka ner massa gott julgodis. När Kalle Anka var slut så blev det julklappsöppning som sedan övergick till en spelomgång. Behöver inte lägga i för mycket tid på att säg att jag inte vann utan svåger stoltserade med den vinsten. Försökte tänka på andra tankar för då bestämdes det att julmaten skulle tryckas ner i strupen.

Mellan julmaten och (min personliga favorit) ris a la malta med mandel i. För er som inte var detta så har vi en tradition i min familj att vi har en mandel(detta året två stycken). Den som får den får trisslotter. Behöver inte ens säg att svåger tog hem fullpott. Mölade i mig så mycket ris a la malta jag bara kunde men han fick båda två... GRR

Han vann inte bara första spelomgången. Han vann 3 omgångar till PLUS då trisslottpaketet. Ja ja.. Vi hade iallafall en trevlig julafton. Massa skratt och hysteriska skrik gjorde min julafton.
Har gått runt lite som en zombie de senaste dagarna. Har inte orkat le eller göra något kul de senaste dagarna. Så det var perfekt att få skratta.

Bockar och bugar. Den bästa julklapp jag kunde få . . .


borta



Foton: från Liseberg i söndags tillsammans med mammisarna och prinsens syster (Plippis foton)



Sen i fredags när vi fick resa å att den efterlängtade resan till Filippinerna i 3 veckor inte blev av så har vi vart inne i en suddig värld. Prinsen blev försenad med sitt hemtenta plugg och satt 3 dagar i rad och skrev för att bli klar och jag fick tillbringa 4 dagar i rad i Göteborgstad för att inhandla julklappar som var tänkta att inhandlas under resan.

Det har äntligen gått in för oss att vi inte kommer att kunna komma iväg och nu kämpar vi bara med att kunna få pengarna tillbaka men kampen har uppehåll nu under julhelgen. Sista minuten finns det verkligen inte gått om men vi försöker ha is i magen så att det kanske kan bli någon vecka i värmen iallafall. Men det ser inte ljust ut.

Mammisen var i Göteborg i söndags. Jul på Liseberg stod på schemat. Svinkallt att vi gav upp efter någon timme och gick vidare till Hard Rock för att äta mat. Tokigare sällskap än vi har de nog inte träffat. *ler*

Nu befinner vi oss i Halmstad. Firat jl med systeryster igår. En super trevlig jul och precis så mycket skratt som behövdes för att julen inte skulle kännas allt för dyster.

Livet går vidare. . .


god jul!

 fick en mysig jul hos syster yster och svåger trotts allt.
ångesten sitter i och ingen sista minuten finns heller.

låg stämning hemma hos oss sen en vecka tillbaka. orkar inte med någonting.

be back soon



skulle vart här denna veckan

kampen om pengarna går vidare

imorgon så ska vi kontakta banken och häva det förbaskade köpten på vår resa.

Men idag har jag bara myst. Underbart fin sista dag på jobbet. 60 otroligt söta pensionärer som givit mig så mycket positiv feedback och beröm att jag nästan sprack av lycka. Trotts all stress så lyckades verkligen vi. Bra avslut.

Nu är jag ledig i 3½ vecka från jobbet i och med att jag skule iväg och resa. Nu ska vi leta efter en sista minuten så att vi kan åka iväg ändå. Måste få lite sol.

Men imorgon börjar alla samtal. Ringa banken, ringa arn osv. Pengarna ska tillbaka så att vi kan åka nästa år.
Så det så :)

Imorgon börjar nästa vecka. Trotts att vi skulle suttit på tåget ner imorgon så får jag bortse från det och börja se positivt igen.

Borde lägga det bakom mig.

Bilder: lånade av en barndomsbekant
Bilder från en ö där vi har vart i Filippinerna

 


 

Har fortfarande inte fattat det och trotts att vi har pratat om det mycket med nära och kära och med varandra om och om igen kan jag inte förstå att det är sant.

Har i ett halvår pratat om att åka till Filippinerna och när bekräftelse biljetterna kom i oktober så tänkte vi inte mer på det. Skrikit av glädje och magen har pirrat extra mycket de senaste dagarna. Drog fram alla sommarkläder jag har för någon dag sen och provade. Hade tänkt att packa lätt så fick välja med omsorg. Allt ligger fortfarande kvar i väskan vid sängen.

Trotts att vi inte kommer kunna åka.
Alla pengarna vi betalt in har försvunnit. Allt hopp om att fira jul med pappa har försvunnit.

Pappa hör av dig om du läser detta.

Fått en förklaring av ägarinnan till resebyrån via mail. Så har även Hallandsposten fått och det kan man läsa om
här.

Vet egentligen inte vad jag ska tro. Jag har valt att tro på henne. Det gör inte alla. Tror på det hon går ut med sen finns det säkert mycket mer som inte är sagt.

Det jag känner nu är bara tomhet. Alla förväntningarna jag har haft sprängdes bort jag nu vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Kommer på mig själv att sucka hela tiden.

Överdrammatiserar det kanske. Vadådå? Det var ju bara en resa. Det finns mycket värre saker.

Så kan man ju tänka. Men denna resan betyder så mycket. Tillbaka till mina rötter. Besöka andra delen av mig själv. Mammas sida av mig. Får panik och ångest när jag tänker på att jag inte kan göra så mycket. Nu blir det bara att vänta till nästa år så bokar vi en till resa. Då kan mamma också följa med.

Önskar jag kunde vakna upp ur denna mardröm så jag kan sätta mig ner på tåget på måndag och åka ner till Köpenhamn. Övernatta å hotell där för att lyxa till början på semestern och sen möta pappa i Filippinerna på onsdag och fira jul på fantastiska Bantayan och dricka vin på en bar ute på en flotte.

och efter en vecka resa vidare runt bland öarna. . .

Hur häver man ett köp när man är utsatt av svindlerier på en resa???

försöker alltid se det positiva i saker och ting . . .men idag kan jag verkligen inte.
Kommer antagligen inte se något härligt med denna julen.

3 veckors sol och värme kommer det inte att bli.
mamma ringde idag angående denna
artikel.
Blåögd som jag är och så mycket skit som står i tidningen nuförtiden så tror jag inte att de kan hända mig.

Men där fick jag lära migen stor läxa.

Vi skulle på tisdag åkt till min mammas hemland och haft en härlig 3 veckors semester. Underbart mycket solande och badande. Upptäckande och fotograferande (köpte en systemkamera för att ta extra goa bilder.) Ringer till flygbolagen vi skulle åka med men de bekräftar att våra biljetter har blivit avbokade. De hade inte fått in några pengar.

Paniken kom. 20 000 kr är borta. Nu sitter jag här. Försökt festa bort sorgen över att pappa är i Filippinerna och väntar på att vi ska komma ner men det gör vi inte. Han får fira jul utan oss. Ännu en jul. Hade tagit ledigt från jobbet för att åka iväg. Nu sitter jag här med 3 veckors semester. Kvar i Göteborg. Ingen lön för de dagarna och ABSOLUT INGEN SOL!

Hur häver man ett köp?
 Antagligen inga bíljetter kvar ner. Finns det biljetter kostar det allt för mycket.
Ont i hela kroppen och i hjärtat.

Känner mig tom och orkar inte le.
Försökte festa bort det för ett tag men nästan allt som kom upp påminner om min drömmresa. Inte besökt mammmas hemland på 6 år. NU skulle det äntligen vara dax.

Men icke.
Besvikelsen går inte att ta på


mycket.

packa.
städa.
fixa inför resan
träna
jobba
besök

Mer hinner jag inte.

om 5 dagar sitterv i på tåget ner för att mysa på hotelli Köpenhamn. Träffa vänner jag inte sett på länge.
Om 6 dagar sitter vi på planet ner till Filippinerna.
Om 7 dagar är vi framme.

Försöker inte tänka på det men det är det enda som finns i min hjärna.

saknar dig så mycket Eri!


Bild: jag och Erika i Stöten säsongen 2006/2007



Om man ska se något negativt med at jag har rest så mycket som jag har gjort fram tills idag så är det för att de vänner man träffar befinner sig inte där ja är nu. Saknar just nu speciellt Erika. Träffade varannn i stöten min första säsong och vi fick speciella band. Saknar dig så ofantligt mycket. För någon dag sen fick jag en
julhälsning från henne. Såg den idag och trotts depp så kunde jag inte låta bli att dra på smilbanden. Måste snart bli en resa ner till Malmö alltså!

LOVE YOU!


stress inför nästa vecka

har en ångest inne i mig som heter duga.

Vill att tiden ska gå fort. Hjärtat pumpar och det är så mycket jag vill hinna med innan vi lämnar Sverige för 3 veckor i soliga FIlippinerna.

Ska bli så fantastiskt trevligt att lämna Sverige bakom sig. Ser verkligen fram emot det. VERKLIGEN.

Behöver en paus. Komma tillbaka brun och utvilad.



Men innan resan så ska jag hinna med mycket.
Träningarna är inbokade.
Micka sover här ikväll
Ska träffa byggarbetarna imorgon och snacka kakel och tapeter
LIten del av inbetalningen på den älskade lägenheten ska betalas.
Galet mycket på jobbet med julmiddagar som heter duga.
mamma kommer. (love you mammi!)
Middag på söndag.

LOOOOVE!

back in gbg

börjar med att stressa i morse.
resten av dagen är fullproppad.

brunch i morse
lämna in hyrbilen
storstäda lägenhet
träna
träffa vänner ikväll

imorgon blir det tvätta inför resan
träna innan jobbet
sen jobba

mycket som händer denna veckan. Vill bara att det ska bli söndag.
Då kommer mamma och på måndag åker vi ner till köpenhamn för att bo på design hotell och sen åka till Filippinerna. 3 veckors semester I LOOOVE!

Jag är värd det. Hann inte med semester detta året coh inte året innan. Då var det bara jobb jobb jobb,

första åket i backen.

uppe med tuppen.


nu ska det åkas. kameran i högsta hugg!

på väg.

härlig bil.  4 timmar kvar.
redan "konsumerat"upp 2 timmar.
Slapp köerna i Göteborg.

Längtar till stöten. lääängtar!


ny dag - snart helg


Bild: lånad från Stötens webcam. kl 09:15


Inte många timmar kvar innan vi sitter i bilen till Stöten.

Många åkte redan igår men då jag har jobb så åker vi idag. Om vi har tur så är vi uppe till 21-22 tiden och då slänger vi in våra saker i lägenheten och rusar bort för att joina vännerna som festat sen after skiin.

Imorgon blir det en tidig morgon (ska försöka vara först i backen - annars blir det uppåkt snabbt). Inte stått på en bräda sen mitten på april. På tok för lång tid sen. Pirrar i hela kroppen.

 

V I N T E R S Ä S O N G E N   H A R   B ÖR J A T !


11 dagar kvar . . . snart 10


Bild: tick tack tick tack

 




F I L I P P I N E R N A!

imorgon far vi mot snön och snowboard semester!


Bild: Valla brädan och packa för snön



Härligt med ännu en ledig helg :)
Efter den blir det en hård vecka på jobbet innan vi åker till solen.
Men ett stopp på vägen är nu vår fjällen semester med gamla kollegor och kärleken till brädan. Pirrar härligt i magen när jag ser mina snowboard kläder. Mina boots. Fantastisk känsla. Allt är packat och klart. När jag slutar imorgon hämtar prinsen upp mig och vi tar oss 6 timmar upp i sverige!


kan inte låta bli

Tankarna på vår nya bostadsrätt flyger förbi titt som tätt.
Än är det långt kvar då inflyttningen inte blir förrän i april-maj. Men så fort byggmästarna hör av sig så kan vi komma på möte för tapet och kakelval samt egna tillval och ändringar. (råkar ha några förslag)

Snart kommer det att dimpa ner ett inbetalningskort på ett stort femsiffrigt belopp. Kommer kännas fast å andra sidan har de aldrig fått röras ändå så det spelar kanske ingen roll.

Jag är en sån typisk människa som älskar allt som är romantiskt. Även när det kommer till inredning. Dock tror jag inte riktigt att min prins är likadan. Han brukar sucka när jag visar alla fina skyltar, bokstäver, gamla byråer osv. Jag har inte tänkt så mycket på komplikationer med inredningen. En gång i tiden så sa han att han inte brydde sig och att jag fick bestämma nästan allt men att han skulle flika in då och då.

Igår när vi låg i sängen så kom vi helt plötsligt in på hur sängen skulle stå. Jag har hela tiden haft en självklar syn på hur den ska stå då jag helt enkelt inte kan förstå hur den kan få plats på annat sätt. Tydligen hade prinsen en annan syn på det hela. Slutade med att vi kittlade varandra till sömns. Ingen av oss ville ge sig.

M E N   J A G   V E T   A T T   J A G   K O M M E R   A T T   H A   S I S T A  
O R D E T.



Uppdatering: han har erkännt att jag får som jag vill med sängen

16:00

 

Bild: Första gången jag träffade Anna Linn. STOOR HÖJDPUNKT.
Da da da da da da da da da da da da BAAATMAN!


Idag efter jobbet ska jag springa hem och byta och för att bli hämtad av svärfar för att åka till mäklaren.

Pirrar gött i magen.


kamera tillbehör

Köpte ju en  d i f f u s e r  precis innan jag doppade kameran i träsket.

Men hann ta några snabba bilder med och utan för att se skillnaden. Det blir en ganska så markant skillnad när när man jämför. Trodde inte att det var så stor skilland innan jag skaffade mig den här diffusern. Ett billigt sätt (100.- på fotofyndet) att förbättre sina bilder på om man vill slippa den skarpa blixtljuset!

 

Här är några för och efter bilder:


semester!!!

Bild: solar

 


 

Tiden går så fort!

Om 2 veckor har vi suttit i ett plan i en halvdag och det är en halv dag kvar.
Pirrar härligt i magen. Pratade lite med mamma idag som är klar med sin andra behandling. Det kändes skönt och minnena av mina släktingar blev klarare och klarare och hoppas att det går att lösa att vi tar en tur inom dem även om det betyder att vi måste ta oss till grannön.

 

Saknar dem.
Saknar dem faktiskt jätte mycket.

 

Mamma håller på att bygga ett hus åt dem och har ingen aning om hur det ser ut.
Alla miljoner kusiner växer upp och nu har även några som är mycket yngre än mig fått barn. Måste vara en del av deras liv. Mina gammelmostrar är så gamla (tycker att de har vart lastgamla hela mitt liv) och de har vart med mig hela min uppväxt. De kan inte ha många år på nacken kvar nu. Måste ju hinna träffa dem!

 

När jag gick på dagis så bodde min morbror hos oss i ½-1 år. Kommer inte ihåg så mycket av hans vistelse men kommer ihåg hur nära vi blev. Han lärde sig en del svenska och jag fick lära mig fula ord på filippinska.

 

Nej. Nu har jag bestämt mig. Vill dit. Vi har avbokat våra hotellrum som vi brukade bo i när vi var och hälsa på dem. Kanske kan boka tillbaka dem?


ÄNTLIGEN!

Äntligen är sökandet och pågandet med bolån över!

 

Note till mig själv: möte med mäklaren
fixat. Imorgon 16:00


tisdagen den 8 december 2009

Bild: Frustration


To day is the day.

 

Hela dagen har jag kunnat tränga bort min frustration.
Frustrationen som funnits som ett åskmoln över mitt huvud och påminnt mig i över en vecka. Lånet som vi trodde att vi hade. Lånet som ska säkra att vi kommer ha en underbar lägenhet att bo i.

 

Idag ska banken höra av sig. De har fortfarande inte ringt. Prinsen har pratat med dem och de har inte fått svar än.

 

Men vi skulle inte vara orolig sa bankmannen.
Sa han som sa att vi hade de j*kla lånelöftet.
Sa han vi litade på för 3 månader sen.
Sa han som gjorde att vi glatt gick på visning efter visning i 3 månader.

 

Ikke sa nikke. tänker inte lita på honom förrän vi får pappret i handen.
s v a r t   p å   v i t t !


DÅ TUSAN SKA VI FIRA!


Att göra en julskinka:

Det bästa med julen och julbordet är den fantastiska julskinkan. Under jularna vi tillbringat i Sverige (och inte i Filippinerna) åt jag nästan bara julskinka. Julskinka till allt eller bara julskinka.  Igår var första gången jag gjort en egen skinka.  


Ta ut den ut nätet


Skär bort överfödigt fett (att de fann så mycket visste jag inte. skinka är fett!)

Blanda 1 ägg, 3 msk senap och pensla på skinkan.


Strö över ströbröd


In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.

KLART och fantastiskt lätt att göra.
GOTT SOM TUSAN!

Redan ätit av den 2 ggr. Kanske en gång till innan jobbet.


idag:

Efter jobbet springer jag hem.
Slänger på mig nya kläder och rusar till bussen.

Ska träffa en av mina favoriter som bor i Frankrike nuförtiden.
Hon är hemma i veckan. Längtar! Inte sett henne på ett år nu.

Träffades under min tid på stena line. Föll för varandra direkt.
IDAG ÄR DU MIN!!

storbak på hotellet!

jag är inte den som är den.

Älskar att vara smakprovare.

helgen v 50



Bild: Gamla kollegor från säsongerna i Stöten



om 5 dagar så sitter jag och prinsen i bilen upp mot Stöten.

GRAND OPENING!

Öppningshelgen förra året var toppen. Andra året idag de satsar på själva öppningshelgen och trotts att det inte är överdrivet mycket snö och alla backarna inte är öppna så betyder det att man kan hälsa på sina gamla kollegor.
Bytte bort min helg jag skulle jobbat så att jag kunde åka på den här resan. Dock missar jag torsdagen och nästan hela fredagen men fredag kväll och lördag och söndag blir det mycket och massa afterski.

Pirrar gött i magen när jag tänker på det.

To do innan fredag:
valla brädad.
packa så att det bara är att slänga in det i bilen när jag slutar på fredag och sätta gasen i botten.
tura inom systemet så att helgen klarar sig.
Ladda kamerabatteriet. Både systemkameran och partykameran.

Kan knappt vänta på att sätta på min min nya snowbpardoutfit och ställa mig på min älskade bräda coh bränna ner för backarna!


Hemma hos oss just nu:


Bild:mys med prinsen



Perfekt hemma kväll.
Vi skulle till prinsens syster och pojkvän för söndagsmiddag men det blev cancelerat i sista sekund så vi sprang bort till affären och storhandlade. "Tacosbåt" stod högst på önskelistan. Mycket mysig och gott. Enkelt men ltie "finare" än att slafsa i sig traditionell tacos och antagligen hade jag legat i matkoma nu men det är ganska så lugnt nu.

Snart blir det en prommenad ner till videobutiken för att hyra en film och köpa snask. Det är ändå söndag.
Imorgon ska jag upp tidigt och jobba. Jobbar extra. För första gågen på länge har jag lite måndags ångest (då jag alltid är ledig på måndagar i normala fall) men det kommer att gå superbra. Lite sliten bara efter helgen.


Dagens schema:

BARA ligga och slappa.
Sen ta sig ner till prinsens syster och pojkvän. Möta upp crazymother in law och ha en god söndagsmiddag.

HUNGRIG!
Men vi har ingen mat hemma.

hemma

blev en mycket mysg kväll hemma hos sötnosen Linn.

Bjöd på göörgos mat och fantastisk efterrätt.
Satt bara hemma hos henne och käkade gött.

Det fick mig och bli lite ledsen över att systemkameran inte åkte med. Efter mina funderingar och tänkande och efter att jag tog beslutet att ta med min "festkamera" så kom jag på att dne var hemma hos svärmor så jag tog beslutet att ingen kamera skulle med. DUMT BESLUT för vi gick inte ut. Det blev hyffsat lugnt och jag önskade att min systemkamera hänkade på . Fast å andra sidan så vet man itne när de blir galet eller inte med dessa flickor . kunde lika gärna bli en försäkringssak med kameran denna kvällen.

 nu är jag hemma.
tänkt massa på resan

är det verkligen klokt att inte träffa mina släktingar när jag ändå ska ner. trotts att jag inte kan språket kan jag ju KROPPSspråket? måste prata lite med pappa. kan vi kanske åka inom????

har inte sett de på 6 år... kanske??? pleeeeeeeeeeeeeeease?

dax att slänga på sig festblåsan

Ska snart hem till Anna Linn och äta mat.
Det enda kravet hon hade vart att man kom snygg.

"Vi har suttit och degar i många helgen nu och jag tycker inte det är mer än rätt att vi faktiskt klär upp oss, dricker lite vin och går ut och myser på ett ställe. Det btyder att man TILL OCH MED ska sminka sig!"

Något i den stilen utbrast Linn och jag kan inte annat än å hålla med. Ska bli kul å klä upp sig lite. Testa lösögonfransarna som legat och väntat på det rätta tillfället.

Har hittat ett mysigt ställe i Vasastan där de gör fantastisk Mojito och sugen på att ta en till där ikväll.

Frågan jag ställer mig just nu är. Vågar jag ta med mig min systemkamera eller ska jag ta med min "fest"kamera istället???


idag är ingen vanlig dag . . .




Bild: äkta vänskap



. . . för idag är det Linn Helens födelsedag HURRA HURRA HURRA!

Idag fyller min älskade bästa vän Linn Helen, som jag lärde känna i Oslo, år. Inne på 5te månaden ifrån varandra och det känns lite surealistiskt.

Började nästan samtidigt på samma jobb och efter några veckor så var vi som siamesiska tvillingar. Kollegorna undrade var hon var när jag inte var med henne och tvärt om. It was you and me baby! Första middagen tillsammans över en flaska vin så bestämde vi att vi skulle ta en weekend tillsammans. Smita iväg.

Och det gjorde vi. 2 månader senare så var vi i Åhus och levde loppan. Allt som kunde gå fel gick fel men vår vänskap was still going strong trotts förlorad mobil, skadat knä, oönskad bakfylla, borttappad plånbok och inga pengar sista dagen. Vi skrattar åt saken nu trotts att vi var lagom förtvivlade då.

Under 1½år har vi vart med om mycket tillsammans. OCH JAG ÄLSKAR DIG!
Nu fyller min lilla flicksnärta år.
 26 år.

Önskar med hela mitt hjärta att jag kunde vara med dig idag och fira dig. Tänker ofta på att jag är långt bort ifrån dig och idag känner jag extra mycket att jag saknar dig. En älskling jag alltid kan snacka skit med på jobbet. Titta menande på varandra på jobbet och sedan resa sig upp  och ta en rast.

När jag slutade jobbet i Oslo och åkte hem så fick jag en jätte fint halssmycke av henne. Höll mig från att storlipa men du finns alltid i mitt hjärta. Ser fram emot i januari när du hälsar på .

Annis och Lulla 4 ever!

*paus*

Hade tänkt skriva mycket idag.

Att jag älskar min pappa som åker till Filippinerna imorgon (kommer om ca 2 veckor), älskar min mamma som står ut med mycket under sin cancerbehandling. Att jag tycker om mitt jobb och alla som är där och tacka för att jag blivit fastanställd.  

Tänkte skriva att vi är lyckligt lottade som har varandra.

Tänkte skriva hur fantastiskt livet är och än en gång hur mysigt julbordet var igår och va glad jag är trotts alla motgångar med den J*VLA SK*T lägenheten som jag älskar och bara måste ha.

Men jag blev helt tom.

Kommunikation face to face är det viktigaste i en relation. Jobb/kärlek eller vänskap.


Fotograf: jag
Bild: tiden rinner iväg. öppenhet är viktigt fast då ska man ha med 100% kommunikation*



Mina tankar tidigare i år

*Två kloka forskare som heter Mehrabian och Ferris räknade ut att kommunikation är:

7% innehållet eller orden som används
38% röstkvalite
55% kroppsspårk


julbord med jobbet = kärlek




Foto: lånat av kollegan som  jag sitter jämte. För trött för att lägga in mina egna ikväll


 Riktigt trevlig kväll.

Bra uppträdande (älskar öppningsakten när man ser en jätte lång stiling ung man med stoora armmuskler stå och sjunga och som spänner upp sig) jätte god mat, mysigt sällskap.

När showen var slut så gick en del av oss vidare till en pub. Slutade med att större delen av sällskapet var hungriga (precis vart på julbord, frågetecken????) så gick till en tairestaurang och fortsatte äta.

Liite olikt förra julbordet jag var på med 500 anställda, vi spelade in en egen skiva och söp skallen av sig fredagen innan julhelgen coh långledigt. Julbord där jag inte riktigt åt så mycket (då jag inte tycker om norsk julmat) och kvällen slutade med galet mycket dans, ont i fötterna och jag ringer prinsen på vägen hem för att jag inte hittar hem. Vill att han ska komma och hämta mig för att jag är rädd och han befinner sig i USA då.

Denna gången var det mys, lagom alkohol och massa skratt. Ska jobba imorgon så var ganska så lugn. Kommer ihåg allt och tycker om den sammanhållningen vi fick ikväll.  Kommer ALLTID älska mitt gamla jobb och saknar alla varje dag, men mina nya söta kollegor kommer mig närmre för var dag som går.


Nu blir den natti natti. Borde egentligen sova men som vanligt är allltid datorn på borden jämte sängen så kunde inte låta bli.

puss puss

nu:

har vi båda två pirr i magen.
Alla papper e inne. Allt ska kollas.
Telefonen ska användas att samtala med kl 11:00


Ska ta mig in till stan för att köpa nya klackisar till ikväll. Ska på galej med jobbet och min ena sko badar nog fortfarande i
träsket

nedräkningen har börjat


Bild: MITT NEDRÄKNINGSLJUS


Ju längre ljuset brinner,
ju kortare blir ljuset.

Ju kortare ljuset blir,
ju mer dagar går.

Ju mer dagar som går
betyder att mitt liv fylls av fantastiska saker.

Hela december står just nu i lyckands tecken.
Om vi får rätt svar imorgon så kan vi inte få mer.


håll alla tummar


Jul på Liseberg


Bilder: Från Jul på Liseberg förra helgen med systeryster med husband, jag och prinsen


När jag går in på Lisebergs julmarknad blir jag alltid som en liten barnunge.
Vill se allt och smaka allt.

Framför allt vill jag ha sockervadd!
Gick till vart ändå ställe där jag visste att de
brukade sälja sockervadd med överallt var det
stängt. Kände hur hoppet började svika mig men
i slutet så hittade vi faktiskt det enda stället som sålde. 
A L =   N Ö J D   B A R N U N G E

5 miljoner ljus var tända inne på Liseberg. Om det hade gått så hade jag velat fota hela liseberg på det sättet att jag fick plats med alla ljus för det var så fantastiskt vackert och romantiskt.
Fick inte testat på skridskorna eller farfars bilar som när jag var här sist


Anna-Lena saknar dig Mons







Bild: Bilder från tiden när vi var kattvakt förra veckan



Vart väldigt sliten och energin har vart som bortblåst idag. Efter att jag kom hem ifrån jobbet så gick vi direkt bort och köpte pizza. Ingen av oss orkade laga någon mat.
Efter pizzan har jag bara legat i sängen och tittat på film. Inte orkar röra mig, duscha, ta bort sminket eller ta mgi bort till träningen (kanske lika bra för har så ont i benen efter spinningen i tisdags).

När jag låg här som skönast och kände att jag höll på å somna vid 7-tiden så kom jag och tänka på älsklingen Mons. Vad jag saknar honom. Att ha någon som ligger och myser med mig när prinsen pluggar. Väcker sig på morgonen med att slänga hela sin kropp på min mage och förvänta sig att på en hand som klappar honom.

Saknar att vara kattvakt. Saknar dig tok Mons!


Helt slut. . .

energin som jag borde ha kvar i slutet på en dag e helt borta. Som bort blåst.
Lagt den på att vara orolig. Men nu så har hopet vänt. Nu är det bara sista mann som har sitt kvar å säga.

Sen kan vi kanske få flytta!


mitt i vår oas av lycka. . . .

Bild: skakar loss i Bad Garstein 2006 när jag jobbade där

 



Mitt i allt fantastiska och härliga pirr i magen,då man tänke:

ÄR DET HÄR VERKLIGEN SANT?? KAN DET VERKLIGEN VARA SÅ HÄR BRA?? *nyper mig i armen*

Så kommer det en rak höger och träffar en hårt i ansiktet. När man hämtat sig och tror att det inte är så farligt så kommer det en till från vänster.

Känns lite oroligt nu. Det blir inte alltid som man tänkt sig men då är det när man är blåögd och naiv.

Tur att man har världen bästa prins som ställer upp. Suttit i telefon hela dagen medans jag har tränat. Önskar jag kunde hjälpa till mer men nu ska jag ta hand om mina hotellgäster när de kommer tillbaka efter en europa turnering. Bara jag här så det kommer att bli svettigt.

Blundar hårt och hoppas att allt löser sig med allt. Men vem säger att livet ska vara lätt? Kan mammisen vara stark så borde jag kunna vara det för en sån här sak.

Bara trött på att inte vara säker längre. Måste allt alltid röra på sig????